Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pytanie dotyczące Kha'Zixa.

GunZ1313

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym kupić Kha'Zixa lecz potrzebuje jeszcze Waszej rady tzw. + i - oraz odpowiedzi na pytania:

1. Kha'Zix czy Zed? - Nie chce dokładnej rozpiski dlaczego itd, po prostu co Wy bardziej lubicie.

2. Kha'Zix to postać na dżungle, tak? Nigdy nie grałem w dżungli, dlatego też moje kolejne pytanie brzmi..

3. Czy Kha'Zix daje sobie rade sam na dżungli i czy łatwo mu tam dojść do takiego stanu w niej żeby sam zabijał swoich oponentów?

4. Na kim się skupiać podczas gry Kha'Zixem? Kogo mam zabijać w pierwszej kolejności. - Ogólnie mój styl gry w grach to zabijanie, nie koniecznie się skupiam na wygranej, ważne że będę miał dużo killi na koniec meczu.

5. Czy Kha'Zix jest dobrym wyborem dla kogoś kto chce się skupić na zabijaniu?

6. Jak bardzo wymagający jest do nauczenia się jego mechaniki?

7. Kogo nie atakować / uważać / bać się? TZN. Z kim powinienem nie zadzierać, bo np. może mnie łatwo skontrować.

8. Czy dam rade z nim w jakimkolwiek tego słowa znaczeniu "wycarrować" grę, jeżeli Teamowi średnio idzie? ( Nie jestem długoletnim graczem tej gry więc mam nadzieję, że dobrze wybrałem pojęcie)

PS. Zedem już mniej więcej umiem grać, po przegranych nim z rzędu kilkudziesięciu gier w końcu nim umiem zabijać i dość często wygrywam, dlatego chciałbym teraz kolejnego zabójce.

Dziękuje za każdą odpowiedź. :)

518831445005751729602.png

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem Kha' Zix jest o wiele lepszy od Zeda.

Jest to postać Typowo na Junglę, aczkolwiek wiele razy widziałem go na topie. Kha' Zix jest świetnym junglerem, gdyż po Ewolucji Skila "E" to Ganki ma wyśmienite. DMG nie ma takiego słabego, tylko trzeba Farmić, jeszcze raz Farmić, a w early game można pokusić się o killa.

Typowa Kontrą na Kha'Zix'a jest moim zdaniem jego "brat" Rengar, który również ma DMG ze skili. Kolejnym moim zdaniem Kontrą może być Udyr oraz Lee Sin.

Jego Mechanikę można opanować Bardzo Łatwo, wystarczy może 2-3 gry i będziesz nim umiał grać, aczkolwiek inni potrzebuja więcej czasu na naukę, więc to zależy wszystko od Ciebie.

Czy możesz sam Wycarrować grę? To wszystko zależy od gry oraz twoich sojuszników. Kha'Zix jak każdy Assasin - Jest Papierowaty, więc musi uważać, bo taki Darius czy Nasus może go zdjąć na Combo.

34xi1itwtu8v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...