Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assassin's Creed Unity - AC Buggity. [Recenzja]

DangoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym napisać dla was krótką recenzje ACU, pamietajcie ze to jest tylko i wyłącznie moja recenzja i nie musicie się ją sugerować.

Zacznijmy od pierwszych wrażen. Grafika jest świetna, na wstępie gra już wrzuca nas już w bitwę, zapowiada się świetnie. Wiadomo już na starcie że sterujemy templariuszem. Na końcu zabija nas assassyn i stajemy się małym Arno. Ten jakby samouczek gdy biegniemy za małą dziewczynką jest dość nudny. Mógłby być ciekawszy. Co jak co gra zaczyna juz przynudzać na początku. No ale dobra. Gra się już rozwineła. Niby wszystko super ale i tak jakoś gra nas przynudza. Wczesniej wszystko jakby tak zaciekawiało. A tutaj tak nie ma. Gra jest taka jakby przynudzająca, nudna, monotonna. Kampania też nie jest jakaś bardzo dynamiczna, nie mowie że jest zła, mi się morał bardzo podoba i postacie. Misje ogólnie motywy są ciekawe ale troche już pózniej stają się nudne.

Tryb kooperacji:

To jest akurat świetne, nie ma tutaj sie zbytnio rozpisywać jeśli chodzi o gameplay, bardzo przyjemnie sie gra, misje też są nawet spoko. Lecz połączenie, to już inna sprawa.

Jeśli się połączysz, to gratuluje, ponieważ nie jest łatwo. Ale poprostu wyskakuje Ci ze ktos jest offline, albo ze sesja uległa przedawnieniu czy cos podobnego, lub wgl nie odpowiada na zaproszenia do gry gra.

Błędy:

Przez to zaprzestałem już grac w ACU. Gram sobie gram, resetuję grę ponieważ miałem buga ze nie moge atakowac ludzi, a oni mnie... tylko stoimy face-to-face i sie patrzymy z wyciagnietymi mieczami jak debile. Czasami sobie biegne, skacze z dachu i nagle mam nogi w ziemi. Nie mowie juz o tym ze gra na starszym sterowniku (wyszedl nowy). CIAGLE sie crashowalo. Odpalic ja bez crasha to był cud. Błędów jest tam pełno. Można by wymieniać i wymieniać. Kontynuując. Gram sobie gram gram mamy z kolegą odpalic coopa ale mamy problemy z połączeniem, wszystko w jednym. No to resetujemy uplaya i gre, odpala mi sie, jest juz "NACISNIJ DOWOLNY PRZYCISK ABY URUCHOMIC GRE". Klikam i nagle mam cutscenke, mysle sobie "WTF?" no i uswiadomilem sobie ze jest to cudscenka z poczatku gry, pominalem ją a tu co? NO WLASNIE NIC! Usunął mi się save, moja 10 sekwencja, swietne przedmioty, ulepszenia, ubranie itd poszły w .... . Były juz chyba 2 patche, na pewno nie mniej i dalej są te bugi. Osobiście nie polecam. Gra miała byś Świetna, najlepsza, miała wymiatać, niszczyć system, miała być po prostu super, a dostałiśmy jakiegos odgrzewanego assassyna z troche lepsza grafika i nie za ciekawą rozgrywką. Gdyby ten save, nie usunął by mi się, dalej bym grał, skonczył bym grę i grał tylko coopa. Ani trochę mnie nie ciągnie by przejść tą grę od nowa. Poprzednie asasyny przechodzilem kilka razy, i nigdy mi sie nie nudziło, a teraz?

Podsumowując:

Assassin's Creed Unity - inaczej Assassin's Creed Buggity według mnie nie jest zbytnio warty zakupu, bynajmniej narazie. Chyba ze mamy z kim grac coopa i gdy bugi zostaną poprawione, i gdy jestesmy wielkim fanem serii (jak ja.)

PS: Chętnie poznał bym wasze recenzje, możecie pisać tutaj komentarze z swoimi pooglądami :)

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

Gra jest taka jakby przynudzająca, nudna, monotonna.

Jest znacznie lepszy design poziomów, lepsza mechanika skradania, do każdej misji podchodzi się zupełnie inaczej. Nie uważam tego za nudne.

Lecz połączenie, to już inna sprawa. Jeśli się połączysz, to gratuluje, ponieważ nie jest łatwo. Ale poprostu wyskakuje Ci ze ktos jest offline, albo ze sesja uległa przedawnieniu czy cos podobnego, lub wgl nie odpowiada na zaproszenia do gry gra.

To że masz słabego neta to nie wina gry. Ja nie mam takich problemów.

Gram sobie gram, resetuję grę ponieważ miałem buga ze nie moge atakowac ludzi, a oni mnie... tylko stoimy face-to-face i sie patrzymy z wyciagnietymi mieczami jak debile.

Też to miałem, ale tylko raz. A w grze spędziłem już chyba kilkadziesiąt godzin.

Czasami sobie biegne, skacze z dachu i nagle mam nogi w ziemi.

Nie miałem ani razu, tylko raz się zapadłem w ziemię. Raz.

Nie mowie juz o tym ze gra na starszym sterowniku (wyszedl nowy). CIAGLE sie crashowalo. Odpalic ja bez crasha to był cud.

> Miej nieaktualny sterownik

> Narzekaj że gra się crashuje

Serio?

Błędów jest tam pełno. Można by wymieniać i wymieniać. Kontynuując. Gram sobie gram gram mamy z kolegą odpalic coopa ale mamy problemy z połączeniem, wszystko w jednym.

Znowu obwinianie gry za słabego neta. Ja nie mam i nie miałem takiego problemu.

No to resetujemy uplaya i gre, odpala mi sie, jest juz "NACISNIJ DOWOLNY PRZYCISK ABY URUCHOMIC GRE". Klikam i nagle mam cutscenke, mysle sobie "WTF?" no i uswiadomilem sobie ze jest to cudscenka z poczatku gry, pominalem ją a tu co? NO WLASNIE NIC! Usunął mi się save, moja 10 sekwencja, swietne przedmioty, ulepszenia, ubranie itd poszły w .... .

Tego nie miałem, ale dużo osób na to narzeka.

Były juz chyba 2 patche, na pewno nie mniej i dalej są te bugi.

Nie wyeliminowali wszystkich bugów w 2 patchach, źli ludzie. A zresztą duża część tego co wymieniłeś nie było bugami bądź zdarzało się rzadko.

Osobiście nie polecam. Gra miała byś Świetna, najlepsza, miała wymiatać, niszczyć system, miała być po prostu super, a dostałiśmy jakiegos odgrzewanego assassyna z troche lepsza grafika i nie za ciekawą rozgrywką. Gdyby ten save, nie usunął by mi się, dalej bym grał, skonczył bym grę i grał tylko coopa. Ani trochę mnie nie ciągnie by przejść tą grę od nowa. Poprzednie asasyny przechodzilem kilka razy, i nigdy mi sie nie nudziło, a teraz?

Nie, nie mów że obwiniasz grę za to że za bardzo się napaliłeś na nią.

Akurat tego asasyna trudno nazwać odgrzewanym. Nowa mechanika, o wiele lepszy design poziomów, mnóstwo nowych elementów itd..

Kwestia tego czy gra jest nudna jest już kwestią zupełnie subiektywną, ja bardzo rzadko czułem nudę.

Chyba ze mamy z kim grac coopa i gdy bugi zostaną poprawione, i gdy jestesmy wielkim fanem serii (jak ja.)

Granie z losowymi graczami to akurat często tragedia, tu się zgodzę. Bugi aż tak nie przeszkadzają, dużo z tych opisanych nie są bugami a reszta zdarza się rzadko.

możecie pisać tutaj komentarze z swoimi pooglądami

Mój pogląd jest taki, że ta recenzja jest tragiczna. Rozwodzisz się nad swoimi problemami z netem oraz brakiem nowych sterowników określając je bugami, rozwlekasz niesamowicie rzadkie bugi na ogromny i niesamowity minus gry. Gry nawet nie skończyłeś, co-opa oceniasz mimo że podobno bez przerwy miałeś problemy z łączem. Gre oceniasz na podstawie swoich niesamowicie zawyżonych oczekiwań, w ogóle nie opisujesz żadnych plusów tylko skupiasz się na samych minusach. Recenzja nie dość że jest krótka, to jeszcze większość jej treści to wybitnie fascynujące opisy bugów i problemów z łączem. Podsumowując: jedna z gorszych recenzji jakie widziałem.

Opublikowano

@Up. Po piewsze.

Internet mam bardzo dobry. 30 mb/s, wiec to nie jest wina mojego internetu, btw wiele moich znajomych ma to samo z lepszym internetem. A co do sterowniku to czy ty nie zajazyles ze wtedy gdy to sie crashowalo to nie bylo nowszego sterownika?... pomysl troche. Dopiero po jakims czasie wyszedl stery na ktorym nie bylo crashy

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

A ja mam zaledwie 6 mb/s i nie miałem żadnych problemów, ciekawe dlaczego...

Co do crashy i sterowników - wyszły dwa. Pierwszy wyszedł w dniu amerykańskiej premiery(11), ja go pobrałem jeszcze zanim dostałem grę. A grę miałem w dniu polskiej premiery(13). Jakiś czas temu(18) wyszedł kolejny sterownik, którego jeszcze nie pobrałem, a crashy nie ma.

Opublikowano

Jest znacznie lepszy design poziomów, lepsza mechanika skradania, do każdej misji podchodzi się zupełnie inaczej. Nie uważam tego za nudne.

To że masz słabego neta to nie wina gry. Ja nie mam takich problemów.

Też to miałem, ale tylko raz. A w grze spędziłem już chyba kilkadziesiąt godzin.

Nie miałem ani razu, tylko raz się zapadłem w ziemię. Raz.

> Miej nieaktualny sterownik

> Narzekaj że gra się crashuje

Serio?

Znowu obwinianie gry za słabego neta. Ja nie mam i nie miałem takiego problemu.

Tego nie miałem, ale dużo osób na to narzeka.

Nie wyeliminowali wszystkich bugów w 2 patchach, źli ludzie. A zresztą duża część tego co wymieniłeś nie było bugami bądź zdarzało się rzadko.

Nie, nie mów że obwiniasz grę za to że za bardzo się napaliłeś na nią.

Akurat tego asasyna trudno nazwać odgrzewanym. Nowa mechanika, o wiele lepszy design poziomów, mnóstwo nowych elementów itd..

Kwestia tego czy gra jest nudna jest już kwestią zupełnie subiektywną, ja bardzo rzadko czułem nudę.

Granie z losowymi graczami to akurat często tragedia, tu się zgodzę. Bugi aż tak nie przeszkadzają, dużo z tych opisanych nie są bugami a reszta zdarza się rzadko.

Mój pogląd jest taki, że ta recenzja jest tragiczna. Rozwodzisz się nad swoimi problemami z netem oraz brakiem nowych sterowników określając je bugami, rozwlekasz niesamowicie rzadkie bugi na ogromny i niesamowity minus gry. Gry nawet nie skończyłeś, co-opa oceniasz mimo że podobno bez przerwy miałeś problemy z łączem. Gre oceniasz na podstawie swoich niesamowicie zawyżonych oczekiwań, w ogóle nie opisujesz żadnych plusów tylko skupiasz się na samych minusach. Recenzja nie dość że jest krótka, to jeszcze większość jej treści to wybitnie fascynujące opisy bugów i problemów z łączem. Podsumowując: jedna z gorszych recenzji jakie widziałem.

Zgadzam się z tym poglądem, chociaż nie chciałem tego na głos mówić :P

Co do błędów, to ja jedynie spotkałem się z pojedynczym przypadkiem "wpadnięcia" pod miasto i raz scrashowała się gra, innych grzechów nie pamiętam, grałem na PS4 i właśnie testuję grę po kolejnym patchu, tym razem po patchu 3 i maksuję do 100% gry ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No ok ale to jest tylko moja recenzja tak? :). btw jesli chodzi o kompa:

GeForce GTX 980

Intel Core i7 4790K 4.00 GHZ

ASRock Z97Xtreme4 (czy jakos tak :P)

16 ram taktowanie 2100

Dysk 2TB i 256 SSD. (zaintalowany ac na HDD).

Zasilacz RM 750 Gold + (czy jakos tak nie pamietam)

Chyba starczy.

Opublikowano

Assasin zapowiadał się ciekawie, ale widać dopatrzono się wielu błędów, moim zdaniem to nadal jest i będzie kultowa gra, i nigdy w to nie przestane grać ! Jeżeli ktoś jest fanem tej gry tej serii to nie zrażą go bugi i inne tego typu

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Mnie i tak najbardziej podirytowało usunięcie save... Całą chęć to grania mi to odebrało...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...