Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia 10.41 Klonowanie itemów?

PiTeRovvvskyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Gram na brazolskim serwie real map.

Noi sprawa jest taka ponoć brazole poklonowali sobie itemy z item shopa.

Na początku nie wieczyłem. Ale jak zaczeli wyrzucać Addon dole warte 25 brazylijskich dollarow to uwierzylem.

Wyrzucali miliony CC , najlepsze itemy i to specjalnie na noob charach z 8-50 lvl.

Wbił GoD i napisał,że będzie reset gdyż gracze znaleźli błąd w grze i klonują. 

Czyli jest jakaś możliwość klonowania ,tylko jestem ciekawa jaka? Czy tylko brazole znają technikę?

nic

Opublikowano

Klonowanie itemów to zazwyczaj kwestia aby silnik nie mógł lub mógł błędnie odczytać dane. Dla przykładu weźmy plik z mapą, mamy na niej przykładowo poustawiane na stałe gold coiny na ziemi. Jeżeli silnik nie jest zabezpieczony odpowiednio wystarczy trzasnąć desintegrate na gold coina i silnik pada. [Oczywiście wcześniej przygotuj sobie postacie do klonowania].

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Bardzo mnie to ciekawi. Jak ktoś jest zainteresowany jaki to ots lub chciałby mi pomóc z klonowaniem gdyż jestem zielonawy w klonowaniu pisać pw.

nic

Opublikowano

Najprostszym sposobem na klonowanie to crashowanie serwera i przekladanie itemow z chara na chara i savowanie charow. Nastepnie robisz crasha i 1 item ktory był na paru charach jest zapisywany i każdy go ma po crashu.

Opublikowano

Najprostszym sposobem na klonowanie to crashowanie serwera i przekladanie itemow z chara na chara i savowanie charow. Nastepnie robisz crasha i 1 item ktory był na paru charach jest zapisywany i każdy go ma po crashu.

Dziwne bo powiem szczerze robiłem też tak w ten sposób i nie miałem tych przedmiotów dodatkowo silnik zrobił tzn rollback chyba co robiłem 5 min wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...