Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady na rankedy.

ShitZhao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 29 level i nieługo zaczne grać rankedy, macie jakieś porady czy coś, jak tam się je gra? Sa jakieś normalne picki/bany, co jest w mecie, i tak dalej? Nie chcę na jakimś gównianym brązie siedzieć, normale gnoje jak narazie, ale rankedy to inna bajka.

Opublikowano

Priorytetowe bany to:
- Serqet
- Nu wa
- Kali
czwarty ban zawsze w mojej sytuacji jest to Thor/Loki
Później masz jeszcze po jednym banie na team, gdy ludzie już wybiorą po 3 bogów wrtedy banujesz pod względem enemy teamu, np. jeżeli masz w swoim team już aktualnie wybranego adc, a enemy team go nie ma to banujesz adc - na takiej zasadzie. Jeżeli któryś z powyższych bogów nie został zbanowany to na 100% pickuj Serqet, lub Nu we ~ są to top tier picki, które mogą zmienić wynik całego meczu.

Zresztą, jeżeli masz bardzo duży win rate, w porównaniu do lose rate w casualach, to nawet po pierwszym meczu możesz wyjśc do Platyny bodajże II, co jest kompletnie zjebane i nie fair, ale cóż.

Opublikowano

Nu Wa, serio? Powiem, że uznaje to obecnie za najgorszego picka w grze. A Serqet mainuje odkąd wyszła i też bym niebanował, zbyt trudna do gry zdecydowanie, by tam ktoś na niższych dywizjach to ogarniał.
I jak to do plat mogę wyjść? Niedawno czytałem, też tutaj na forum, że każdy startuje na brązie, i nie ma żądnych placementów.
I pewnie nie da się grać niekupionymi postaciami jak na normalach?

Opublikowano

Nu wa, tak, serio. Ona w late game potrafi wszystkim prócz supporta, zabrać pół hp z ulta z activką girdle of inner power - chore.
W smite matchmaking jest na prawdę mocno zjechany, tz tak, że nawet ludzie, którzy są Qualifying(którzy nie rozegrali jeszcze żadnego meczu rankingowego) mogą grać przeciwko ludziom z Diamentu/Mastersów, także te bany są dosłownie priorytetowe. Pytasz jak możesz wyjść do plat po pierwszym meczu? Nie chcę Cię tutaj okłamać, bo sama takiej sytuacji nie miałam, sama twardo musiałam pracować na ligę, ale są tutaj na forum ludzie, którzy tak mieli. To zależy bodajże od tego ile miałeś wygranych casuali w porównaniu do przegrany, jeżeli wyszło, że na prawdę dużo, to lecisz do platyny(ale nie myśl, że z brązami nie będziesz grać gdy już tam będziesz, bo to jest smite i tutaj liga nie znaczy nic :D) Nie da się grać niekupionymi postaciami. + w rankedach masz opcję switchowania bogami, także ktoś może wziąć twojego boga, ty możesz wziąć jego i później się wymienicie.

Opublikowano

Dalej niż srebro V po kwalifikacjach się nie dostaniesz

Tak Nu Wa jest OP

trzeci chyba nerf poleciał i tak się kosi 

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc, wezmę pod uwagę waszą pomoc, jak już wbije ten 30. Nu We kupiłem od razu jak dostała reworka, przyjemna w grze mi się wydawała, ale nie zauważyłem opkowatości zarówno jak ja nią grałem, i jak jakiś random :D
A czym jest dobrze grać na rankedach tak na początku? Oprócz Nu Wy/Serqet? Anubisa ostatnio kupiłem, strasznie łatwy i mocny, i Scylle na mida, na ADC gram Xba/Anhur/AhMuzen, na jungli Serqet, i jak by zbanowali to pewnie Thanatosem, na suppa pickuje Ymira, na solo nie gram, bo nie ogarniam :P

Opublikowano

Najlepsi adc w "mecie" to Ullr, Rama,Apollo i Anhur , support: Athena , Geb, Sylvanus też nie jest zły

Opublikowano

Ile się w tej grze czeka na te rankedy? Ograłem tylko jednego, i czekałem na niego PÓŁTOREJ k***a GODZINY... Teraz chciałem sobie zagrać jeszcze jednego, i już 30 minut na liczniku. Serio tak to w tej grze wygląda?

Opublikowano

Zależy od godziny, a czasem się buguje i nigdy się nie doczekasz

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Jakis kilkugodzinny update robili, moze cos sie zjebało, zara zobacze. No ale k***a nie bede czekał ponad godzine na gre, chyba kogoś pojebało...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...