Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fast starty, fast spawny w WR

rucek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chciałem zapytać na jakich sprzętach, komputerach macie "fast start, fast spawn" czyli chodzi mi o szybkie załadowanie gry, dzięki czemu jest się pierwszym na mapie i ma się przewagę.

Również chciałem zapytać od czego zależy "fast start, fast spawn" w warrocku.

z góry dzięki za odpowiedzi i oczywiście dam + :)

Opublikowano

Dysk i CPU najważniejsze.

Fast spawny na globalu głównie na dobrej i5 złapiesz. (ja na i3 mam bardzo rzadko). NA prywatnych serwerach np. na Montanie na i3 fast spawny mam cały czas.

Również zależy to od dysku. Im więcej syfu masz na dysku i powłączanych programów tym mniejsze szanse na fast spawn. (Polecam WR'a trzymać na oddzielnym i pustym dysku + wyłączać zbędne programy).

Oczywiście jak masz dysk SSD (najlepszy wybór do tego :v) to Windows + War rock, a reszta na inny dysk. 

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Fast spawny na globalu głównie na dobrej i5 złapiesz. (ja na i3 mam bardzo rzadko). NA prywatnych serwerach np. na Montanie na i3 fast spawny mam cały czas.

Również zależy to od dysku. Im więcej syfu masz na dysku i powłączanych programów tym mniejsze szanse na fast spawn. (Polecam WR'a trzymać na oddzielnym i pustym dysku + wyłączać zbędne programy).

Oczywiście jak masz dysk SSD (najlepszy wybór do tego :v) to Windows + War rock, a reszta na inny dysk. 

wygorowane masz wymagania, na i3+hdd ( laptop ) zawsze wbija pierwszego ;)

oczywiscie, ze zalezy to od sprzetu, im szybszy tym lepiej, ale bez przesady ;)

Opublikowano

Kupić nowy dysk żeby mieć fast spawny? o.O

Chyba że traktujesz partycję jako dysk no to.. <3

Owszem, dobrze żeby komp nie był zasyfiony, ponieważ wtedy nawet jeśli program nie jest uruchomiony, to coś tam Ci zabiera z wydajności. Przy dysku SSD nie ma z tym problemu, ponieważ mają takie prędkości że nawet jeśli będziesz dbał o porządek to różnicy wielkiej nie odczujesz. Co do procesora.. Na dual core też miewam fast respy i to bez ovc, więc nie trzeba tak na prawdę i5 czy i3.. Dobrze by było żebyś miał też w miarę wydajną kartę graficzną z tym że nie patrz głównie na pamięć (w zupełności wystarczy 512 MB - 1 GB..) ale na taktowanie i szynę danych (oczywiście najlepiej 256-bit ale 128 jest całkiem dobre). Ogólnie wbrew pozorom nie potrzebujesz nie wiadomo jakiego sprzętu żeby osiągnąć zamierzony efekt ale im lepszy tym częściej będziesz miał fast sprawny.

Opublikowano

Obecnie WarRock dostał ogromną optymalizację i nawet słabsze komputery łapią tzw. quickspawny, ja osobiście przed zmianą komputera na swoim starym sprzęciku(amd athlon dual core 2.6ghz) łapałem quicki na każdej mapie, obecnie do fastów nie trzeba mieć kompa z i5 czy i7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...