Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galaxy S III AT&T czy zwykła S III

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia za niecałe 500 zł Galaxy S III AT&T

724631417266463389869.jpg

Link: http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6266/6162/0/0/

Opłaca się, ponieważ ma tylko 2 rdzeniowy procesor, a zwykła S III ma 4 rdzeniowy ? Będzie to odczuwalne podczas użytkowania ?

Aktualnie posiadam X8 i tak była by to wielka różnica ale nie chce teraz za szybko zmieniać telefonu.

Prosze o szybką odpowiedz !

Edit: w S III AT&T jest LTE

Opublikowano

AT&T to amerykański operator, więc telefon może być brandowany i mieć simlocka.  S3 od AT&T ma taką samą specyfikację, ale 2GB pamięci RAM i dostał oficjalnie KitKata. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

AT&T to amerykański operator, więc telefon może być brandowany i mieć simlocka. Po drugie, ten telefon po lewej na porównaniu, to nie S3 AT&T. S3 od AT&T ma taką samą specyfikację, ale 2GB pamięci RAM i dostał oficjalnie KitKata. 

Gadałem z typem podobno działa wszystko, nie ma simlocka.

Czyli warto ? Jak byście mogli wyjaśnić mniej więcej jaka jest różnica 2 a 4 rdzeniowy procesor.

I ma angielskie menu, ale myślę, że ze zrootowaniem i wgraniem polskiego nie było by problemu.

Opublikowano

Gadałem z typem podobno działa wszystko, nie ma simlocka.

Czyli warto ? Jak byście mogli wyjaśnić mniej więcej jaka jest różnica 2 a 4 rdzeniowy procesor.

I ma angielskie menu, ale myślę, że ze zrootowaniem i wgraniem polskiego nie było by problemu.

To są dwa różne procesory, nie jak tego wytłumaczyć. Mając 4 rdzenie, masz cztery oddzielne jednostki działające jednocześnie, np. dwie niskonapięciowe i dwie wysokonapięciowe, działają w zależności od potrzeb. Procesor w zwykłym S3 jest wydajniejszy, ale podstawowy model S3 ma mniej pamięci RAM. Tutaj masz porównanie procesorów:

http://cpuboss.com/cpus/Samsung-Exynos-4-Quad-%284412%29-vs-Qualcomm-Snapdragon-S4-Plus-%28MSM8960%29

A tu porównanie tych dwóch telefonów:

http://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-S-III-AT-T,Samsung-Galaxy-S-III/phones/7131,6330

Co do angielskiego menu nie powinno być problemu - w opcjach języka powinieneś mieć polski.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...