Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skąd wziąć IP servera?

xNitoRx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nadzieję że pisze to w odpowiednim miejscu (jeżeli nie to przepraszam). Otóż robię swój server minecraft [bukkit 1.7.2] i mam wszystko gotowe oprócz linijki w pliku server.properties. Jest tam napisane   server-ip=   i tu przechodzimy do sedna. Chce zrobić server ogólny (a moim zdaniem zrobienie serva ogólnego przez hamachi jest niemożliwe) i z kąd wziąć to ip?? 

Jeśli napiszecie z kąd je wziąć to:

a)Chciałbym żeby to ip wyglądało w ten sposób przykład: mysg.pl

b)Jeżeli tak się nieda to może być typu 199.844...

Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi :).

PS:Jestem nowy na tym forum, więc prosiłbym w przypadku jakiś błędów wyjaśnienie mi a nie hejtowanie jak leci.

Opublikowano

Ogólnie każdy serwer posiada swoje IP a tak zwane IP słowne to tylko przekierowanie z tego adresu słownego na adres liczbowy. Wystarczy przekierować rekordy DNS. Jeśli czegoś nie pochrzaniłem.

A skąd wziąć IP? To już musisz kupić albo maszynę albo host ewentualnie przekształcić kompa w takie coś ale trochę roboty z tym jest.

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Kolego, jeżeli zakładasz swój własny serwer, to IP bierzesz od razu z hamachi.

Ale oczywiście, jeżeli masz IP zewnętrzne, to możesz śmiało założyć no - hamachi i jeszcze wewnętrzne hamachi. 

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, ale zaszło chyba drobne nieporozumienie chdziło mi głównie o to że chce zrobić ogólny server no-hamahi, ale nie wiem z kąd wziąć IP. A z tego co widziałem na filmach wchodzono w cmd i wpisywano ipconfig i brano z tamtąd ip. Ale u mnie to nie działało.

Opublikowano

Chodzi o ip komputer'a ?

Nie polecam tego sposobu bo komputer ma zmienne ip i będziesz musiał co kilka minut wpisywać nowe.

Wchodzisz: Start> Uruchom> cmd> wpisz ipconfig> idź na samą górę i tam masz Adres IPv4 wpisz to w server-ip= i gotowe.

Lub kup sobie serwer na hostingu zamiast kombinować.

74980815851645243310.png

Opublikowano

No! Dziękuje wszystkim a szczególnie DarkPlayGames o to mi właśnie chodziło. Wielkie dzięki ;). Jeśli będę mógł coś dla ciebie kiedyś zrobić służę pomocą :D. Teraz tylko sprawdzić czy koledzy mogą wbić. Moim zdaniem temat do zamknięcia.

PS:Bo sory mogłem o tym wcześniej powiedzieć ale ja mam stałe IP :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...