Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Misje poboczne vs Kampania.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko odnośnie misji pobocznych oraz samej Kampanii w Aionie. Opłaca się robić te misje poboczne i jeśli ktoś wie, ile ich jest, jakby mógł to niech poda mi liczbę :P Obecnie mam 27 lvl, wczoraj grałem 3 godziny z koleżanką Kleryczką i mnie lvl'owała, wszystkie misje robiła, itp. Czy ogólnie poboczne i Kampania są opłacalne bardzo? :) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Kampanie należy robić wszystkie. Jest za nie najwięcej expa i lepsze itemy.

Jeśli chodzi o misje poboczne, to nie sądzę, że ktokolwiek zna ich konkretną liczbę, bo jest wiele misji powtarzalnych. Nie opłaca się robić wszystkich. Niektóre są straszne męczące - robisz je długo, a nagroda jest marna. Trzeba wybierać tylko te, które mają konkretną nagrodę.

Do tego dochodzą ciemnoniebieskie, czyli takie, dzięki którym uzyskujesz na przykład dostęp do różnych instancji lub dostajesz slot na stygmaty.

Dodatkowo misje różowe - nie wszystkie, tylko te, za które masz dużo expa/fajną nagrodę.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Kampanie należy robić wszystkie. Jest za nie najwięcej expa i lepsze itemy.

Jeśli chodzi o misje poboczne, to nie sądzę, że ktokolwiek zna ich konkretną liczbę, bo jest wiele misji powtarzalnych. Nie opłaca się robić wszystkich. Niektóre są straszne męczące - robisz je długo, a nagroda jest marna. Trzeba wybierać tylko te, które mają konkretną nagrodę.

Do tego dochodzą ciemnoniebieskie, czyli takie, dzięki którym uzyskujesz na przykład dostęp do różnych instancji lub dostajesz slot na stygmaty.

Dodatkowo misje różowe - nie wszystkie, tylko te, za które masz dużo expa/fajną nagrodę.

Wróciłem świeżo do gry po chyba rocznej(?) przerwie i bardzo mnie ciekawią te różne questy, itemki, eventy :P Kampanię robię cały czas, a poboczne ... w sumie biorę tylko te, co mam za nie itemki oraz kasę i jakieś przydatne rzeczy. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Na pobocznych idzie wbić 65lv, znam wiele osób co tak zrobiło :p Niektóre kampanie są ciężkie do ogarnięcia, więc jeśli nie ma się pomocy to najlepiej wbić większy level, by bez problemu dać sobie radę. Są też takie zadania, w których będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość... Bo potrzeba do nich odbitych/straconych twierdz (np. mam na myśli Twierdzę Drzewa Siarkowego, która już od dłuższego czasu jest Elyosów [jakiś matoł to odbił balaurom, gratuluję jego inteligencji i inteligencji tych co tego bronią] i nie można zrobić questa "Ratunek jeńców", co za tym idzie, nie można skończyć kampanii w Reshanta, a co za tym idzie nie można rozpocząć jakiegoś tam innego zadania...).

Tak więc poboczne robisz po to, aby zdobyć level odpowiadający questom kampani, aby zarobić kasę etc.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Na pobocznych idzie wbić 65lv, znam wiele osób co tak zrobiło :P Niektóre kampanie są ciężkie do ogarnięcia, więc jeśli nie ma się pomocy to najlepiej wbić większy level, by bez problemu dać sobie radę. Są też takie zadania, w których będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość... Bo potrzeba do nich odbitych/straconych twierdz (np. mam na myśli Twierdzę Drzewa Siarkowego, która już od dłuższego czasu jest Elyosów [jakiś matoł to odbił balaurom, gratuluję jego inteligencji i inteligencji tych co tego bronią] i nie można zrobić questa "Ratunek jeńców", co za tym idzie, nie można skończyć kampanii w Reshanta, a co za tym idzie nie można rozpocząć jakiegoś tam innego zadania...).

Tak więc poboczne robisz po to, aby zdobyć level odpowiadający questom kampani, aby zarobić kasę etc.

Na drugim koncie na 40 lvl'u zauważyłem właśnie, że nie da się ukończyć Reshanty, więc nic nie da się z tym zrobić. A w ogóle Asmo mogą to przejąć i czy przejmą? Lub chociaż Balaurzy, aby można było misję ukończyć. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Opłaca się robić poboczne z jakiegoś regionu: zabij 10xmob i to idzie raz dwa. Tak samo opłaca się robić questy na monety, bo są powtarzalne, a zgarniasz monety+dobry exp.

Kampanie często zajmują dużo czasu, bo są to questy łańcuchowe, ale można się dużo dowiedzieć o fabule aiona itd :D

Opublikowano

Na drugim koncie na 40 lvl'u zauważyłem właśnie, że nie da się ukończyć Reshanty, więc nic nie da się z tym zrobić. A w ogóle Asmo mogą to przejąć i czy przejmą? Lub chociaż Balaurzy, aby można było misję ukończyć. 

Mogą, ale jacyś ... ludzie tego bronią, nie wiem po co? Trzeba czekąc... Nie wiadomo ile czasu jeszcze, żeby można było to zrobić :3 Właśnie jest siege, więc mam nadzieje, że w koncu to zostawia ;3

//Asmoki odbiły xD Enjoy the quest xD

k1hvCVp.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opłaca się robić poboczne z jakiegoś regionu: zabij 10xmob i to idzie raz dwa. Tak samo opłaca się robić questy na monety, bo są powtarzalne, a zgarniasz monety+dobry exp.

Kampanie często zajmują dużo czasu, bo są to questy łańcuchowe, ale można się dużo dowiedzieć o fabule aiona itd :D

Tu sie zgadzam dodam do tego że Kampanie robi sie bo odblokowuja wejścia na insty lub dodatkowy slot w plecaku lub tytuł itp. Poboczne na monetki -bezcenne :D tak wbjałam 65 lvl w party bo najszybciej :) Na misjach sie generalnie expi to podstawa tej gry więc i tak czy chcesz czy nie robisz je B)

Nie wiem czy można dodawac linki obcych stron ale jak w wyszukiwarce wpiszesz aion questy znajdziesz encyklopedie ze wszystkimi misjami :)

61lak2t0uwu1_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...