Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WindBot 3

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WindBot 3.0 Beta, coming soon

It has been a while since the last news on WindBot 3.0, so I will update you guys with it's progress. I have almost finished developing all the main important features and a working beta version of WindBot 3 will be released to a few people in about two weeks to help test some things out and a couple days later a public beta should be released for everyone to try for themselves.

What is going to be so good about this WindBot 3?

WindBot 3 is not going to be like the current bots, which are very linear in nature: go here, do that, say that, then kill this and start all over again.

WindBot 3 is going to think for itself and it will understand the game mechanics very well. You just give it a list of things you want to do, and it figures out everything on it's own... just like that. How is that possible?! That is something you are going to have to see for yourself!

Lucas

Yoo

Lucas piszę tu trochę nad swoim projektem WindBot 3 który nie ma być kolejnym prostym botem polegającym na kliknij to, powiedz tamto itd. WindBot 3 ma myśleć sam za siebie i rozumieć mechanikę gry. Wystarczy dać mu listę rzeczy, które ma zrobić.

Co wy o tym sądzicie?

#Edit

Fakty

-wszystkie skrypty z windbota będą kompatybilne z 3

-to ma być sztuczna inteligencja

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Jakieś konkrety bo nie do końca rozumiem.

Zapewne sam będzie dobierać skille do lvl jak i do mobów, kupi najoptymalniejszą liczbę manapotów na dane expowisko mobów jak i level.

Ale to tylko moje przypuszczenia, bo nic więcej nie powiedział.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Jakieś konkrety bo nie do końca rozumiem.

Tylko tyle Lucas napisał ;)

Bot któremu wystarczy dać listę zadań, a ten je wykona. Nawet ja sam do końca nie wiem o jakie zadania tak na prawdę chodzi ;d

WindBot 3 is not going to be like the current bots, which are very linear in nature: go here, do that, say that, then kill this and start all over again.

Nie będzie działał monotonie jak wszystkie inne bot. Jak on to zrobił i jak to działa nie wiem, bo nie zdążyłem się załapać na pierwsze testy.

Opublikowano

Niech zrobią przynajmniej refill [taki jak TibiaAuto ma od początku a RBP od roku], oraz "walker" [taki jak TibiaAuto ma od początku] to już dla mnie będzie progress, a jak narazie to tylko "pitolenie".

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Niech zrobią przynajmniej refill [taki jak TibiaAuto ma od początku a RBP od roku], oraz "walker" [taki jak TibiaAuto ma od początku] to już dla mnie będzie progress, a jak narazie to tylko "pitolenie".

Wytłumaczysz dokładniej o co ci chodzi z tym refillem i walkerem?

Szczerze to nie wierzee ze to powstanie , ale jesli tak , to albo mechanika gry upadnie całkiem przy tak "inteligentnych botach" albo cipy pobanuja to w cholere.

Przecież i tak wszystko do tego zmierza :D

Chociaż nie zapomniałbym o wstąpieniu cp na steam i nowej ochrony ;d

Opublikowano

Wytłumaczysz dokładniej o co ci chodzi z tym refillem i walkerem?

Tak więc zacznijmy od walkera:

Każdy "nowoczesny i niewykrywalny" bot w naszych czasach, podczas ustawiania potrafi tylko i wyłącznie wkur**ć. Stand bo schody, stand bo dziura, stand bo cośtam, node bo bot ma za daleko na następny wpt... [mam nadzieję że rozumiesz]. Najlepszym przykładem jest Kazordoon skill tower gdzie musisz wejść X pięter w góre, na TibiaAuto stawiałeś wpt na samym dole i na samej górze wieży aby latał po wszystkich piętrach, w "nowoczesnych botach" musisz co piętro pokazywać botu gdzie ma schody a gdzie zejście. [Debilizm na maksa].

Kolejna sprawa refiller:

Dzięki wapypointom typu "action / script / whatever" masz możliwość wykonania skryptu i tylko kiedy twoja postać stanie na takim waypoincie może sprawdzić czy wracać do DP czy nie [kompletny absurd]. Botując na TibiaAuto jeżeli ustawisz minimalną ilość [cap/potion etc.] bot nie ważne gdzie jest i tak sam znajdzie drogę wyjścia i wróci na refill [zrobiłem podobną metodę dla RBP ale nie jest ona aż tak zaawansowana jak w TibiaAuto]. Tak więc mamy rok 2014 [prawie 2015] i "nowoczesne" boty nie są w stanie dorównać botu z roku 2003-2004 [mogę się mylić].

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

Opublikowano

Tak więc zacznijmy od walkera:

Każdy "nowoczesny i niewykrywalny" bot w naszych czasach, podczas ustawiania potrafi tylko i wyłącznie wkur**ć. Stand bo schody, stand bo dziura, stand bo cośtam, node bo bot ma za daleko na następny wpt... [mam nadzieję że rozumiesz]. Najlepszym przykładem jest Kazordoon skill tower gdzie musisz wejść X pięter w góre, na TibiaAuto stawiałeś wpt na samym dole i na samej górze wieży aby latał po wszystkich piętrach, w "nowoczesnych botach" musisz co piętro pokazywać botu gdzie ma schody a gdzie zejście. [Debilizm na maksa].

Kolejna sprawa refiller:

Dzięki wapypointom typu "action / script / whatever" masz możliwość wykonania skryptu i tylko kiedy twoja postać stanie na takim waypoincie może sprawdzić czy wracać do DP czy nie [kompletny absurd]. Botując na TibiaAuto jeżeli ustawisz minimalną ilość [cap/potion etc.] bot nie ważne gdzie jest i tak sam znajdzie drogę wyjścia i wróci na refill [zrobiłem podobną metodę dla RBP ale nie jest ona aż tak zaawansowana jak w TibiaAuto]. Tak więc mamy rok 2014 [prawie 2015] i "nowoczesne" boty nie są w stanie dorównać botu z roku 2003-2004 [mogę się mylić].

Owszem w Windbocie trzeba zaznaczyć miejsce na rope czy wyjście po schodach ale to przecież nie jest aż taki wielkie problem. Z tym, że windbot ma jeszcze wbudowaną funkcje random wpt. to taki tam mały plus ^^

Co do tego odczytywania ilości manasów itd. podczas expa ci lepsi skrypterzy nie mają z tym najmniejszego problemu ;)

Opublikowano

Owszem w Windbocie trzeba zaznaczyć miejsce na rope czy wyjście po schodach ale to przecież nie jest aż taki wielkie problem. Z tym, że windbot ma jeszcze wbudowaną funkcje random wpt. to taki tam mały plus ^^

Co do tego odczytywania ilości manasów itd. podczas expa ci lepsi skrypterzy nie mają z tym najmniejszego problemu ;)

Dla mnie jest to okropieństwo, bot powinien być prosty i możliwie szybki do ustawienia. Większość obecnych botów taka nie jest [chociażby stawianie miliona wpt aby stworzyć dobry skrypt]. Mam w swojej bibliotece RBP WaypointRandomizer(int wpt) -> metoda która zmienia pozycję waypointów [niestety musiałem ją napisać sam] i szczerze mówiąc ... to potrafi zrobić każdy początkujący skrypter [twórca bota powinien być programistą a nie skrypterem].

Co do drugiej kwestii to jest chyba główny powód banów, że 4000 osób używających tego samego skrypta zachowuje się w 30% tak samo. Nigdy nie zejdą z respa dopóki nie dojdą do odpowiedniego miejsca. Gdzie wystarczyło by aby twórca bota zaimplementował A* Pathfindig [http://en.wikipedia.org/wiki/A*_search_algorithm]. Może się mylę i Windbot 3 będzie prawdziwym botem, ale jeżeli chodzi o software to ... często się nie mylę...

lWxix4K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...