Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja npc.get_race() w Dungeonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z questami a dokładniej z Dungeonami, kiedy wykonam taką funkcje:

when kill with npc.get_race() == 2203 and d.getf("w_s") != 0 begin

to quest reaguje na zabicie moba o ID: 2203 ale kiedy podam ID metina np: 8035 to już nie działa, oto jak wygląda wpis:

when kill with npc.get_race() == 8035 and d.getf("w_s") != 0 begin

Ktoś wie co jest tego przyczyną ?

80892730880771175522.png

Opublikowano

@ Up

Ustaw >0 a nie != 0

Lua rządzi się swoimi prawami. Niby to samo ale w rzeczywistości zupełnie inaczej.

Powinno zadziałac

I'm here for You, not for myself

Always help You

Opublikowano

@ Up

Ustaw >0 a nie != 0

Lua rządzi się swoimi prawami. Niby to samo ale w rzeczywistości zupełnie inaczej.

Powinno zadziałac

ów funkcja działa, znalazłem rozwiązanie dość idiotyczne ^^ okazuje się że kiedy wykonam komendę weak na metina to nałożony na niego quest nie zadziała np chat("Zniszczono Metina") tak samo w przypadku kiedy zrobimy sobie Super Mieczyk +9 co ma wszystko na jednego hita to samo się dzieje :) nie wiem czemu nie rozkminiałem tego bardziej.

80892730880771175522.png

Opublikowano

@ Up

Możliwe że gdzieś siedzi jakaś blokada, może w gemie, nie wiem.

Musiałbyś spytać kogoś kto interesuje się asemblerem... mało tego, to musi być ktoś ogarnięty w temacie.

I'm here for You, not for myself

Always help You

Opublikowano

@ Up

Możliwe że gdzieś siedzi jakaś blokada, może w gemie, nie wiem.

Musiałbyś spytać kogoś kto interesuje się asemblerem... mało tego, to musi być ktoś ogarnięty w temacie.

Mam na Source robiony sam w tym sobie siedzie i dlatego mnie to zaciekawiło gdyż kill jako taki nie zwraca uwagi na ilość zadanego dmg, zdaje mi się że może jest blokada ilości liczb, coś jak max ilość expa :-) nie może przekroczyć pewnej wartości na metinach czy coś i po prostu nie wykonuje się jako zniszczenie metina.

80892730880771175522.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...