Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w systemie Handlu giftami na Steam ?

Natan17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat tego że steam zmienił zasady trejdingu giftów.

Link do newsa : http://www.pcgamer.com/valve-changes-rules-around-steam-gift-trading/

Ja to rozumiem tak że : Prezenty kupione prosto z platformy steam możemy normalnie komuś wręczyć ( jako gift ) on później dostaje grę , dodaje do biblioteki i może pobierać a potem grać.

Ale jest tam wzmianka o tym że aby aktywować grę w postaci Giftu ( który mamy w ekwipunku ) musimy czekać 30 dni. Czyli zakupy przez Allegro nie wchodzą w grę ? (  z allegro mam już 2 gry kupione )

Lekko nie rozumiem tego , jeżeli ktoś może rzucić światło na sprawę , to był bym wdzięczny ;) . Może orientuję się ktoś jak to będzie wyglądać, strasznie mnie to ciekawi. 

Jeżeli gifty będziemy aktywować 30 dni to ,,ekosystem" strony SteamGift's może paść trupem. 

I jeszcze takie pytanie, jeżeli kupię 4-packa dla moich przyjaciół , to będę musiał czekać 30 dni by im to dać ? :D 

Zapraszam do udzielania się w tej sprawie.

Dziękuję i pozdrawiam.

PS. Podobno w piątek startuje wyprzedaż mikołajkowa na Steam ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...