Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wydajnością.

Therd aka Front

Pytanie

Opublikowano

Siema.
Od jakiegos czasu mam problemy z moim pc, a w zasadzie z jego wydajnością.

Mam procka intel i3, 3gb ramu, karte nvidia gt 240, win 7 32b

Nigdy ale to nigdy nie mialem z tym problemu, zawsze wszystko smigalo, sciagalem nowe gierki i na full ustawieniach 0 lagów.

A teraz przy graniu w lola mam 30-40 fps, gdy zaczyna sie cos dziac w grze spada do 5-10, co calkowicie uniemozliwia gre.

Defragmentowałem dysk, uzywalem ccleanera, czyscilem pc w srodku, zmniejszylem ustawienia do minimum, powylaczalem wszystkie mozliwe aplikacje i kompletnie nic sie nie zmienilo.

Warto dodac ze jakis czas mialem problem z chlodzeniem procesora, tzn urwal mi sie ten wiatraczek i te blaszki nie stykaly sie z procesorem przez co sie przegrzewal. ale juz to naprawilem, wymienilem tą pasta i niby jest okej.
Nie wiem czy to jest przyczyną.

W kazdym badz razie wszystko wskazuje na to ze jest ok, ale granie obecnie jest niemozliwe.

Podejrzewam ze wlasnie moze byc problem z temperaturą sprzętu, da sie to jakos sprawdzic od srodka? w sensie jakąs aplikacją czy w biosie?

Jakies pomysly?

rYD9JSA.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temperatury sprawdzisz np. HWMonitorem. Podaj jaki są w spoczynku i pod obciążeniem.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Procek zdecydowanie za gorący. Wymień pastę, wyczyść chłodzenie, powinieneś zaobserwować poprawę.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...