Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy tyle ramu wystarczy na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, robię serwer i chciałbym się was zapytać czy 60 slotów wytrzyma na takich parametrach ramu:

Zużycie ramu: 1227MB z 5880 MB

Jest wykupione 5,8 GB ram a zużycie to 1,2GB.

Wytrzyma 60 slotów lub więcej?

Typowe dzieci:

xu4fla.jpg

Opublikowano

No pewnie że nie...
Na 60 slotów = 9300 mb ramu
Na twój wystarczy 40 slotów bez lagów. 

Obliczenia:
60 * 155 = 9300
5880 : 155 = 37,9 ~ 40.

Czemu wyliczam to przez 155 ? 100 mb na gracza a 55 = pluginy ,mapa itd :)
~ - przybliżenie.

cKXCQyT.png

Opublikowano

No pewnie że nie...

Obliczenia:

60 * 155 = 9300

~ - przybliżenie.

No , pytałem się różnych osób na skype to mówili że nawet 120 ale nie wierzyłem im, zapytałem się programisty przed chwilą na skype i odpowiedział że max 65 albo lagi będą, i dlatego też was chciałem się zapytać ;)

PS: Miałem 1,5 gb ramu na serwer testowy i wpuściłem około 90 osób i brak lagów, około 26 plg i 0 lagów ;)

Typowe dzieci:

xu4fla.jpg

Opublikowano

Informacje:

1. Procesor (Brak),

2. Silnik (Brak),

3. Pluginy (Brak),

4. Border Mapy (Brak),

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Oczywiście, będzie w miarę wystarczyło tyle ramu, jeżeli na serwer nie będziesz wgrywał zbędnych rzeczy typu: Obciążające pluginy itd. 

Opublikowano

No pewnie że nie...

Obliczenia:

60 * 155 = 9300

Czemu wyliczam to przez 155 ? 100 mb na gracza a 55 = pluginy ,mapa itd :)

~ - przybliżenie.

Nie słuchaj go, policz sobie średnio 100mb ramu na slot i na 100% nie będzie lagów. :)

Opublikowano

100 MB RAM na gracza, więc wylicz sobie, co i jak. :)

1 GB zużywają pliki serwerowe, co właśnie przedstawiłeś. Jeśli jakiejś mapy używasz tylko do walk/dropienia, a maszyna ma wiele ip, zrób tunelowanie. Ominiesz ddosy i zmniejszysz lagi.

Opublikowano

100 MB RAM na gracza, więc wylicz sobie, co i jak. :)

1 GB zużywają pliki serwerowe, co właśnie przedstawiłeś. Jeśli jakiejś mapy używasz tylko do walk/dropienia, a maszyna ma wiele ip, zrób tunelowanie. Ominiesz ddosy i zmniejszysz lagi.

Serwer to nie jest FreeBuild że ma wiele map, tylko HARDCORE więc mało dość plg ;)

Typowe dzieci:

xu4fla.jpg

Opublikowano

Nie pytaj sie na mpc o takie rzeczy... Wszyscy na ram patrza a na procesor, dysk czy hdd czy ssd itp... Swoja droga tez mozesz podac specyfikacje a nie tylko ram...
@topic 

Moze podaj jakies inne podzespoly niz ram? Skad mamy wiedziec (nie liczac "specjalistow") ile slotow na tym ujdzie?

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Nie pytaj sie na mpc o takie rzeczy... Wszyscy na ram patrza a na procesor, dysk czy hdd czy ssd itp... Swoja droga tez mozesz podac specyfikacje a nie tylko ram...

@topic 

Moze podaj jakies inne podzespoly niz ram? Skad mamy wiedziec (nie liczac "specjalistow") ile slotow na tym ujdzie?

Nie mam podać jak procesora czy coś ponieważ to EnderChest.PL Wykupione jest 40 slotów czyli 5,8 gb RAM

Typowe dzieci:

xu4fla.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...