Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z localhostem

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Otóż chce sobie stworzyć serwer waat localhost aby popisać się kolegom. Wszystko jest dobrze wpisane:

PORT: 4004

IP: 127.0.0.1

Launcher mam pod ip 127.0.0.1, używam xamppa 1.8.0 mam windows xp. I tylko chce mieć serwer no hamachi pod localhost nwm co robie źle. Włączam world i login potem startuje apache i mysql potem włączam launcher wpisuje Admin Admin wciskam potwierdź czekam sekundę i pola od id i hasła są puste. Za pomoc daje like i 5 w profilu.

Opublikowano

Mam problem. Otóż chce sobie stworzyć serwer waat localhost aby popisać się kolegom. Wszystko jest dobrze wpisane:

PORT: 4004

IP: 127.0.0.1

Launcher mam pod ip 127.0.0.1, używam xamppa 1.8.0 mam windows xp. I tylko chce mieć serwer no hamachi pod localhost nwm co robie źle. Włączam world i login potem startuje apache i mysql potem włączam launcher wpisuje Admin Admin wciskam potwierdź czekam sekundę i pola od id i hasła są puste. Za pomoc daje like i 5 w profilu.

> Mam problem. Otóż chce sobie stworzyć serwer waat localhost aby popisać się kolegom.

> wtf.

Co do pytania rozwiązałeś je sobie samemu. Nie da się stworzyć serwera no hamachi na localhost, jedynie baza danych.

Opublikowano

Ta teraz jak pobieram hamachi i rejestruje się bo trzeba to pisze błąd łączeni spróbuj ponownie potem czy coś w ten deseń. Rada ? Mój net jest dobry. Czy jest jakiś hamachi bez rejestracji.

Opublikowano

Najpierw powinieneś włączyć serwer bazy danych, a dopiero później World i Login. Jeśli chcesz serwer no-hamachi powinieneś zbindować go do swojego zewnętrznego IP (lub jeśli komputer jest podpięty pod router - zbinduj pod swoje wewnętrzne IP i przekieruj porty 4004 oraz 1337 na swój komputer). Jeśli masz zmienne IP to będziesz musiał wiecznie podawać inny launcher kolegom i jeśli nie posiadasz routera, będziesz musiał zmieniać IP w configach.

Opublikowano

Mam komputer podłączony pod router a laptop ma zmienne ip ja używam komputera. I co mam zrobić jeśli mam podłączony ?

Opublikowano

zbinduj pod swoje wewnętrzne IP i przekieruj porty 4004 oraz 1337 na swój komputer

Kolegom podeślij jakiś launcher, w którym można zmienić IP, np. nosyxLauncher dostępny gdzieś za darmo w internecie. W pliku nosyxLauncher.ini zmień ip na swoje.

Problem tylko taki, że skoro masz zmienne IP to będziesz musiał dawać im nowy plik konfiguracyjny launchera po każdej zmianie IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...