Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie pomaranczowa czacha?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzis zabilem bota - 28 knighta ale dla pewnosci ze mnie potem nikt nie sklepie zabilem go na mc 2 postaciami. 45 sorcem i 63 knightem. Teraz mam pomaranczowa czaszke. WYczytalem ze jest ona za niesprawiedliwe zabojstwo.

Dawno nie gralem i nie ogarniam tego systemu czaszek.  W jaki sposob zaliczylo to jako niesprawiedliwe zabojstwo ?? Dlatego ze bylo 2 na 1 ? Gdybym ubil go 1 postacia nie mial bym tej czaszki? Jak to dziala? bo nie wiki nic o tym nie jest napisane

u1lc.png
Opublikowano

Ten kogo zabiłeś ma określony czas, chyba 7 dni ( ale dokładnie nie pamiętam ) na zemste.

Znaczy to wiem. Tylko dlaczego popelnilem niesprawidliwe zabojstwo? Jak to jest rozpatrywane w tibi? Chodzi o roznice lev czy moze o ilosc graczy?

u1lc.png
Opublikowano

Wydaje mi się, że jeśli zabiłeś kogoś ( ty PK ) a on nie wbił pz to dlatego. Niech się lepiej wypowie ktoś kto wie dokładnie :P

Skull_orange.gif Pomarańczowa Czaszka (Orange Skull)

Podobnie jak żółta czaszka, ta czaszka nie jest widoczna dla wszystkich graczy. Jest ona widoczna tylko dla postaci które zostały zabite niesprawiedliwie przez inną postać. Wszystkie postacie które zabiły cię niesprawiedliwie będą oznaczone pomarańczową czaszką przez tydzień. Jest to wystarczająco dużo czasu na zemstę. Gdy zabijesz postać oznaczoną tą czaszką nie będzie się to liczyło jako niesprawiedliwe zabójstwo, lecz będziesz miał żółtą czaszkę przez 15 minut widoczną tylko dla postaci którą zabiłeś i oczywiście nie będziesz mógł wejść do protection MPCforum przez czas trwania żółtej czaszki. Pomarańczowa czaszka znika po 7 dniach albo po zabiciu postaci przez tego dla kogo jest ona widoczna.

http://www.tibia-wiki.net/wiki/System_czaszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...