Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak to spolszczyc i zrobic aby pokazywalo graczy online?

lolzere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Szukalem dlugo po plikach i confingach tego tekstu i go nie znalazlem.Nie wiem takze gdzie jest ukryty confing ktory odpowiada za wyswietlanie graczy online po zalogowaniu. Wie ktoś gdzie ten tekst mozna znalezc?

post-1244767-0-86551700-1417041898.png

dzięki z gory :)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@Sebcio™

a co wpisac aby byli widoczni gracze?

&6Players online:&c {ONLINE} &6- World time:&c {WORLDTIME12}

w miejsce online=> players?

Nie wiem też gdzie jest ukryty napis : You have no new mail

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo jeżeli nie a się uprawnień do "mail" w essntials, nie pokazuję się ten napis!

Opublikowano

@Lord Tytan

a co wpisac w tym:

&6Players online:&c {ONLINE} &6- World time:&c {WORLDTIME12}

wpisalem zamiast online=> players i nic.

Opublikowano

@lolzere

Żeby zrobić graczy online wystarczy zmienna {ONLINE} tak jak już masz zrobione. A co do mail to wystarczy dodać negatywną permissions

/pex group [ranga] add -essentials.mail

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

@Ztrollowany

Chyba sie nie rozumiemy ja chce aby wyswietlalo nicki graczy na serwie po wbiciu. Teraz z tym online mam tylko liczbe osob ktora jest na serwie.

Opublikowano

@Ztrollowany

Chyba sie nie rozumiemy ja chce aby wyswietlalo nicki graczy na serwie po wbiciu. Teraz z tym online mam tylko liczbe osob ktora jest na serwie.

Nicki wszystkich graczy, którzy kiedykolwiek zalogowali się na serwer?  :O

Opublikowano

@Seldek IV

Nicki osob online na serwerze chce aby wyswietlalo nie liczbe. Stawiam 25 slota i chce aby po zalogowaniu wyswietlaly sie nicki graczy tylko tych ktorzy sa obecnie na serwerze. W authme mam plik tekstowy players z [ ] moze tu cos zmienic?

Opublikowano

@lolzere mezesz wgrac tego moda,a ale musisz mienic silnik na MCPC+

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

@mrMIXKRIPL

A czy spigot jest taki zły? wiele ludzi siedzi na 1.7.2 ciagle bo czekaja na bukkita jak to będzie wyjdzie kiedys bukkit 1.8 czy na dobre umarł i mam wgrywac spigota? Jak na spigocie wyglada wgrywanie pluginow z bukkita(czytalem ze na jego bazie byl robiony ale niektore niby nie dzialaja)

Opublikowano

@lolzere

Bukkit obsluguje pluginy.

Spigot to ulepszony bukkit, z obsluga wielu wersji minecrafta.

Forge obsluguje mody.

MCPC+ obsluguje mody i pluginy.

Balkon weapons jest modem czyli musi byc na MCPC+ lub FORGE. Spigot obsluguje tylko pluginy.

Na swoim serwerze bedziesz miec pluginy, wiec musisz miec Bukkita, Spigota lub MCPC+.

Jezeli chcesz miec mody i pluginy na serwerze to musisz miec MCPC+ innego wyjsia niema.

Co do wgrywania pluginow to tak samo je sie wgrywa na Spigocie i Bukkicie

graphic.png

Opublikowano

@mrMIXKRIPL

nie za bardzo ogarniam co to jest ten cały mcpc. W internecie sa mylne informacje w jednym z tematow mpc znalazłem : A więc zacznijmy od MCPC+ Jest to silnik spigot (ulepszona kopia bukkita) z Forge oraz usprawnieniami specjalnie napisanymi by połączyć Bukkita i forge  :) spigot został użyty ponieważ ma lepszy skrypt od łączenia się z clientem niż bukkit.(Netty).

Z kolei kiedy szukalem mcpc+ 1.7.2 na yt to wyskoczylo mi ze to bukkit polaczony z forge. Chcialbym znalezc taki silnik gdzie jest spigot+forge na wersje 1.8 istnieje wgl taki? da sie polaczyc samemu spigota do forge? czy musze pobierac jakies skonfigurowane paczki juz z spigotem i forge? wiem ze jestem upierdliwy ale na prawde nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

@lolzere

Spigot jest wydajnieszy, ma troche wiecej mozliwosci konfiguracji i pozwala wejsc dla osob z roznymi wersjami minecraft'a.

Spigot i Bukkit obsluguja pluginy.

Obecnie nie ma forge na 1.8, wiec jak wyjdzie na wspomniane 1.8 to za jakis czas powinien pojawic sie MCPC+.

Jezeli chcesz na serwer wgrac Balkon Weapons mod to musisz na 1.7.2 instalowac tego moda, na serwerze MCPC+.

Nie bedzie wersji 1.7.9 i 1.8, ale wzamian beda mody na serwerze.

graphic.png

Opublikowano

@mrMIXKRIPL

dziekuje za twoja pomoc, mam ostatnie pytanie- ile około jeszcze ludzie beda uzywali 1.7.2-1.7.x na serwerach? bo ja nie wiem czy oplaca mi sie stawiac serwer 1.7.2

(teraz mam 1.7.2 ale w grudniu stawiam 25 slota i nie wiem na jaka wersje wtedy trzeba bedzie juz stawiac) jak okaze sie ze za 2 dni trzeba zmieniac wersje na 1.8 bo wszystkim odbilo i instaluja 1.8 to ja sie w cos takiego nie bawie. Pewnie cały srm mi pojdzie, regiony  i chestshopy wszystkie odmowia wspolpracy a na nowo ustawienie shopow regionow hoteli i dzialek na sprzedaz na moim serwie okolo 2-3h zajmuje.

Opublikowano

Obecnie to wiekszosc serwerow stoi na wersji 1.7.x, w polsce nie, a jak sa to jest kilka ktore stoja na 1.8.

Najwieksze zagraniczne serwery minigames sa na 1.8, jednak na 1.7.x mozna nadal na nich grac.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...