Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła 7 jedynek

WGA7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam pytanie otóż mam 7 pał na półrocze

I pytanie brzmi tak ;

Gdy jeśli w drugim semestrze będę miał z tych przedmiotów pozytywne dajmy 3 a 4 to jest szansa żeby wpisała mi 2 na świadectwie_?

Tak wiem zawalilem ten semestr

Opublikowano

Zawaliłeś to mało powiedziane.

Zależy od n-la jedni robią tak że musisz mieć pozytywną na 2 semestr kolejni wymagają poprawy pierwszego semestru podczas drugiego (da ci liste tematow które musisz zaliczyć)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wydaję mi się że mam rozwiązanie twoich problemów.

Zamiast ostro zapierd*lać nad książkami lepiej rób więcej tematów na Forum, o godzinie gdzie dawno powinieneś spać żeby być wstanie na drugi dzień zapamiętać cokolwiek z lekcji. 

(Napisany: Dzisiaj, 00:17)

Opublikowano

Nie, ponieważ z pierwszego na drugi semestr są inne tematy/działy. Będziesz musiał poprawić pierwszy semestr :)

Albo się nie znasz, albo tylko u mnie w technikum jest tak, że jeżeli na pierwszy sem masz 1, a w drugim 3 (4 nie możesz mieć bo masz 1 z 1 sem) to masz 2 na świadectwo.

Dlatego uczę się w 1 sem, a w 2 mam luźniej :)

Opublikowano

U mnie u babeczki z j. pol gdy dostałeś ocenę ndst, musiałeś w drugim semestrze się starać o dopa.Nie musiałeś nawet semestru poprawiać.Kwestia nauczyciela.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Zawaliłeś to mało powiedziane.

Zależy od n-la jedni robią tak że musisz mieć pozytywną na 2 semestr kolejni wymagają poprawy pierwszego semestru podczas drugiego (da ci liste tematow które musisz zaliczyć)

powiedz mi co to za skrót "n-la", bo chyba nie "nauczyciela"

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Cześć

Mam pytanie otóż mam 7 pał na półrocze

I pytanie brzmi tak ;

Gdy jeśli w drugim semestrze będę miał z tych przedmiotów pozytywne dajmy 3 a 4 to jest szansa żeby wpisała mi 2 na świadectwie_?

Tak wiem zawalilem ten semestr

Wszystko można ale wątpię, że Tobie będzie się chciało. Wyobraź sobie, że przez cały drugi semestr byś musiał się ciągle uczyć, wyrabiać się z czytaniem lektur, do tego sprawdziany, kartkówki, niezapowiedziane kartkówki, zadania domowe, odpowiedzi.. Praktycznie nie miałbyś czasu dla siebie.

Wydaje mi się, że w każdej szkole jest przepis który mówi, że trzeba zaliczyć pierwszy semestr choć przydałoby się to potwierdzić

Jak możesz to znajdź w WSO

Nie powiem Ci jednoznacznie czy zdasz czy nie bo tak się po prostu nie da, trzeba pod uwagę wziąć wiele rzeczy / czynników.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Nie dołujcie synka, wszystko można jak się postarasz, to co napisałem działa również w 2 stronę. Z 1 sem jeden, z 2sem wychodzi 3 to nauczyciel nie może Ci wpisać 1 na świadectwie. Prosta matematyka, której wzoru nie pamiętam.

2 lata temu w 2 sem też miałem 8 przedmiotów, 2 tygodnie przed wystawieniem ocen "obudziłem się", bo mnie znajomi zmotywowali. 6 przedmiotów zdążyłem poprawić, a z 2 miałem poprawkę w sierpniu. Przez cały okres czasu w którym się uczę tamte 2 tygodnie były najintensywniejsze. Było ciężko, ale warto.

Popraw sobie semestr z 3-4 przedmiotów (tych najgorszych dla Cb) i w 2 sem ucz się z nich na 2, a z reszty miej 3. Masz jeszcze cały 2 semestr, głowa do góry!

Opublikowano

@ruku a jednak się domyśliłeś.

U mnie w szkole jest używany taki skrót a nie wiem jakie inne słowo mógłbyś wstawić w tamtym zdaniu gdzie to zastosowałem

Bieda umysłowa

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wydaje mi się, że w każdej szkole jest przepis który mówi, że trzeba zaliczyć pierwszy semestr choć przydałoby się to potwierdzić

Też mi się wydaje, że trzeba zaliczyć pierwszy semestr aby zdać drugi jednak w praktyce różnie to wygląda.

U mnie w szkole przeważnie jest tak, że jeśli nie zaliczysz pierwszego semestru to pała z automatu na drugi.

Jednakże niewiadomo w jakiej on jest klasie ale podejrzewam, że gimnazjum/ podstawówka bo wątpię, że w szkole ponadgimnazjalnej ktoś doprowadziłby się do takiej sytuacji, a jeśli nawet to nie pytałby się na mpc czy zda czy nie xD

Myślę, że pochodzi trochę za nauczycielami to wpiszą mu tę dwóję tylko żeby spierdalał :D

Opublikowano

Też mi się wydaje, że trzeba zaliczyć pierwszy semestr aby zdać drugi jednak w praktyce różnie to wygląda.

U mnie w szkole przeważnie jest tak, że jeśli nie zaliczysz pierwszego semestru to pała z automatu na drugi.

Jednakże niewiadomo w jakiej on jest klasie ale podejrzewam, że gimnazjum/ podstawówka bo wątpię, że w szkole ponadgimnazjalnej ktoś doprowadziłby się do takiej sytuacji, a jeśli nawet to nie pytałby się na mpc czy zda czy nie xD

Myślę, że pochodzi trochę za nauczycielami to wpiszą mu tę dwóję tylko żeby spierdalał :D

W dużej części szkół jak jesteś w ostatniej klasie to dają 2je, żebyś właśnie spierdalał :D

@

To zależy tylko i wyłącznie od nauczyciela, u 90% nauczycieli u mnie w szkole jak masz 1 z 1szego, potem dobre oceny w drugim to dostajesz 2/3(więcej niż 2 stopnie w górę nie da rady), a u 10% trzeba najpierw zdać 1szy semestr(najczęściej czas do kwietnia), albo 1 na koniec :P

Opublikowano

zaczyna się grudzien zacznij sie uczyc i poprawiac tak chociaz zeby miec z 2,3 pizdy i git zdasz bez problemu pozaliczaj te przedmioty co sa pojebani nauczyciele a u tych spoko sobie zostaw na drugie polrocze 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...