Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co począć

arena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić... Mam 73lvl EK i zhakowali mi go i nie mam na nim EQ i nie wiem co zrobić jakieś pomysły? mam na nim plate seta -____-

Cogito ergo sum

Opublikowano

Na aurorze wybociłem kiedyś knighta [33 - 80] w 3 dni na corymach [na 80 kupiłem mu deepling squelchera bo ze skull staffa słabo mu szło]. Jak chcesz i masz RBP to mogę podesłać skrypcik. Jeżeli wolisz ręcznie to najlepiej pozbieraj puste viale z zaboconych respów i w 2-4h masz prawie całe eq odrobione.

EDIT: @rafaeru pomysł z kradnięciem lootbaga też dobry. [Trochę bezczelny ale ... ;D ]

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Co to RBP :D? A skrypcik mógłby być tylko, że nigdy nie bociłem na RL'u i nie zajmowałem się ostro bocceniem, więc bardziej początkującym jestem w boceniu :D

Cogito ergo sum

Opublikowano

Co to RBP :D? A skrypcik mógłby być tylko, że nigdy nie bociłem na RL'u i nie zajmowałem się ostro bocceniem, więc bardziej początkującym jestem w boceniu :D

RBP to skrót od RedBot Pro. [Waiting for hates now... ] Moim zdaniem jeden z najlepszych botów obecnie dostępnych [ głównie za język skryptowania ]. Na forum masz metode jak go "odblokować", po tym jak będziesz chętny to napisz na pw bądź e-mail: [email protected] i podeślę Ci skrypcik wraz z biblioteką.

EDIT: Metoda "crackowania/odblokowania" RBP : http://www.mpcforum.pl/topic/790039-tutorial-crack-redbot-pro/

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

Opublikowano

Nie ma to jak wyczerpująca wypowiedź, może mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź?

Po 1. Jedna z większych wykrywalności (polecam przejrzeć inne forum tor*, jest ono głównie o Tibii), a żebyś nie pisał, że nie mam dowodów to proszę Cie byś zobaczył kiedy była jedna z większych aktualizacji, kod Bota pozostał prawie nienaruszony już ładny kawał czasu przez co Cipsoft ma większą możliwość filtrowania botów.

Po 2. Community? Żałosne, tam nie istnieje tego znaczenia słowo.

Po 3. Czemu nie dopłacić 5 zł i mieć o wiele mniej wykrywalnego bota z większą ilością funkcji, szybszym update i LEPSZYM community jakim jest Windbot/Xenobot?

Jest to moja subiektywna opinia więc nie miej tego do siebie, chciałem tylko przekazać że moim zdaniem ten bot strasznie cieniutko wychodzi w porównaniu do konkurencji.

@topic

Postaw sobie dicebota, ew zrób noob chara i idź na swampy.

@Edit

Popatrz na nicki autorów tych 2 botów, a następnie ogarnij ich skillsy. 

Kod bota jest skopiowany w 80-85% od panq gdy był jeszcze amatorem, być może dlatego autor nie robi już większych aktualizacji (hah).

@1361622928-U485574.pngbleblable

Chcę by autor nie popełnił błędu więc edytuje to tylko dla tego.

Po 1. Co mają skillsy użytkownika do bota? No chyba nic, więc ta twoja bilbioteka już do wyrzucenia.

Po 2.RedBotPro darmowy xD? Ciekawe od kiedy.

Po 3.Zmiana source nie TYLKO i wyłącznie na edycji kodu, ale także dodawaniu nowych funkcji, np. przechodzenie przez graczy czego nie ma w rbp.

Po 4.Community świadczy o nich samych jak i zaangażowaniu co do bota, przeciętny kowalski może nie ogarnąć bota i co? Nic nie zrobi, bo nie ma community ;).

Po 5 .Znasz algorytm anty-bota w Tibii? Świetnie, może podzielisz się z nami :)?

Po 6.interface? Xenobot wszczepia swoją dll'ke do klienta Tibii, tylko i wyłącznie dlatego wygląda tak, a nie inaczej (dla mnie przyjemnie, ale szanuję twoją opinie na temat tego bota).

Dodaje, jest to tylko moja subiektywna opinia i piszę to tylko ze względu na autora, by nie popełnił błędu (moim zdaniem) pobierając tego bota, tylko zastanowił się nad jakimś lepszym botem.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Po 1. Jedna z większych wykrywalności (polecam przejrzeć inne forum tor*, jest ono głównie o Tibii), a żebyś nie pisał, że nie mam dowodów to proszę Cie byś zobaczył kiedy była jedna z większych aktualizacji, kod Bota pozostał prawie nienaruszony już ładny kawał czasu przez co Cipsoft ma większą możliwość filtrowania botów.

Po 2. Community? Żałosne, tam nie istnieje tego znaczenia słowo.

Po 3. Czemu nie dopłacić 5 zł i mieć o wiele mniej wykrywalnego bota z większą ilością funkcji, szybszym update i LEPSZYM community jakim jest Windbot/Xenobot?

Jest to moja subiektywna opinia więc nie miej tego do siebie, chciałem tylko przekazać że moim zdaniem ten bot strasznie cieniutko wychodzi w porównaniu do konkurencji.

@topic

Postaw sobie dicebota, ew zrób noob chara i idź na swampy.

@Edit

Popatrz na nicki autorów tych 2 botów, a następnie ogarnij ich skillsy. 

AD.1 Poczytaj wypowiedź darkstara i porozmawiaj z nim trochę prywatnie, ewentualnie zdobądź trochę wiedzy na temat programowania ponieważ to co przedstawiłeś nie ma znaczenia jeżeli chodzi o banowanie boterów. Ba dodam jeszcze że od momentu wypuszczenia pierwszego bota jakiego miałem przyjemność używać [7.4] nie dostałem ani jednego bana. Bociłem na takich botach jak TibiaAuto [tylko swoje konfiguracje + swoje skrypty python], iBot [straciłem przez to 1.3kk], Xenobot [wersja pod tibię 10.21 - nie intuicyjny, wręcz odrzucający interfejs], oraz Redbot Pro [od wersji 9.6+]. Automatyczny system CipSoftu traktuje i sprawdza te boty w ten sam sposób z każdą falą a każdy z tych botów dla automatycznego systemu jest identyczny [ te same instrukcje, ta sama metoda wysyłania danych do klienta ]. Jeżeli tak Cię to boli że nie zmienili kodu źródłowego [oczywiście wierzę Ci na słowo, że zdekompilowałeś plik wykonywalny], to zapewne zaboli Cię także ta informacja : Xenobot, Windbot, iBot, NautralBot oraz TibiaAuto nie zmieniają kodu źródłowego [NO S**T SHERLOCK], to są tak zwane modyfikacje, które w większości nie są wymieniane w newsach, changelogach itp. z uwagi na przeciętnego odbiorce. Wyobraź sobie sytuację gdzie w newsie dostajesz informację:

"Przebuowana została metoda oblicz Walker(), wygląda ona teraz następująco:"

BOOL _switchWaypoint(WAYPOINT _wpt)
{
	switch(_wpt->Type())
	{
		case NODE:
			_walkerNode(_wpt->Position());
                        return 1;
			break;

case STAND:
			_walkerStand(_wpt->Position());
                        return 1;
			break;

default:
			CORE::Debug(ERROR, _wpt->Type(), _T("Walker error:"));
                        return 0;
			break;
	}
}

Nie będę tutaj wysypywał całej metody walkera i jak takie coś działa bo szkoda czasu. Co jest natomiast ważne to to że każdy bot ma zwyczajnie aktualizowany kod źródłowy aby nowsze funkcje klienta gry nie były dla bota obce [nie każdy dostawca bota napisze dokładnie co zmieniał, ponieważ niektórzy zdają sobię sprawę że przeciętniak i tak nie załapie].

AD.2: Po co mi community? Jeżeli bot jest intuicyjny, przejżysty i czytelny to nie potrzebuję jakiegoś pazia, aby mi wytłumaczył co robię nie tak. Posiadam bibliotekę do RBP, której nikt z forum XenoBota nie byłby w stanie przerobić na "ichni Luowski" sposób. W mojej bibliotece umieściłem funkcję takie jak Raycast, Antifurniture, Smart Reconnect [czeka aż minie server save], Waypoint Randomizer, Dynamic Refiller oraz LootBagger. Pokaż mi RayCast dla Xenobota, iBota czy WndBota. Nie ma nie było i nie będzie, na RBP jest już od roku [wiedzą o tym byli użytkownicy polskiego forum rbp], nie wspominając już o DynamicRefillu, który na TibiaAuto jest od samego początku a w RBP od roku.

AD.3: Dopłacić powiadasz? Wolę darmowego, nie zawodnego bota, który zarobił już dla mnie ponad 300kk [licząc od początku jego używania], niż zapłacić 3-7$ za bota, który [znając życie] poprzez swoją niezawodność i nie wykrywalność zablokuje lub zaspamuje mi całego klienta gry. Gdyby XenoBot nie opierał się na Lua a chociażby na Pythonie i poprawili by jego interfejs to byłbym w stanie płacić nawet 30$ miesięcznie, niestety twórca wolał polecieć na kasę niż na funkcjonalność i przejżystość bota.

lWxix4K.png

Opublikowano

AD.1 Poczytaj wypowiedź darkstara i porozmawiaj z nim trochę prywatnie, ewentualnie zdobądź trochę wiedzy na temat programowania ponieważ to co przedstawiłeś nie ma znaczenia jeżeli chodzi o banowanie boterów. Ba dodam jeszcze że od momentu wypuszczenia pierwszego bota jakiego miałem przyjemność używać [7.4] nie dostałem ani jednego bana. Bociłem na takich botach jak TibiaAuto [tylko swoje konfiguracje + swoje skrypty python], iBot [straciłem przez to 1.3kk], Xenobot [wersja pod tibię 10.21 - nie intuicyjny, wręcz odrzucający interfejs], oraz Redbot Pro [od wersji 9.6+]. Automatyczny system CipSoftu traktuje i sprawdza te boty w ten sam sposób z każdą falą a każdy z tych botów dla automatycznego systemu jest identyczny [ te same instrukcje, ta sama metoda wysyłania danych do klienta ]. Jeżeli tak Cię to boli że nie zmienili kodu źródłowego [oczywiście wierzę Ci na słowo, że zdekompilowałeś plik wykonywalny], to zapewne zaboli Cię także ta informacja : Xenobot, Windbot, iBot, NautralBot oraz TibiaAuto nie zmieniają kodu źródłowego [NO S**T SHERLOCK], to są tak zwane modyfikacje, które w większości nie są wymieniane w newsach, changelogach itp. z uwagi na przeciętnego odbiorce. Wyobraź sobie sytuację gdzie w newsie dostajesz informację:

"Przebuowana została metoda oblicz Walker(), wygląda ona teraz następująco:"

BOOL _switchWaypoint(WAYPOINT _wpt)
{
	switch(_wpt->Type())
	{
		case NODE:
			_walkerNode(_wpt->Position());
			break;

case STAND:
			_walkerStand(_wpt->Position());
			break;

default:
			CORE::Debug(ERROR, _wpt->Type(), _T("Walker error:"));
			break;
	}
}

Nie będę tutaj wysypywał całej metody walkera i jak takie coś działa bo szkoda czasu. Co jest natomiast ważne to to że każdy bot ma zwyczajnie aktualizowany kod źródłowy aby nowsze funkcje klienta gry nie były dla bota obce [nie każdy dostawca bota napisze dokładnie co zmieniał, ponieważ niektórzy zdają sobię sprawę że przeciętniak i tak nie załapie].

AD.2: Po co mi community? Jeżeli bot jest intuicyjny, przejżysty i czytelny to nie potrzebuję jakiegoś pazia, aby mi wytłumaczył co robię nie tak. Posiadam bibliotekę do RBP, której nikt z forum XenoBota nie byłby w stanie przerobić na "ichni Luowski" sposób. W mojej bibliotece umieściłem funkcję takie jak Raycast, Antifurniture, Smart Reconnect [czeka aż minie server save], Waypoint Randomizer, Dynamic Refiller oraz LootBagger. Pokaż mi RayCast dla Xenobota, iBota czy WndBota. Nie ma nie było i nie będzie, na RBP jest już od roku [wiedzą o tym byli użytkownicy polskiego forum rbp], nie wspominając już o DynamicRefillu, który na TibiaAuto jest od samego początku a w RBP od roku.

AD.3: Dopłacić powiadasz? Wolę darmowego, nie zawodnego bota, który zarobił już dla mnie ponad 300kk [licząc od początku jego używania], niż zapłacić 3-7$ za bota, który [znając życie] poprzez swoją niezawodność i nie wykrywalność zablokuje lub zaspamuje mi całego klienta gry. Gdyby XenoBot nie opierał się na Lua a chociażby na Pythonie i poprawili by jego interfejs to byłbym w stanie płacić nawet 30$ miesięcznie, niestety twórca wolał polecieć na kasę niż na funkcjonalność i przejżystość bota.

Polać Mu :D

I jeżeli chodzi o boty to jak dla mnie tylko i wyłącznie Windbot ;)

W dodatku Lucas pracuje nad jakąś zajebistą maszynką do tibi ^^

Co do tematu polecam dobry sprawdzony sposób mianowicie żebranie w dp ;)

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Co zrobić... Mam 73lvl EK i zhakowali mi go i nie mam na nim EQ i nie wiem co zrobić jakieś pomysły? mam na nim plate seta -____-

broń chyba masz, jeśli tak, to kopalnie dwarfów, na tym lvl 0 strat, a i loota przyniesiesz b.dobrego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...