Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wypromować serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż nie wiem jak wypromować ten serwer, otóż tak, co robiłem?

Nagrałem prezentacje na youtube 0 rezultatów

na minecraft-list wykupiłem promowanie serwera tak aby znajdował się on na liście serwerow promowanych 0 rezultatów

Reklamy na skype, gg opisy itd... 0 rezultatów

Reklamy na FB, groupy minecraft strony itd... 0 rezultatów.

Reklamowałem na przeróżnych forach 0 rezultatów.

Co robić? ...

Zapraszamy na serwer minecraft: 91.193.52.74:25587 Survival + Działki

Opublikowano

To może po prostu jest tak że twoja reklama albo serwer jest zbyt słaba i nie przyciąga graczy?

Jeżeli jesteś adminem który olewa serwer i jest on zrobiony na odpier** za przeproszeniem to wiadomo że wtedy nie będzie rezultatów. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale skoro nie masz w ogóle wyników lepszych to coś musi być nie tak, prawda? Nie widziałem twojej reklamy ani serwera, i nie pokazuj mi jej tutaj. 

Musisz się postarać o serwer i o niego dbać. Spróbuj napisać jeszcze lepszą prezentacje serwera która przyciągnie ludzi, i może jeżeli masz jakiś budżet to zrób to co up powiedział.

Kappa.

Opublikowano

Spamowaniem na różnych stronach z polecaniem Twojego serwera nic nie da tylko odstraszy graczy (masowe spamowanie nie pomaga) Mam na dzieję, że takiego sposobu nie używasz. 

Pisałem już Ci w tamtym temacie, że nie ma od tak z nieba 200 + graczy na zawołanie. 

Musisz się postarać bardziej, żeby Twój serwer się wybił osobiście nie wierze Ci, że reklama u Youtubera nic nie pomogła. Domyślam się, że reklamę wynająłeś kolego u jakiegoś Youtubera co nawet nie ma 3 tysiące + subów. Reklamę musisz wynająć u jakiegoś znajomego i sławnego YouTubera za odpowiednią sumę pieniędzy zwykle jest to 50 - 100 - 150 zł a nawet 200 zł.

Musisz pierw zadbać o serwer, żeby gracze na niego wchodzili i czekać na efekty, nie ma od tak z nieba graczy ;)

Opublikowano

To może po prostu jest tak że twoja reklama albo serwer jest zbyt słaba i nie przyciąga graczy?

Jeżeli jesteś adminem który olewa serwer i jest on zrobiony na odpier** za przeproszeniem to wiadomo że wtedy nie będzie rezultatów. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale skoro nie masz w ogóle wyników lepszych to coś musi być nie tak, prawda? Nie widziałem twojej reklamy ani serwera, i nie pokazuj mi jej tutaj. 

Musisz się postarać o serwer i o niego dbać. Spróbuj napisać jeszcze lepszą prezentacje serwera która przyciągnie ludzi, i może jeżeli masz jakiś budżet to zrób to co up powiedział.

O serwer dbam. Siedzę dniami i nocami z reklamami po forach itd... pluginy 100% spolszczone, wszystko ogarnięte, spawn też jest całkiem niezły.

Niestety ale nie jestem typem bogatego żeby wyjąć 200 zł i dać komuś na reklamę serwera.

Graczy na serwerze dziennie jest max 3/20

Bardzo się staram, żeby byli ale nic nie daje.

Zapraszamy na serwer minecraft: 91.193.52.74:25587 Survival + Działki

Opublikowano

Nic się nieda zrobić nieraz na live jakiegoś YT i jak się nudzi to prosi o ip serwa , podaj ip to zaprosze kolegów xD i poproś mniejszych YT o darmową reklame zawsze może coś dobrze wyjdzie.

Opublikowano

REKLAMUJ GDZIE SIĘ TYLKO DA MPC CRAFTSITE I INNE, JEŻELI TO NIE POMAGA ZRÓB TO PO CHAMSKU I IDŹ NA INNE SERWERY REKLAMUJĄC SWÓJ 

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

@Rogal545 to co powiedziałeś to najgorsza opcja. Nikt ci z takiej reklamy nie wejdzie bo jest to iwyłącznie ludzkie chamstwo. Najlepiej jest zareklamować u dobrze znanego youtubera , to jedyny sposób pewny w 100% 

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

@Rogal545 to co powiedziałeś to najgorsza opcja. Nikt ci z takiej reklamy nie wejdzie bo jest to iwyłącznie ludzkie chamstwo. Najlepiej jest zareklamować u dobrze znanego youtubera , to jedyny sposób pewny w 100% 

Tak wiem o tym ale jeżeli już wszystkie opcje padną zostaje tylko chamówa 

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Powiem tyle, może serwerów typu jak twój jest już za dużo musisz wymyśleć coś nowego, autorskiego. To napewno przyciągnie graczy.

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Powiem tak. Byłem na Twoim serwerze. Nie chcę Ci nic na złe mówić, Ale poprostu graczy nie ma, bo na serwerze nie ma nic ciekawego. Serwer jak każdy inny. Nawet automassage nie spolszczone. Musisz coś z tym zrobić, aby mieć graczy, zainteresować ich serwerem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...