Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. Runes of Magic

dadek1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam poszukuje gry mmorpg. Jak widziałem gameplaye na yt to chyba runes of magic najbardziej mi sie spodobała..

ale mam kilka pytań które pomogą mi potwierdzić czy naprawdę zagram w tą gre.

1.Czy naprawde opłaca się grać w tą

1.a Jaka fabuła tej gry

1.bCzy jest dużo postaci do wybierania

1.c Czy każde postacię są wyrównane a jesli nie to którą jest najłatwiej ogarnąć gre

2. Czy gra jest po polsku

3. Czy fajne itemki są

4. Czy wciąga ta gra by mieć w co pograć przez weekend :)

5. Czy dużo polaków gra

6.Czy sa prywatne serwery gdzię jest łatwiejszy exp drop itp..

Jeśli znacię jaką fajną gre która ma wszystkie + co do moich pytań podzielcie się z tą gra ze mna :) bo naprawde nie mam w co grać ;x ..

P.S za pomocną dłoń okaże dla was Lajki :)

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

Opublikowano

Gra jest ciekawa, ale jak masz z kim grać. Samemu może Ci się czybko znudzić. Na globalu nie masz czego szukać, gra zaledwie garstka polaków. Ze swojej strony polecam serwer prywatny Nexon, na którym jest zwiększony exp i tp z questów x10. Sam osobiście gram na tym serwerze i gra sie calkiem przyjemnie. Niedawno powstał też nowy serwer prywatny Arcadia, na którym jeszcze nie grałem. Co do kombinacji klas, aktualnie do najlepszych należą: Łotr/Mag, Strażnik/Wojownik, Wojownik/Mag. W razie jakichs pytań, napisz na pw.

Opublikowano

a co sądzicice o Aionie ? warto tam zagrać fajnie się tam gra ?

Opublikowano

Aion może być mnie nie wciągnął. Co do RoM'a to polecam na privie grać bo z globala to Pay2Win się zrobił.

1. Tak opłaca się ale tak jak up z kimś

2. Tak jest po polsku nawet prywatne mają wersję polską

3 Itemki nwm o co tobie chodzi ale itemki dzielą się na Białe Zielone Niebieskie Fioletowe Pomarańczowe

4 Cieżko stwierdzić ale raczej tak

5 Trochę nas na privach jest

6 Pisałem

Opublikowano

okej Dziekuje a możesz mi podać jeszcze serwer prywatny w którym jest łatwa nawet gra i przyjemna i oczywiście gdzie gra troszeczkę ludzi :) ?

Opublikowano

Śmieszne Global w 100% lepszy niż prywat. jeśli rajcuj cię zrobienie postaci w tydzień to prywat jest odpowiednim miejscem ja osobiście wolę się pomęczyć i dojść do czegoś z większym wysiłkiem a nie tak jak na Priwie wszystko podane na tacy. Jeśli chodzi o Global to wcale nie trzeba płacić można zrobić eq i wbić lv bez tego a co do graczy nadal jest sporo ludzi. może nie tak jak na prywacie gdzie graja wszystkie narody świata ale też jest nas sporo :)

Aion to dno totalne tam to dopiero trzeba płacić pozatym gra głównie nastawiona na PVP

Opublikowano

Śmieszne Global w 100% lepszy niż prywat. jeśli rajcuj cię zrobienie postaci w tydzień to prywat jest odpowiednim miejscem ja osobiście wolę się pomęczyć i dojść do czegoś z większym wysiłkiem a nie tak jak na Priwie wszystko podane na tacy. Jeśli chodzi o Global to wcale nie trzeba płacić można zrobić eq i wbić lv bez tego a co do graczy nadal jest sporo ludzi. może nie tak jak na prywacie gdzie graja wszystkie narody świata ale też jest nas sporo :)

Aion to dno totalne tam to dopiero trzeba płacić pozatym gra głównie nastawiona na PVP

Nie zgodze sie z toba na privie nie zrobisz postaci i eq w tydzien to po pierwsze po drugie wiem jak wyglada gra na globalu bo sam gram wiec nie wciskaj mi tu kitu jak chcesz kase tracić to graj. Jak nie chcesz wydawać kasy to na globalu nie zrobisz nawet jednego itemu full na end game.
Opublikowano

Gra na globalu to "pay to win". Straszne męczarnie czekają dla tych którzy zdecydują się tam grać wydając małe ilości PLN. (kalina 6 godzin dziennie by wyfarmić kase na 1 słaby stat... itd).

@Max133

Chciałbym zobaczyć jak robisz eq i całą postać w tydzień (chyba żę wydasz pare tysięcy zł, to inna sprawa). Ja musiałem z rok spędzić czasu by zrobić postać gotową na GoH i PoM. I nadal jestem dalekoooo od topki.

HaHaHa, na serwerze jest dużo ludzi? lol... powiedz mi ile gildii robi PoM.. ( na sao wiem że robi 1 gildia), a ile gildii robi HoE albo HoW ?(żadna?).

Nie powiem, że was nie jest wystarczająco, by zrobić te instancje. Lecz jak to bywa na polskich serwerach: każda gildia jest "wrogo" nastawiona do każdej następnej... Lecz zamiast próbować jakoś tworzyć sojusze, dogadywać się (z kim jeszcze się da...) do wspólnych wypadów na PoM itd, to niestety lepiej się kłucić, robić dramy i latać wokół fontanny w Varanas nie? Ale to już cecha Polaków. ^^

Runes of Magic jest grą, gdzie praktycznie nie da się obejść Item Shopa. W nim są zawarte itemy które są niezbędne do zrobienia postaci. Bez oczyszczonych, plusów, nawiertów itd, ciezko CI bedzie zrobić z kumplami jakąkolwiek instancje na poziomie HM. Na globie dopóki diasy można było kupić na ah lub u cedrika, była jeszcze możliwość pogrania bez PLN. Gdy GF wszystko usunął, gra stała się totalnym "pay to win".

Co innego jest na prywatnych serwerach. Diamenty są na ah, jest cedrik, dla chcących wydawać PLN diasy są tańsze niż na globalu (a wszyscy wiedzą, że w romie potrzeba GIGANTYCZNYCH ilości diamentów).

Raczej to wszystko co chciałem przedstawić nt. który serwer jest lepszy.

Decyzja gdzie grać, jak zawsze zależy od gracza ;)

Opublikowano

Priv od globala się różni tylko tym że 

-jest cedric

-większy exp/tp/drop

-więcej ludzi niż na globalu

-można handlować diasami na ah 

-większy wkład pracy dany w  uszczęśliwienie społeczność przez GM`a

W ogóle można itemy szybciej zdobyć lecz bez przesady nie 1 tydzień mam 70 lvl i expie sobie powoli jakieś 3 dni już :/ Więc o czym tu mowa.

Opublikowano

Nie chodzi o to żeby zrobić postać w tydzień jeśli o to ci chodzi to nie wiesz na czym polega gra. Gra ma cię bawić i masz mieć z niej przyjemność a nie jest to wyścig ja wracając z pracy wchodzę tam żeby pobawić się postacią i pogadać ze znajomymi na ts. Nie chodzi o to żeby gonić i robić topowe insty to jest tylko dodatek ;)

Opublikowano

To dlaczego ty mówisz że granie na privach jest dużo gorsze od globala co?

Myślisz że na privach gra sie nie po to by się bawic? że nie wchodzi się na ts/mumble i nie gada się ze znajomymi?...

Teraz to nie rozumiem twojego toku myślenia...

Opublikowano

to prawda, ze grajac w Roma musisz wydac pare zloty, chociazby na wierzchowca ale gre osobiscie polecam gralem dosc dawno ale gralo mi sie przyjemnie, fakt faktem, ze wydalem z 500 zloty na to gre, ale z czystym sumieniem moge ja polecic. Gra jest bardzo rozbudowana, nie ma tutaj czegos takiego jak expienie :D Sa misje za, ktore sa ciekawe nagrody, bardzo duzo nowych map, poziom o ile pamietam trudno bylo wbic do okolo 40 potem juz jakos szlo, a od 50 byly takie fajne misje dzienne (motyle) to juz wgl super szlo :P

3126160983.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorki że odgrzewam "stary" temat tak jak autor tematu szukam nowego mmorpg bo ile można grać w tą śmieszną tibie 10 lat mi starczy .
I padło na RoM'a teraz tak zdecydowałem się na prywatny serwer tak jak tutaj pisaliście serwer Arcadia..
moje pytanie/prośba czy macie może jakiegoś tsa? bo jak to newb w nowej grze na bank będę miał pytania + jak to wiadomo gra solo nudzi się po paru dniach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

było pyt co do Aiona...jak najbardziej polecam tym bardziej że PL serv jest Barus ;) Pełno ludzi i bez kasy da sie wszystko osiągnąc ;)  Co do RoM hmmm tu naprawde graja jeszcze ludzi e? ;> Maniacy :P

61lak2t0uwu1_t.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Obecnie odradzam wszystko co z "GameForge" ma coś wspólnego, ale jeśli już miałbym wybierać to "Tera". Sam gram, lecz na serwerze Amerykańskim, gdzie gra jest o niebo lepsza od Eu. Dla bardziej ambitnych polecam  WoW global, a dla cierpliwych "Black Desert".  :D

Everyone is entitled to it, yet it cannot be bought. People waste it without a second thought, and they ultimately regret doing so, as it's supply gets exhausted. What exactly is "it"?

118jaft.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę dziwne jest to, że zamiast zacząć grać i się przekonać, to musisz sprawdzać to przez innych. Nie możesz wyrobić sobie własnego zdania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...