Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zablokować listę graczy obok motd i zamienić na jakiś tekst?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie bo większość serwerów tam gdzie jest motd i liczba graczy to tam mają zablokowaną a u mnie sobie każdy może aktywnych zobaczyć, jak to zablokować ? jaki plugin ?

Dokładnie chodzi o listę aktywnych graczy np. 15/20 i jak ktoś na to najedzie to widzi u mnie a chce żeby była ukryta

Opublikowano

Tak jak w temacie bo większość serwerów tam gdzie jest motd i liczba graczy to tam mają zablokowaną a u mnie sobie każdy może aktywnych zobaczyć, jak to zablokować ? jaki plugin ?

Dokładnie chodzi o listę aktywnych graczy np. 15/20 i jak ktoś na to najedzie to widzi u mnie a chce żeby była ukryta

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/fakeslots/?page=3

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

Wiem o co ci chodzi ale ci gracze nie beda sie wyswietlac jak beda polaczone serwer przez bungeCorda bo w tedy tak jakby minecraft multiplayer wariuje i nie wie z ktorego serwera pokazac osoby ;-)

Opublikowano

Już się kapłem o co chodzi to było za pomocą pluginu SexyMotd albo FakeServer, znacie jakieś podobne pluginy działającej na tej samej zasadzie ? SexyMotd nie styka z ProtocoLib i wywala crashe na serwerze a FakeServer nie można już pobrać ;(

Opublikowano

Rozumiem że chodzi ci o taki efekt http://screenshooter.net/100628441/acaausu ?

Wysyłasz graczowi inną wersję serwera (np. 0) i ustawiasz "wersje serwera" (wyświetlaną) na własny napis.

originalResponce.setVersionProtocol(0);
					originalResponce.setVersionName("§bMcWyspa.pl §3• §c" + Bukkit.getOnlinePlayers().size() + "§6/§c" + Bukkit.getMaxPlayers());

Masz i kombinuj :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...