Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet Router Etc.

Im Gonna Slap U

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Piszę tutaj o necie ponieważ mam drewno a chce ojca namówić na wymianę.

Więc dziś tak patrze w gazetę internetową i widzę routery po 600 mb/s a ja mam 0.5 MB/S Drewno w Uj ...

Mieszkam w Norwegii i płace cholernie dużo ok .175 zł/mieś.

Jak zmienię router to trzeba jakoś powiadomić operatora i jak się nie powiadomi to będzie szybszy net ? 

I czy jak kupie router z większą mocą to muszę jakieś lepsze kable lub coś ? I czy trzeba dopłacać ?

Link do takiego router na norweskiej stronie. Włączcie tłumacza z GCH jak co : http://www.lefdal.com/product/data/nettverk-og-routere/NGJNR1010/netgear-n150-wifi-router.

Dzięki jak ktoś wytłumaczy

Opublikowano

Internet nie może Ci się tak po prostu przyspieszyć, operator ustawia ci prędkość za jaka płacisz, nie musisz ich powiadamiać o zmianie routera. Router to nie wszystko.. możesz mieć router 2312412312451mb/s a internet będzie ci chodził z taką prędkością jaką wykupiłeś u dostawcy.

Opublikowano

Z tego co wiem to router ma tylko rozprowadzać sygnał wi-fi, żeby ktoś mógł korzystać z neta na urządzeniach przenośnych. Wymiana routera nie przyśpieszy twojego internetu, ale mogę się mylić. Nie musisz nikogo powiadamiać o zmianie routera, co ich to obchodzi? Jak byś wymieniał modem to tak, ale nie router.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...