Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcecie zobaczyć na serwerze FREEBUILD?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim duże działki, a nie jakieś małe 20x20, ładny spawn i inne budowle, i coś czego niema na innych serwerach, np ręczne robione działki, a nie plotme.

Może plotme jest wygodniejsze, ale lepiej się buduję jak się ma widoki, widoki na góry, czy choćby na las, a nie wszędzie płaska mapa.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Dwa rodzaje działek: płatne i darmowe. Darmowe jakieś 16x16 (ważne, żeby na początek starczyło), a płatne już jakieś większe. Jeszcze lepiej, gdyby działki były takie jak @Looken napisał, czyli ręcznie robione. Dodatkowo zobaczyłbym jakiś ciekawy system sklepów (a nie ten z tabliczką, bo on już (według mnie) się trochę przejadł). Kolejną rzeczą, którą chciałbym zobaczyć jest hotel, dzięki któremu gracz za małe pieniądze będzie mógł wynajmować pokój (i przypuśćmy opłacać co 7 dni). Chętnie zobaczyłbym jeszcze system firm oraz jakiś nowy system prac :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przede wszystkim duże działki, a nie jakieś małe 20x20, ładny spawn i inne budowle, i coś czego niema na innych serwerach, np ręczne robione działki, a nie plotme.

Może plotme jest wygodniejsze, ale lepiej się buduję jak się ma widoki, widoki na góry, czy choćby na las, a nie wszędzie płaska mapa.

Okej , uwzględnię to. Mimo iż nie chce mi się 1000 działek robić ręcznie. (w plotme działki są 32x32) Może zastanowię się nad SimpleRegionMarket , i żeby kupić działkę trzeba mieć np 1000$  :)

Dwa rodzaje działek: płatne i darmowe. Darmowe jakieś 16x16 (ważne, żeby na początek starczyło), a płatne już jakieś większe. Jeszcze lepiej, gdyby działki były takie jak @Looken napisał, czyli ręcznie robione. Dodatkowo zobaczyłbym jakiś ciekawy system sklepów (a nie ten z tabliczką, bo on już (według mnie) się trochę przejadł). Kolejną rzeczą, którą chciałbym zobaczyć jest hotel, dzięki któremu gracz za małe pieniądze będzie mógł wynajmować pokój (i przypuśćmy opłacać co 7 dni). Chętnie zobaczyłbym jeszcze system firm oraz jakiś nowy system prac :)

Pozdrawiam.

Twój pomysł jest bardzo dobry. Ale nie mogę jednej rzeczy zrealizować czyli system sklepów ,ponieważ nie jestem programistą pluginów lub skrypterem więc nie wiem jak zrobić to.

---

Jeżeli ktoś jest chętny aby mi pomóc z serwerem zapraszam na PW :) 

cKXCQyT.png

Opublikowano

1. Miła i pomocna administracja

2. Brak cheaterów (jakiś dobry antycheat)

3. Duże działki (na małych trudno zbudować coś fajnego)

4. Dużo eventów

Opublikowano

Dodaj na serwer przede wszystkim Mob Arene, Spleef, Survival Games, i Arena PvP.

- Na serwerze dodaj jeszcze jakieś autorskie ciekawe pluginy. 

Twój pomysł jest bardzo dobry. Ale nie mogę jednej rzeczy zrealizować czyli system sklepów ,ponieważ nie jestem programistą pluginów lub skrypterem więc nie wiem jak zrobić to.

Ale, to kolego nie jest żaden problem ;) Programisty lub skryptera możesz poszukać w tym temacie - http://www.mpcforum.pl/topic/718613-inne-poszukujezostane-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

Opublikowano

po 1.

Poco ty robisz 1000 działek 

po 2.

możesz komendami 

(budujesz ręcznie 1 działkę zaznaczasz skierką //expand 100 100 up //copy //stack 5)

mini poradnik xD

po 3. 

dobry pomysł masz xD

1. To był przykład

2. Dzięki :)

3. :DD

1. Miła i pomocna administracja

2. Brak cheaterów (jakiś dobry antycheat)

3. Duże działki (na małych trudno zbudować coś fajnego)

4. Dużo eventów

1. W administracji jak na razie sam jestem :)

2. AntyCheat ,spokojnie :) [Chociaż PvP będzie tylko na /warp pvp]

3. Tak jak kilka postów wyżej Darmowe będą wynosić 16x16 a płatne 32x32 :)

4. No w sumie ,okej :)

Dodaj na serwer przede wszystkim Mob Arene, Spleef, Survival Games, i Arena PvP.

- Na serwerze dodaj jeszcze jakieś autorskie ciekawe pluginy. 

Ale, to kolego nie jest żaden problem ;) Programisty lub skryptera możesz poszukać w tym temacie - http://www.mpcforum.pl/topic/718613-inne-poszukujezostane-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

1. Ok dodam MobArene , Spleef. Niestety survivalgames będzie zżerał dużo ramu potrzebnego na serwer. (może się dogadam z kolegą i podwyższy mi ;D)

2. Na autorskie pluginy mnie nie stać. ;(

3. Ok, poszukam kogoś ale każdy będzie chciał kase za coś ,czego w stanie nie jestem zapłacić :(

cKXCQyT.png

Opublikowano

- Większe i mniejsze działki.
- Ekonomia.

- Mob arena

- Osobny świat do kopania surowców.

- Działki nie robione z plotme.

- Sklepy i targi.

Opublikowano

- Większe i mniejsze działki.

- Ekonomia.

- Mob arena

- Osobny świat do kopania surowców.

- Działki nie robione z plotme.

- Sklepy i targi.

Mniejsze - darmowe większe - płatne , może być?

Jest ekonomia 

MobArena będę budować arenę ;)

Jest :)

Niedługo zrobię

Sklep jest a targów nie umiem zrobić ;(

P.S

Poszukuję budowniczych! Chętni proszę na PW :)

cKXCQyT.png

Opublikowano

Co chcialbym zobaczyc:
- Ogarniety spawn

- Dobra administracje!

- Fajne eventy

- Dzialki platne + nieplatne
- targi i sklepy

- OX'a , MobArene , Spleefa.
- Brak lagow ;0

Opublikowano

1. 2 rodzaje dzielnic: dla zwykłych graczy (z działkami, np. 16x16) i dla VIPów (to już według własnego uznania);

2. Ciekawa ekonomia - handel z NPC za, np. emeraldy;

3. Epicki spawn (nie może to być jakś "kupa" z dirta);

4. Targowiska dla graczy z wynajmem (przykładowo na 7 dni);

5. Centrum handlowe z NPC;

6. Ciekawe eventy organizowane w wybranych przez admina terminach;

7. Ogarnięty chat (można zainstalować plugin na blokowanie przekleństw)

8. Miła administracja

9. Wprowadzanie nowości (jak wiemy takie tryby się czasami szybko nudzą)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...