Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielka prosów

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema! Na jakiej rozdzielczosci graja prosy? Ja mam 21,5 cala i gram na 1024:768, a na jakiej graja prosy i na jakiej najlepiej grac?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

To już zalezy od Ciebie na jakiej rozdziałce Ci się będzie najlepiej grało . Najwięcej pro playerów gra na 1024x768 z black barsami ( takie czarne paski po bokach ) lub rozciągnięte . Im mniejsza rozdziałka tym modele są większe i teoretycznie łatwiej trafić . Co do pro playerów możesz poszukać po różnych konfigach/streamach na jakich grają , najczęściej w swoich opisach pod streamem takie info zamieszczają . Pozdrawiam :) 

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Dzięki wielkie, leci łapka.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Ja osobiście gram na 800x600. Gra na tej rozdzielczości np. Snax. Skupiasz się na danym obszarze dlatego nie bawcie się w 21:9/16:10/16:9 tylko standardowe 4:3 jest najlepsze :)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

według mnie pół na pół. Część osób powoli przenosi się na 16:9. Wydaje mi się jednak, że jest to spowodowane tym, że streamują często mecze. Mimo wszystko nie ma na to reguły. Każdy tam gra tak, aby było mu wygodnie. Dla mnie osobiście przy bardzo dużej ilości grania w csie, różnica jest już mało odczuwalna, a przy 16:9 nie ograniczamy sobie widoczności.

Opublikowano

No tak, ale 4:3 również ogranicza twoje pole widzenia.

Ile akcji było, że ten wyminął sie z tamtyn lub tamten nie widział tamtego, bo 4:3

Sam grałem 4:3, ale się przeniosłem na 16:9 głównie przez widoczność. Pro playerzy również tak robią, więc...

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że zmniejszając rozdziałke nie gra się lepiej i prosy nie mają małej żeby grało się łatwiej i lepiej tylko dlatego, że to jest przyzwyczajenie z 1.6/source, sam na początku grałem na 1024x768 jak się przerzuciłem z 1.6 a teraz przyzwyczaiłem się do full hd.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że zmniejszając rozdziałke nie gra się lepiej i prosy nie mają małej żeby grało się łatwiej i lepiej tylko dlatego, że to jest przyzwyczajenie z 1.6/source, sam na początku grałem na 1024x768 jak się przerzuciłem z 1.6 a teraz przyzwyczaiłem się do full hd.

Zacznijmy od tego panie kolego, że na 4:3 gra się łatwiej. Hitboxy są wizualnie większe, mysz jest bardziej płynna, jej ruchy.

Zaczynałem w 1.6 na 4:3, potem gdy naszedł czas na CS:GO grałem z początku na 16:9, teraz nie mogę sam się zdecydować czy większe pole widzenia czy lepiej większe hitboxy.

Opublikowano

Ja osobiście gram na 800x600. Gra na tej rozdzielczości np. Snax. Skupiasz się na danym obszarze dlatego nie bawcie się w 21:9/16:10/16:9 tylko standardowe 4:3 jest najlepsze :)

Snax przed ESL w Dubaiu zmienił rozdziałke na 16:10 i 1600:900 czy coś w ten deseń ale na 100% 16:10

UggNk9.gif

Opublikowano

Ale statystyki mówią że najwięcej osób gra na 4:3 z ważywszy na hotbox no i płynniejszą grę... ale nowi gracze jak ci starzy próbują już iść w strone fullhd

Sam mam dylemat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...