Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie polecane serwery prywatne MT2

Heliors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie możemy pisać, nazwę oraz czym serwer nie przypadł wam do gustu. Proszę opisać szczegółowo co z nim jest nie tak, i dlaczego go nie polecacie. Jeśli na serwerze zajdą zmiany, i chcesz wycofać negatywną opinię, zgłoś to po przez system "Zgłoś"

Na początek dodajmy serwer: xxxxx  Dlaczego Ten serwer zasłużył sobie na złą opinię? > poniżej

Nim serwer powstał, siedziałem tu i czekałem na start, opóźnił się, potem channele padły, następnie strona główna. Dobra, pomyślałem sobie, admin może bardzo zaangażowany w serwer, coś na szybko robił jednak nie poszło. Zdarza się :)

Projekt serwera, znakomity, najbardziej przypadły mi do gustu nowe mapy, nie trudno zdobyć EQ, zdobywanie Yang dopasowane tak, że handel za nie, jak najbardziej.

Jednak, zawiodła mnie administracja:

Na tym serwerze admini, sami go niszczą. Brak kontaktu z graczami, zero możliwości porozumienia się z adminem.

Zaczynamy:

Miałem mały problem, napisałem to na gg, > poszedł ignor

Chciałem o coś spytać na FB, potem napisałem że kończę grę > natychmiast zostałem okradziony z EQ.

Czekałem tydzień na aktywację konta na forum, udało się po przez system raportowania.

Napisałem do HA, na forum że zostałem okradziony z EQ, to zwyczajnie bezczelnie skasował tą wiadomość nie czytając wiadomości. Co samo mówi za siebie, że jak najbardziej mógł przyczynić się do kradzieży.

Ale jak to, admin kradnie? Niestety to prawda, i nie kradnie dla siebie, lecz dla swoich "lizusów serwerowych"

Strona główna słabo zabezpieczona, więc zakładając tam konto, zostaniesz okradziony, a admin i tak cię oleje. Kasa musi się zgadzać.

Serwer idealnie nadaje się do testowania nowych czitów, haków i tego typu tam..

Jeśli chcesz zagrać na czymś nowym, jeśli lubisz podlizywać się adminowi to serwer polecam.

Szkoda że projektem nie zajmuje się jakaś normalna administracja bo mógłby być naprawdę fajny serwer :) Lecz obecnie taki nie jest, i przez dłuższą metę nie będzie, ze względu na brak zainteresowania przez adminów.

Opublikowano

Witam ,

Serwer który mnie osobiście zawiódł , a właściwie ludzie którzy stworzyli replikę Harda , Concordia MT2 tworząc Naevia.pl i kradnąc projekt nad którym pracował Every którego znam od dobrych kilku lat . 

Ponadto , prezka jest identyczna porównując ją do prezki Concordii nie różni się zupełnie niczym poza oprawą graficzną . 

A co najciekawsze :) nawet nie chciało im się edytować klienta gry , dangeony , misje drop np. szkaty blasku księżyca jest identyczny jak na Concordii MT2 ... -> http://www.mpcforum.pl/topic/1324279-naeviapl-start-piatek-godzina-18-dedyk-hard/?p=11293492

Każdy kto grał na Concordia MT2 potwierdzi ;)

NIE DLA JE****CH ZŁODZIEI !!!

Specjalista
Opublikowano

@top Nie wiem co Ci nie odpowiada w Moyes ale serwer działa bez zarzutu i utrzymuje się tam ponad 600 graczy online.

Wiadomo na początku jest ciężko bo konkurencja nie śpi i napieprza DDOS-y,wy myślicie że tak łatwo się tego unika,dla mnie serwer good,i nie mam zamiaru tutaj napisać o nim złego słowa.

Dla mnie zawiódł serwer Laneris,a szczególnie administracja,serwer na początku był w miarę ogarnięty,starali się coś tam wprowadzać naprawiać,ale po jakimś czasie nw czy coś im odbiło czy co ale zaczęli sami niszczyć serwer,pierw ten boss na mapce od 185,następnie ta cała awantura na source,a jeszcze później zaczęli co chwile wyłączać serwer,dla mnie serwera nie ma i NIE POLECAM GO NIKOMU!

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Laneris, czemu? zakłamana administracja, która leci tylko na hajs. Na serwerze GRAŁO dużo osób, lecz po wprowadzeniu source większość ludzi pouciekało, czemu? nieudolni technicy, co lecą tylko na hajs.. odradzam tam gry, zapewne niedługo padnie i będzie pro ''reaktywacja'' 

Jeszcze raz, syf. 

Opublikowano

Zawiódł mnie serwer Pangeayt2.

Myślałem, że będzie to bardzo fajny serwer (z początku tak było) grało ponad 1.5k osób, były konkursy, ale po jakimś czasie administracja przestała się nim zajmować. Pojawiały się boty, przez co ceny itemków cały czas się zmieniały. Obecnie na serwerze w godzinach szczytu gra około 300 osób, a na forum wyczytałem, że pojawiło się eq navi. Ogólnie bardzo dobry projekt lecz administracja zawiodła wszystkich graczy. Zakładam, że serwer do końca tego roku upadnie, ale jak na serwer ,,bez administacji'' trzyma się dość długo. Ogólnie rzecz biorąc, nie polecam już tam grać. :)

"Co to szczęście? Powiedz mi gdzie go szukać? Chyba byłem już wszędzie. Gdzie jeszcze mam zapukać?"

Opublikowano

Wypowiem się na temat serwera, który już padł :) Astilia.pl.

Na początku było z*********e, fajnie dużo graczy, ogólnie było co robić, widać, że się starali.

Często ktoś pisał na wołaju, że serwer padnie, ale raczej ich "wyciszaliśmy".

Raz mnie okradziono, odzyskałem EQ. Dostawałem buffa od Ani :D No można powiedzieć, że był epicki.

Ale administracja coraz rzadziej się pojawiała, graczy ubywało i z 600 zrobiło się 100.

Nie dało się nic kupić, gospodarka padła, gracze szybko pozamieniali eq póki ktoś jeszcze grał i znikali.

Aż została na serwerze tylko nasza gildia (Armagedon), 12 osób w gildii, wszyscy cały czas on-line.

Chcieliśmy zrobić jakąś reklamę, czy coś, no ale my bugów nie poprawimy, nowości na serwer nie wgramy, więc

również odeszliśmy z serwera. Gdyby tylko administracja częściej się udzielała i wprowadzała jakieś nowości.. ;)

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

podpisuje sie pod tym ,iz zjebali serwer  Leneris.pl, nie gralem tam dlugo, tj jakies 2-3 tyg. Wbilem 185 poziom, administracja zaczela wprowadzac nowe patche czytaj nowe bugi, aktualnie serwer nie chce sie wcale odpalic, czytalem to ich smieszne forum (niedopracowane, zero administracji) oczywiscie ludzie maja ten sam problem co ja ale administracja ma srogo wyje**ne. Tak wiec zaczelo sie od bossa na mapce 185, przez znikajace kostiumy/fryzury, a skonczylo sie na totalnym rozpier**lu. Smieszna czcionka, ktora popularna byla w 2010 roku, gdzy zaczynalem zabawe z prv :D Po zalozeniu zbroi nie mozna sie ruszac, po zejsciu z konia zamieniam sie w miecz. Pobugowali Dmg w broniach, np niewiadomo jak ale pojawily sie dodatkowe srednie i umiejetnosci, zbugowane czarowane ostrze u sury(bez miecza wali wiecej niz z) Ogolnie nie polecam serwera z calego swojego zimnego jak lod serca

Pozdrawiam i mam prosbe aktualnie tworzymy swoj serwer medium/hard jak ktos bylby tak mily i napisal mi pw czego oczekuje od serwera. Dzieki :D

3126160983.png

Opublikowano

Najwieksze gówno jakie powstało to serwery szczura ravia/ravias2... Na ktorych graja same boty i dzieci w wieku 10-14 lat...

Odradzam nawet wchodzenia na kanaly tych pseudo yt jak i sam srv.

Opublikowano

Laneris.pl
Na serwerze grało po 700 - 1000 osób, dopóki Administracja nie zaczęła kręcić i bawić sie z serwerem. Serwer wyszedł zabugowany nie dało sie grać, a plus do tego postawili teraz nową odsłonę "NIBY" z nową administracją i wszystko jest to samo tylko, że każdy zaczyna od nowa i klient jest chyba z 18.10.

Ogólnie nie polecam bo sytuacja może sie powtórzyć.

Opublikowano

Mnie zawiódł strasznie serwer Invoria na którym grałem pół-roku. Na początku było wszystko okej, spory handel, sporo ludzi, wojny, nawalanki w miastach, chodzenia na wieże i Avalane. Po jakimś czasie wszedł update w którym postanowili dodać drop rubinów (które leciały tylko z szkat avalany) do nowych dungeonów, żeby było śmiesznej to leciało nawet po 10 szt z jednego dunga i taki rubin z 300kk zmienił swoją cenę do 20kk a itemki Mroku (set 215) z 80-100b do 30b, sporo ludzi narzekało i odeszło z gry, potem dodawali jakieś inne update które były beznadziejne. Następnie do teamu doszedł nowy GM Latyna i inni, rozdawali sobie na oxie bryły oraz full sety na 230 poziom, gospodarka wtedy całkiem upadła a graczy było coraz mniej i tak do tej pory z 1,5k graczy online zrobiło się 300, a szkoda bo był to jeden z lepszych serwerów na których grałem. 

xD 

Opublikowano

@GordOnix ;)

podpisuję się pod tym. Do tego gracze, którzy ostatnio zaczęli grać taki błędy popełniają ortograficzne... ;)

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Zawiodłem się na balmorze. Nie myślałem, że fubu zacznie sprzedać barylki i tak to zniszczy reputacje serwera :/

~ Bo liczy się skill ~

e01db0d6044e848cmed.png

Opublikowano

Balmora dlaczego? 2x zostałem okradziony  administracja oczywiście ma wszystko w d***e :) P.S J**** FuBu

Balmora to jest jeden z pierwszych i lepszych polskich serwerow mi sie bardzo podoba a to ze Cie okradli to juz twoja wina passow nikomu sie nie podaje !

Widze kolejny od szczura

Opublikowano

Diamondmt3, dlaczego ?

Jest to serwer na plikach DiamondMT2, które zostały skradzione.

Dlaczego tak sądzę ?

Npc, misje, bugi są takie same.

Strona kradziona ( nie problem to zrobić )

Nie polecam tam grac, serwer pod IS+ administracja to złodzieje, nic nie robią, dodatkiem jest banowanie za Free bez żadnych dowodów, dawanie ub osobom, które maja z nimi ' układy '

Eventy których nie potrafią zorganizować...

Ten pseudo team zamknie serwer jak tylko gracze się przekonają, że administracja to złodzieje

P.S. Za kradzież idzie się siedzieć, ale niestety to tylko POLSKA

PS2. obiecanki typu: ' Ts będzie zaraz po starcie ' nadal nie zostały spełnione i nie zostaną.

Opublikowano

Zawiodlem sie na pandorze. Wchodze po przerwie do gry i pierwsze co widze to "sprzedam perf boja 80kkk" . Na poczatku pomyslale ze ktos popelnil literowke i mialo byc 80kk. Lecz potem obserwowalem czat przez jakies 5minut i widzialem masy ofert podanych w kkk. Bylem ciekawy czemu tak drogo skoro dropia tylko sztabki 2,5,10 kk.

A wiec przeszedlem sie do M2,i nie wierzylem moim oczom, bot na bocie . Nastepnym powodem jest to ze oprocz biologa i sprawdziankw sily innych misji tam nie znajdziemy.

PANDORA POWOLI UPADA THX ZA TE FAJNE CZASY 2011-2013

A I JESZCZE JEDNO ..... TAM ADMIN WOGÓLE JESZCZE JEST?CZY TYLKO RAZ NY RUSKI MIESIAC WEJDZIE I ZOBACZY CZY KTOS WGL JESZCZE GRA

Opublikowano

Zawiodlem sie na pandorze. Wchodze po przerwie do gry i pierwsze co widze to "sprzedam perf boja 80kkk" . Na poczatku pomyslale ze ktos popelnil literowke i mialo byc 80kk. Lecz potem obserwowalem czat przez jakies 5minut i widzialem masy ofert podanych w kkk. Bylem ciekawy czemu tak drogo skoro dropia tylko sztabki 2,5,10 kk.

A wiec przeszedlem sie do M2,i nie wierzylem moim oczom, bot na bocie . Nastepnym powodem jest to ze oprocz biologa i sprawdziankw sily innych misji tam nie znajdziemy.

PANDORA POWOLI UPADA THX ZA TE FAJNE CZASY 2011-2013

A I JESZCZE JEDNO ..... TAM ADMIN WOGÓLE JESZCZE JEST?CZY TYLKO RAZ NY RUSKI MIESIAC WEJDZIE I ZOBACZY CZY KTOS WGL JESZCZE GRA

Admin wchodzi tylko gdy serwer sie wylozy ewentualnie wlaczy drop jakichs szkat raz na pol roku nie zwazajac na nic.Boty akurat go nie interesuja,poniewaz podbijaja licznik na stronie.

Srij9JT.png

Opublikowano

Exalion, Laneris. Powiem krótko administracja.

Lazy / Sensual jest nieudolnym technikiem, który jedyne co potrafi to przygotować serwer na gotowcu z internetu, dać kolegom co mają ' fejm ' na YT jakieś fory na starcie aby robili mu reklame i to jest wszystko.

Nie poprawiał błędów, nie wprowadzał nowości. Robi serwery tylko i wyłącznie dla pieniążków ( oczywiście jak większość ale tak leniwego i zakłamanego człowieka nie widziałem ).

Krótka piłka - dwóch jego dobrych znajomych ( nie będę póki co wymieniał )

Szczególnie jeden z nich jest dobry i cokolwiek osiąga tylko i wyłącznie na serwerach swojego przyjaciela Sensuala. Własnie za sprawą tego że ten na starcie zwiększa mu podstawowe statystyki, w późniejszej fazie gry daje przedmioty takie jak szkata ripa by ten mógł pochwalić się na filmie że z pierwszej szkaty od razu wypadła mu truta :)

No wybaczcie ale nie ma aż tak głupich, którzy w to uwierzą. Ludzie otwierali po 30 - 40 skrzynek, a jemu wypadła akurat z pierwszej :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...