Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Critick chance, a critick dmg.

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś przeczytałem, że jeśli posiadamy urok migbłystalny, to im więcej mamy szansy na krytyka, tym większy mam critick dmg. Ktoś sprawdzał czy coś takiego jest cały czas i jak działa to u tr, który ma dodatkowo 100% critick chance na stealth?

Opublikowano

Masz szanse na trafienie krytyczne i siłe trafienie krytycznego.
Masz 100% krytyka ale drugą sprawą jest siła trafienia krytycznego (C>Wartości>Atak i leczenie,tam sobie sprawdzisz.)
Pomniejszy urok migbłystalny "Zadajesz cios z dodatkową SIŁĄ krytyczną o wartości 12%. Siła krytyczna zwiększa obrażenia zadane przez trafienia krytyczne"

L2P E1 PLZ :v

Opublikowano

Gdzieś przeczytałem, że jeśli posiadamy urok migbłystalny, to im więcej mamy szansy na krytyka, tym większy mam critick dmg. Ktoś sprawdzał czy coś takiego jest cały czas i jak działa to u tr, który ma dodatkowo 100% critick chance na stealth?

Nie. Kolega nade mną zwrócił już na to uwagę. Większy kryt to większa szansa na zdanie obrażeń krytycznych. Z kolei im więcej siły krytycznej to większe obrażenia krytyczne zadajesz(migbłyskalny dot. siły krytycznej). Postaci opierające się na sile krytycznej, to głównie gwf i tr. I tak, tr zawsze będzie zadawał większe obrażenia z ukrycia.

Opublikowano

Widzę że nikt mnie tutaj nie zrozumiał... Postaram się to napisać najprościej jak tylko się da. Gdzieś w internecie ( nie pamiętam dokładnie gdzie ) znalazłem wykres, który pokazuje związek z urokiem migbłystalnym, szansą na trafienie krytyczne i zwiększonymi obrażeniami. Im lepszy mamy urok migbłystalny ( pomniejszy, normalny, większy i idealny ) oraz szanse na trafienie krytyczne, dostajemy dodatkowy bonus w postaci zwiększonych obrażeń. Kieruję swoje pytanie do osób które słyszały o czymś takim i czy nie wiedzą czy to jest nadal aktualne.

Opublikowano

Widzę że nikt mnie tutaj nie zrozumiał... Postaram się to napisać najprościej jak tylko się da. Gdzieś w internecie ( nie pamiętam dokładnie gdzie ) znalazłem wykres, który pokazuje związek z urokiem migbłystalnym, szansą na trafienie krytyczne i zwiększonymi obrażeniami. Im lepszy mamy urok migbłystalny ( pomniejszy, normalny, większy i idealny ) oraz szanse na trafienie krytyczne, dostajemy dodatkowy bonus w postaci zwiększonych obrażeń. Kieruję swoje pytanie do osób które słyszały o czymś takim i czy nie wiedzą czy to jest nadal aktualne.

Gdyby tak nie było, to ten urok byłby zbugowany. I każdy zrozumiał o co Ci chodzi. - Z Twojego pierwszego postu wynika, że szansa wpływa na obrażenia. Co jest półprawdą. -> Im większa szansa, tym częściej uderzysz krytycznie. To z kolei przerodzi się na większą, ogólną sumę obrażeń Twojej postaci.(dla pojedynczego skilla wartość będzie inna etc.) Jednak to sama siła krytyczna wpływa na "crit dmg".

Opublikowano

Widzę że nikt mnie tutaj nie zrozumiał... Postaram się to napisać najprościej jak tylko się da. Gdzieś w internecie ( nie pamiętam dokładnie gdzie ) znalazłem wykre

1) Proponuję precyzować pytania. Bo dostałeś już 2 odpowiedzi na zdane pytanie.

2) Co chcesz żebyśmy zrobili z tym wykresem? Potwierdzili, że coś takiego istnieje? ;/ Tak. Były wykresy i są, dlatego też masz soft capy na posiadaną statystykę, np. na armor penetration.

Trudno Ci pomóc, gdy nie piszesz od początku do końca, czego chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...