Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę uruchomić Battlefielda 4

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z uruchomieniem gry Battlefield 4. Otóż po wejściu na jakikolwiek serwer multiplayer, gra normalnie mi się ładuje, a po jakimś czasie nagle pojawia się biały ekran, BF4 zamyka się i wywala błędem:

ERROR game disconnected you were kicked from the game

Antywirus podczas gry jest wyłączony, tak samo jak zapora. Wszystkie wymagane porty są otwarte (3659 też). Specyfikacja mojego komputera:

Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33 GHz

Radeon HD 7770 1GB

4 GB pamięci RAM

System Windows 8.1

Nie widzę powodu, żeby taki błąd się pojawiał. Dodam, że kampania i tryb treningowy działają prawidłowo. Proszę o pomoc. Jeżeli komuś naprawdę uda się pomóc oferuję kilka limitów lajków (mój limit to 30).

Pozdrawiam.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

A robisz "połącz ponownie" ?

Nie.

Opublikowano

No to rób tak i zobacz czy działa xD

Niestety nie działa. Wgl nie wiem jak to dziale, raz się uruchomi a raz nie, dziwne.

Opublikowano

troche za slaby sprzet, i to jeszcze na w8 nie masz sie co dziwic..

Oficjalne wymagania sprzętowe Battlefield 4 (minimalne)

• Windows Vista/7/8 (ósemka jest zalecena)
  • Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
  • 4 GB RAM
  • 30 GB miejsca na dysku

Z tego wynika, że Battlefield powinien uruchomić na moim komputerze, zresztą kiedyś działał. 

Opublikowano

niestety system daje wiele do życzenia a tym bardziej oryginalna wersja, polecam w7 albo w8 z trybem game od polskiej grupy modyfikacji, system jest najlepiej zoptymalizowany i przystosowany do wymagających procesów, oryginalne systemy są słabe... a poza tym w tych systemach są już wbudowane wszystkie visuale, javy itp. wiec nie bedize problemu z odpaleniem czegokolwiek, zajrzyj na sltos.com.pl mozna do tych systemow wpisac swoj key i robic aktualizacje oraz masz pomoc techniczna na ich stronie.

swoją drogą masz słabą kartę grafiki jak na BF4 tylko 1GB RAM i 128BIT szyny na przepustowości, miałem tą grafikę i jedynie dobrze działała na BF3 ale na 4, to wątpię aby dobrze działała, bf wymaga 3gb grafiki ;] i jest to prawdziwe bo ja mam wlasnie 3gb i dziala dobrze na ultra i mi sie wydaje ze to jest granica na max ustawieniach mojej karty

Opublikowano

niestety system daje wiele do życzenia a tym bardziej oryginalna wersja, polecam w7 albo w8 z trybem game od polskiej grupy modyfikacji, system jest najlepiej zoptymalizowany i przystosowany do wymagających procesów, oryginalne systemy są słabe... a poza tym w tych systemach są już wbudowane wszystkie visuale, javy itp. wiec nie bedize problemu z odpaleniem czegokolwiek, zajrzyj na sltos.com.pl mozna do tych systemow wpisac swoj key i robic aktualizacje oraz masz pomoc techniczna na ich stronie.

swoją drogą masz słabą kartę grafiki jak na BF4 tylko 1GB RAM i 128BIT szyny na przepustowości, miałem tą grafikę i jedynie dobrze działała na BF3 ale na 4, to wątpię aby dobrze działała, bf wymaga 3gb grafiki ;] i jest to prawdziwe bo ja mam wlasnie 3gb i dziala dobrze na ultra i mi sie wydaje ze to jest granica na max ustawieniach mojej karty

Co ty wygadujesz, człowieku...

7770 jest wystarczającą grafiką, vRAM nie ma tu nic do rzeczy... 8.1 to aktualnie najlepszy system do gier IMO... zresztą autor twierdzi że gra działała, czego nie rozumiesz?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

widocznie ty nie rozumiesz ;] mowie tylko ze ta grafika jest slaba na ta gre, sam ja mialem to wiem co pisze... jedynie na minimalnych mozna pograc, i dalej bądź sobie w blednym przekonaniu ze w8 jest z*******e idealne do gier :) a ja mowie ze najlepsze sa systemy od SLT :) w oryginalach masz pelno niepotrzebnego syfu

Opublikowano

widocznie ty nie rozumiesz ;] mowie tylko ze ta grafika jest slaba na ta gre, sam ja mialem to wiem co pisze... jedynie na minimalnych mozna pograc, i dalej bądź sobie w blednym przekonaniu ze w8 jest z*******e idealne do gier :) a ja mowie ze najlepsze sa systemy od SLT :) w oryginalach masz pelno niepotrzebnego syfu

Nie każdy bawi się w nieoryginalne systemy, a zresztą powiedz mi, z jakiej niby przyczyny W8 ma uniemożliwiać grę całkowicie?

7770 jest wystarczająca na niskie, jeśli miałeś problemy to mogły być spowodowane procesorem. Oh, albo systemem?

A teraz przeczytaj, na czym polega problem autora, i pomyśl czy twój post w jakikolwiek sposób pomaga go rozwiązać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

oczywiście że pomaga, wszystko zależy od systemu, w tym przypadku gwarantuję że bez problemu uruchomi grę na systemie od SLT oczywiście na W7 na minimalnych ale uruchomi, a to nie są nie oryginalne systemy do końca bo można tam wklepać swój kod i robić aktualizacje

Opublikowano

Próbowałeś standardowych operacji typu napraw grę, re-instal battlelog web plugin czy sprawdzenie aktualizacji?

ps. Kiceł ma rację, ta karta graficzna spokojnie wystarczy do batka czwórki. ;)

Opublikowano

Próbowałeś standardowych operacji typu napraw grę, re-instal battlelog web plugin czy sprawdzenie aktualizacji?

ps. Kiceł ma rację, ta karta graficzna spokojnie wystarczy do batka czwórki. ;)

Próbowałem.

Opublikowano

Działało ci wcześniej czy próbujesz wejść do gry po raz pierwszy?

Działało.

Opublikowano

albo cofnąć system... ale nie ma sensu lepiej zainstalować wcześniej wspomniany lepszy system, który nie będzie obciążał kompa jak oryginał

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fakt faktem sprzęt kosmiczny nie jest ale jak chodzi tobie single itp. to multi też powinno.. Może ponowna instalacja pomoże..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...