Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FATE

Zenek97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Unlimitet to jest to samo co fate state night z 2006 roku? Obejrzałem 3 odcinki i nie zauważyłem, żeby czymkolwiek się różniło.

Nie wiem czy jest sens oglądać dalej (ten z 2006) bo tylko sobie spojlerów narobię

Opublikowano

Nie śledzę Unlimiteda ale powszechnie wiadomo, że jest to alternative story do fate/stay night. Inni też powiedzą Ci, że jest to kolejna ścieżka. Jest to z tego co mi wiadomo również wersja TV od movie Unlimited (takie rozszerzenie).

Będzie też zerkanizowana trzecia ścieżka jako movie pod nazwą Heaven's Feel.

I takie tam.. 

Opublikowano

aha czyli story się rozdzili? 

ale zaraz zaraz bo ja nie mam na myśli ova

fate stay night     vs        fate stay night unlimited blade works

Opublikowano

Tak, aczkolwiek nie jestem w stanie powiedzieć Ci jak bardzo. Historia może lecieć bardzo podobnie, ale są drobne odstępstwa. Później robią się chyba coraz większe..

Jeśli nie oglądałeś movie Unlimited Bladed Works to powinieneś je już sobie darować i śledzić serię TV Unlimiteda, a jeśli chcesz wiedzieć jak spore różnice się pojawią to możesz właśnie zobaczyć to movie.

Nie jestem w stanie określić czy zakończenie będzie takie jak w movie czy też nie, ponieważ ścieżka Unlimited Blade Works ma kilka zakończeń w grze VN, a szukać, czytać mi się nie chcę, ponieważ jeśli bardzo interesuje Cię to wszystko to spojlery czekają w czeluściach internetu :) 

Opublikowano

Fate/Stay Night TV to pierwsza ścieżka. Drugą jest Unlimited Blade Works (mamy już troszkę starsze Movie, a obecnie robią jego remake w postaci serii TV, czyli to o które pytasz. W VN ma kilka zakończeń, ale najpewniej poleci tak jak movie). Jedna ścieżka różni się od drugiej...

I powtarzam, poza tymi dwoma będzie również zekranizowana trzecia ścieżka.

Wystarczy poczytać trochę, ja na to czasu zbytnio nie mam.

http://typemoon.wikia.com/wiki/Unlimited_Blade_Works_(route)

O żadnym ova nigdzie nie pisałem

Opublikowano

aha czyli story się rozdzili? 

ale zaraz zaraz bo ja nie mam na myśli ova

fate stay night     vs        fate stay night unlimited blade works

Anime jest na podstawie gry komputerowej więc każda ścieżka będzie podobna do siebie.

Zmiany będą czysto kosmetyczne czyli np ktoś zginie z innej ręki niż wcześniej itp.

0LsM05U.png

Opublikowano

ale lipa oglądać 3 razy to samo, tylko że ktoś wcześniej zginie...

oglądnąłem już 6 odcinków i niczym się nie różniło po za słabą grafiką

Opublikowano

Chodzi wam o Fate/Stay Night 2014 tak?

Różnice od oryginału to przede wszystkim:

- o niebo lepsza grafika

- bardziej rozwinięte backstory bohaterów

- najbardziej epickie walki 

- roszady i zmiany stron bohaterów, które nie miały miejsca w oryginale.

Nie radzę już oglądać starego Fate skoro mamy nowy. Oglądałem go tylko dlatego, bo chciałem dowiedzieć się jak potoczyła się historia po zakończeniu Fate/ Zero, (prequel, epicki też z resztą).
Kocham tą serię <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...