Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w CS:GO (dosyć stary komputer)

WalecznyChomik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam taki problem, liczyłem, że pogram sobie na jakiś średnich ustawieniach, ale nie da rady. Mam ok. 10-15 FPSów podczas rozgrywki. Raczej wyrzucenie kasy w błoto byłoby głupie, a może da się coś uratować. Nie jestem jakiś wybredny i zadowoliło by mnie nawet 30 FPSów, gdzie nie widać lagów.

Parametry:

- Windows 7 Home Premium 32bit

- Procesor; AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2,89 MHz

- Karta graficzna; NVIDIA GeForce GTS 450

- 4 GB RAM

Proszę o sensowne odpowiedzi. :) Co zrobić aby zwiększyć FPSy? Aha. I jak coś podajecie, to mówcie jak to zrobić, bo w CS jestem kompletny banan i wczoraj go kupiłem.

Opublikowano

Cześć. Mam taki problem, liczyłem, że pogram sobie na jakiś średnich ustawieniach, ale nie da rady. Mam ok. 10-15 FPSów podczas rozgrywki. Raczej wyrzucenie kasy w błoto byłoby głupie, a może da się coś uratować. Nie jestem jakiś wybredny i zadowoliło by mnie nawet 30 FPSów, gdzie nie widać lagów.

Parametry:

- Windows 7 Home Premium 32bit

- Procesor; AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2,89 MHz

- Karta graficzna;

- 4 GB RAM

Proszę o sensowne odpowiedzi. :) Co zrobić aby zwiększyć FPSy? Aha. I jak coś podajecie, to mówcie jak to zrobić, bo w CS jestem kompletny banan i wczoraj go kupiłem.

Oczywiście, poza podaniem modelu karty graficznej możesz zmniejszyć ustawienia grafiki / rozdzielczość na najniższą możliwą.

Opublikowano

Karta graficzna; NVIDIA GeForce GTS 450

Ah. Zmiana roździelczości na najniższą ŚREDNIO pomogła, są jeszcze jakieś ściny, ale gra wygląda wtedy bardzo licho.

Opublikowano

Zmień na niską, to nie jest crysis żeby jarać się ilością pixeli na źdźble trawy, to jest cs - gdzie musisz mieć przynajmniej stałe 30 fps

Opublikowano

Mam lapka 

Procek: i3 , karta jakas zintegrowana Intela HD 4000 , 4gb ramu i cisne ponad 70 fpsów na srednich ale to inna bajka

Co do tematu i powiekszeniu fpsow moge Ci polecic tylko dwie rzeczy 

a)Zmiana procka (wrzuc min. i3)

b)Start -> Moj komputer -> Klikasz na Moj Komputer PPM -> Wlasciwosci -> Zakladka wlasciwosci systemu -> Zaawansowane -> Wydajnosc -> Ustawienia ( I ustaw tak jak na ss --> w skrocie wszystko odznacz )

8781114171988771255808.png

KYhRd.png

Opublikowano

Mam lapka 

Procek: i3 , karta jakas zintegrowana Intela HD 4000 , 4gb ramu i cisne ponad 70 fpsów na srednich ale to inna bajka

Co do tematu i powiekszeniu fpsow moge Ci polecic tylko dwie rzeczy 

a)Zmiana procka (wrzuc min. i3)

b)Start -> Moj komputer -> Klikasz na Moj Komputer PPM -> Wlasciwosci -> Zakladka wlasciwosci systemu -> Zaawansowane -> Wydajnosc -> Ustawienia ( I ustaw tak jak na ss --> w skrocie wszystko odznacz )

8781114171988771255808.png

Zaraz sprawdzę ten sposób b. Co do procesora. No chyba muszę tak zrobić + format, sprawdzę jeszcze czy da radę pod moją płyte główną ten procesor. Słyszałem, że Source głównie na procesorze leży.

Opublikowano

@WalecznyChomik

Polecam ci wszystkie ustawienia dać na minimalne. 

Profesjonalni gracze mają wszystko na minimalnie.

Pamiętaj . W grze jak cs nie liczy się grafika lecz OSIĄGNIĘCIA.

Wyczyść też komputer z g*wien. 

Wyczyść a potem rejestry przeczyść.

Pomogłem ? Daj " Lubię To ".

Opublikowano

"Wyczyść też komputer z g*wien."

To jest właśnie najgorszy punkt. :D

Jeżeli nigdy nie używałeś jakiegoś programu do czyszczenia komputera.

To polecam ci użyć : Advanced Systemcare 8

Bardzo bardzo dobry program :)

Opublikowano

Dałem tak jak mówiliście i da się grać w ok. 25 FPSach, czyli ujdzie dopóki nie zrobie formatu/kupie nowego sprzętu.

Temat można zamknąć, a programik PaulaGFX sprawdze potem.

Opublikowano

Uzywanie programu do czyszczenia, ktory jeszcze bardziej zamula system. Mam nadzieje, ze tego nie robicia.

Na Twoim miejscu wgralbym windowsa xp, wtedy na najnizszych uzyskasz 30-40 fps. Dodatkowo przestawisz w ustawieniach systemu, aby mial najwieksza wydajnosc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...