Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja Serwera WWW i serwera minecraft na VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zainstalować serwer minecraft na vps oraz jak zainstalować serwer www czyli wszystko potrzebne do działania myql phpmyadmin i innne tego typu rzeczy 

system ubuntu 14.04 x86_64 

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Najpierw nalezy zrobić aktulizacje repozytorium linuxa wpisujac:

apt-get update
Może to troche potrwać.

Komenda instalacyjna:

Debian/Ubuntu:

apt-get install
CetOS:

yum install
Do zainstalowania:

apt-get install -y oracle-java7-installer apache2 php5 php5-mysql php5-cgi php5-curl mysql-server phpmyadmin screen nano
Przy instalacji apache2/mysql/phpmyadmin poprosi nas o ustalenie hasła mysql, zatwierdzenie, hasło mysql przy instalacji phpmyadmin

Moga wystapic problemy z instalacja javy 7.

Gdyby coś takiego wystapiło napisz na pw.

Opublikowano

Najpierw nalezy zrobić aktulizacje repozytorium linuxa wpisujac:

apt-get update
Może to troche potrwać.

Komenda instalacyjna:

Debian/Ubuntu:

apt-get install
CetOS:

yum install
Do zainstalowania:

apt-get install -y oracle-java7-installer apache2 php5 php5-mysql php5-cgi php5-curl mysql-server phpmyadmin screen nano
Przy instalacji apache2/mysql/phpmyadmin poprosi nas o ustalenie hasła mysql, zatwierdzenie, hasło mysql przy instalacji phpmyadmin

Moga wystapic problemy z instalacja javy 7.

Gdyby coś takiego wystapiło napisz na pw.

wystakuje

Not Found

The requested URL /phpmyadmin/ was not found on this server.

@Anastair

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Teraz pliki twojej strony www znajdują sie w katalogu /var/www/html a phpmyadmin jest domyslnie w innej lokalizacji.

Nalezy go przenieść wpisując

ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin
Opublikowano

Jak zainstalować serwer minecraft na vps oraz jak zainstalować serwer www czyli wszystko potrzebne do działania myql phpmyadmin i innne tego typu rzeczy 

system ubuntu 14.04 x86_64 

@1361622928-U485574.pngAnastair zapomniałeś o instalacji Javy:

apt-get install openjdk-7-jre
Opublikowano

Zapomniałeś o instalacji Javy:

apt-get install openjdk-7-jre

Nie zapomniałem. Jak widzisz jest na samym początku komendy "oracle-java7-installer".

Opublikowano

Nie zapomniałem. Jak widzisz jest na samym początku komendy "oracle-java7-installer".

Z tego co mi wiadomo do oracle-java7 musisz mieć dodatkowe repo. Po za tym OpenJDK powinno sprawować się lepiej :)

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo do oracle-java7 musisz mieć dodatkowe repo. Po za tym OpenJDK powinno sprawować się lepiej :)

Nie sądze. Dodać wpis do repo. to kwestia kilku sekund.

Opublikowano

to samo znowu @Anastair Not Found

The requested URL /phpmyadmin/ was not found on this server.

ale ok przenisłem i wyskoczyło teraz The josn extension is missing. Please check your PHP configuration.

Opublikowano

Wiesz dla kogoś kto się zna zrobienie praktycznie wszystkiego to kilka sekund. Niestety prawda jest taka, że osoby na forum nie mają odpowiedniej wiedzy, więc zadają pytania. Związku z tym uważam, że powinno się udzielać takim osobom najprostszej możliwej odpowiedzi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...