Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Play Station 3/4 + TV

ayerfox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na początku zaznaczam iż jestem zupełnie zielony w kwesti konsol, całe życie katowałem kantera na PC.

Otóż, zastanawiam się która z konsol na dzień dzisiejszy będzie lepsza PS3 czy 4 - biorąc pod uwagę jakość i cenę. Rozważam także zakup używanego egzemplarza.

Moje oczekiwania i pytania:
1. Nieogarniczony dostęp do gier, bez każdorazowego płacenia za nie - priorytety to najnowsze PESy, FIFY, GTA V i Diablo 3 + battlefieldy/cody itp. strzelanki (słyszałem o jakimś abonamencie ok. 200zł/rok ale nie wiem o co w tym chodzi także prosiłbym o jakieś info);
2. Bezproblemowa gra, chce włączyć konsole, wrzucić płytkę czy odpalić grę z dysku i grać, przeważnie będzie to gra ze znajomymi w fifę/pes + piwo w zimowe wieczorki (Jakie pady najlepsze, bezprzewodowe czy nie i dlaczego??)
3. Słyszałem także o przerabianiu konsol tak aby można sobie np. z torrentów ściągać gry - czy jest to bezpieczne?
4. Gdzie najlepiej kupić takową konsole - max. kwota 1500 PLN (najlepsza cena, jakość, gwarancja itp.)

Drugą kwestią jest TV. Jaki najlepiej wybrać pod konsolę TV do 700/800 PL?

Tak jak pisałem wcześniej jestem kompletnie zielony, więc proszę o jak najprostsze wytłumaczenie.
Z góry dziękuje,
Pozdrawiam!

Opublikowano

1. Jak kupisz jakąś grę, to grasz w nią bez końca, bez dodatkowych opłat. Jedynie DLC jest płatne. Co do abonamentu, to tylko w przypadku PS4, musisz kupić subskrypcję PS PLUS na miesiąc, pół roku lub rok. W przypadku PS3 tego nie ma.

2. Tak jak napisałeś. Włączasz konsolę, wrzucasz płytkę i grasz. Można też kupić i ściągnąć grę ze sklepu Playstation Store. Wtedy odpalasz grę prosto z dysku.

Co do pada, to raczej bezprzewodowe pady są lepsze. Zarówno do PS3 jak i PS4 jest dodawany 1 bezprzewodowy pad, ale ten od PS4 jest wygodniejszy. Ja osobiście używam do mojego PS3 nieoryginalnego pada o wyglądzie jak XBOX'owy.

3. Przerabianie konsoli jest dostępne na razie tylko na PS3. Na FATA'ach (najstarsza konsola PS3) i na niektóre SLIM (ani najstarsza ani nie najnowsza) dostępna jest modyfikacja CFW. Na SUPER SLIM (najnowsza wersja konsoli PS3), dostępna jest tylko przeróbka ODE. Na takich konsolach można piratować gry. Polega to na wgraniu zawartości płytki na dysk twardy konsoli lub pendrive i odpalenie jej za pomocą programu służącego ku temu. Ponad to modowanie gier i.t.p. Sam posiadam zmodowanego FAT'a.  ^_^

4. Nowe PS3 kupisz za około 900 złotych. PS4 nowe kupisz natomiast za około 1500 złotych.

To tyle.

Co do TV to najlepiej kupić taki telewizor, który ma wejście HDMI. Oczywiście im więcej gniazd HDMI, dodatkowe gniazdo USB, FULL HD i.t.p zwiększa wartość telewizora, logiczne. Za cenę maks. 800 złotych, to jedynie 32 cale.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W styczniu zakupiłem telewizor sony 38 cali za 900zł :P Idą święta będą spore promocje i wyprzedaże. Za tv i ps3 z jednym padem i 2 gierkami zapłaciłem 1800zł. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...