Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS w LoLu ok. ~25 min

Mrostry0407

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, gram w LoLa na windows 8.1, na początku wszystko okej, gram, 60FPS stałe i nagle BUM w okolicach od 15 do 25 minuty jebnie coś i zamiast 60 FPS mam od 20 do 35 do końca gry... reconnect nie pomaga :< Na pewno nie jest to przegrzanie, może ktoś to miał? 

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Moj kolega ma tak, ze w 6 minucie spada mu do 0 fps i ping rosnie ale tylko w lolu do 1000.

Nie wiem, na pierwszy rzut oka wyglada jakbys mial lagi po prostu w wiekszych TF ktore sie zaczynaja od tych minut... Nie ma logicznego rozwiazania, moze masz klatwe? ( xD

Sprobuj zmniejszyc jakosc w ustawieniach i sprawdz czy bedzie tak samo.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Moj kolega ma tak, ze w 6 minucie spada mu do 0 fps i ping rosnie ale tylko w lolu do 1000.

Nie wiem, na pierwszy rzut oka wyglada jakbys mial lagi po prostu w wiekszych TF ktore sie zaczynaja od tych minut... Nie ma logicznego rozwiazania, moze masz klatwe? ( xD

Sprobuj zmniejszyc jakosc w ustawieniach i sprawdz czy bedzie tak samo.

Nieee, nie ma znaczenia od wielkości TF, w ostatniej grze Masterem na jungli spadło mi, bo ... zabiłem wilka ( tego małego sukinsyna ) :< 

ach_96055.png

Opublikowano

Zmien ustawienia grafiki :) , Wyłącz synchronizację pionową ( wzrost ok. 10 fps i odciążenie procesora o 30% ) , zmniejsz detale , na niskie lub bardzo niskie , wyłącz animacje interfejsu i zmień rozdzielczość na większą np. z 1280x1024 na 1152x768

Opublikowano

Ja tak tylko miałem przez przegrzanie.. dzisiaj kupiłem sobie podkładkę chłodzącą i cud miód :]

A może przegrzewa Ci się coś ale tego nie widzisz i nie czujesz?  Bo inny powód to w sumie sam nie wiem.. może i wina nowej mapy.

Opublikowano

Zmien ustawienia grafiki :) , Wyłącz synchronizację pionową ( wzrost ok. 10 fps i odciążenie procesora o 30% ) , zmniejsz detale , na niskie lub bardzo niskie , wyłącz animacje interfejsu i zmień rozdzielczość na większą np. z 1280x1024 na 1152x768

Nie zbyt pomogło, mam teraz ponad 100 FPS, ale dalej spada do 30 ... ( Po ~20 min gry ) 

ach_96055.png

Opublikowano

Jeśli tego nie robiłeś, a na systemie kombajn siula, spróbuj zdefragmentować dyski (najlepiej po formacie, bez też może być ot. co), kup sprężone powietrze i zarzuć na focous procka, u mnie kumpel kiedyś tak zaniedbał to że od kurzu to mu się sam zatrzymywał i wyłączał, pełen podziwu bylem że jeszcze działał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...