Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Frakcja a zakonczenie

Tali’Zorrah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, za ok 2 tygodnie zabieram sie za 3 czesc gothica wraz z dodatkiem. Mam pytanie odnosnie frakcji...

Np zostane buntownikiem, to jestem skazany aby konczyc z Innosem, czy moge wybrac Adanosa?

Oraz ktora frakcja bedzie najlepsza dla kogos, kto gral tylko w gothic, gothic 2, gothic 2nk... Nigdy nie ruszylem gothic 3 bo sprzet za slaby byl, ale na dniach kupuje cos mocniejszego i pierwsze co zainstaluje (poza windowsem) to Gothic 3 ZB.

­Keelah se'lai

Opublikowano

Jak zagrasz pierwszy raz w G3, to polecam Ci buntownika/mag ognia - wczujesz się bardziej w klimat, Nordmar jako obrońca i Varant jako koczownik.
Jeżeli chodzi Ci o dodatek, to on w praktyce nie ma za dużo związanego ze zwykłym Gothic 3 - tak jakby osobna gra z osobną fabułą przewijającą się o podstawkę.
Adanosa możesz wybrać po obu stronach tuż przed końcem gry (neutralna ścieżka), jeżeli zaś grasz po stronie Innosa, a chcesz zakończyć drogą Beliara - może być problem, zważając na reputację i nastawienie niektórych npców (To samo w drugą stronę).

Sygnatura.png
Opublikowano

Polecam ci Gothic 3 bez ZB na poczatek. Frakcja buntownika idziesz w Innosa lub Adanosa, Najemnik orkow jako beliar poniewaz beliara zwiekszasz praca dla orkow co za tym idzie reputacja idzie ci u orkow nie buntownikow. ZB tak jak wyzej, ma malo wspolnego z Gothic 3. Osobiscie polecam ci buntownika z faktu tego, ze twoi starzy przyjaciele (Diego, Gorn) walcza z orkami. Wiec dla gracza gothic, gothic 2, nk raczej ta droga powinienes isc.

Opublikowano

Dzięki za szybkie odpowiedzi :D

Najbardziej mnie interesuje jak to jest być najemnikiem u orków :)

Podobno trudno się z nimi dogadać hehhe :D

Ale z drugiej strony to nie chcę zostawiać Diego, Gorna, Lee, Miltena

samym sobie... Tyle razem współpracować, żeby na koniec stanąć

po stronie przeciwnika... trochę mi tu nie pasuje :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Wybór jest dowolny do od ciebie zależy kto ostatecznie będzie skazany na zagładę a komu będzie dane wygrać tę świętą wojnę. Polecam qp4 CM i Konsekwencje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...