Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrali byście na takim serverze...

skorpion08pl

Zagranie na servie  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagracie na serverze?

2. 2. Czy Dodać konkurs OX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym Wam zaprezentować mój pomysł na server, tylko potrzebna mi jest Wasza opinie czy na takim owo serverze byście mieli ochotę zagrać. A więc przejdę od razu do sedna sprawy:

- Po pierwsze chciałbym zrobić server survival+PvP+gildie+bronie, będzie polegał on na tym, że wszelakie miecze będą wyłączone i będzie można się jedynie strzelać broniami, bić na łapki.

- Na serverze będą obowiązywały nowe craftingi, niektórych przedmiotów, podstawowe zostaną usunięte.

- Będzie system dziennego logowania, w każdym dniu będzie się dostawać jakiś prezencik ( do ustalenia co będzie się dostawać, być może będzie to VIP na pewien okres itp. )

- Myślę nad poziomami, rangami on danego poziomu, coś w stylu serverów PvP, jedno zabicie = 1 poziom i np. od 100 poziomu będzie ranga uczeń. ( do ustalenie jakie rangi itp. )

- Pytanie czy chcielibyście, aby na serverze był sklep w którym będzie można kupić amunicje/bronie lub inne surowce.

- Server nie jest robiony pod zarobek, tylko po to aby Wam się miło na nim grało tzn. VIP nie będzie kosztował 30 zł. tylko 11 i cena będzie nie zmienna, no chyba, że w jakieś święta, to

wtedy będzie promocja na VIP'a, a nawet konkursy :)

- Myślę nad dodaniem Eventu OX czyli Administracja zadaje pytania a Wy wchodzicie na dane pole, jeśli odpowiecie prawidłowo zostajecie przy grze, jeśli odpowiecie nie prawidłowo zostajecie przeniesieni na Sepct.

- Dodanie skryptu na przywołanie konia za daną kwotę.

- Pytanie do Was, czy chcielibyście różne konkursy chatowe, w których można wygrać wszelakie przedmioty :)

- Będzie dodany los, ( mały, średni, duży ) Jeśli się taki owo zdobędzie to piszemy na forum do Administracji i wybieramy przedmiot z danego przedziału :)

- Mam już wykupiony server 100 slot, na okrągły rok :)

Rekrutacja do ekipy otwarta

Poszukuję :

Budowniczych,

Kid-Moderatorów,

Moderatorów Chatu,

Pomocników chatowych,

Chętnych proszę o kontakt GG, PW na forum :)

GG - 51864041

PW na MPC :))

Teraz opinię pozostawiam dla Was :)

Opublikowano

Czemu by nie, można spróbovvać :) Myślę że to nie będzie PayToVin

vzór na rekrutacje?

Budowniczych,

Opiekunów servera,

I czy można mieć 2 rangi?

Opublikowano

Mnie niestety nie interesują serwery w których bijemy się na odległość tj bez mieczy, bo trzeba mieć dobrą naprawdę broń, ale myślę że konkursy powinny być ciekawe, zobaczę.

Opublikowano

Czemu by nie, można spróbovvać :) Myślę że to nie będzie PayToVin

vzór na rekrutacje?

Budowniczych,

Opiekunów servera,

I czy można mieć 2 rangi?

Wystarczy, że napiszesz mi na GG a ja Ci wszystko powiem :)

Opublikowano

Jeżeli poszukujesz budowniczych czy administratorów to znajdź temat tutaj:  http://www.mpcforum.pl/topic/348131-lista-najistotniejszych-tematow-w-dziale/

Co do tematu, to podobnego serwera nie widziałem jeszcze bo nie za często grywam na takich serwerach. Ale pomysł wydaje się oryginalny. Uważam że własne craftingi na twój serwer to jest jakaś nowość i na pewno się przydadzą. Miecze zostaną wyłączone tak zrozumiałem - ale musisz pamiętać aby te bronie nie były z byt mocne, ponieważ nie każdy je będzie miał na starcie. Jeżeli chodzi o sam sklep, to jestem jak najbardziej na TAK. Wszystko zależy od Ciebie co tam będzie, ale przydał by się taki sklep z dodatkowym ammo, broń, itp. Jednakże nie możesz też ustawiać ceny za wysoko na ammo. Najlepiej by było abyś ustawił ammo taniej a broń drożej. Wtedy jakoś się to ureguluje.\

Konkursy chatowe są ciężkie bo trzeba szybko wyłapywać co użytkownicy napisali, wiem bo sam takie robiłem. Ale jeżeli jesteś szybki to jestem na tak. Eventy mogą być łatwiejsze - to takie gdzie zadajesz łatwiejsze pytania ale wygrywasz słabsze rzeczy i na odwrót z trudniejszą częścią eventu. 

Z tymi poziomami to bardzo fajny pomysł każdy się będzie jakoś wyróżniać. Natomiast VIP nie może być przesadzony to chyba wiesz prawda? 

Pamiętaj także o dobrej, solidnej reklamie serwera abyś nie odwalił jakiejś kichy bo będzie nie fajnie a pomysł jest na prawdę genialny! Mam nadzieje że wszystko Ci wypali. Pozdrawiam! 

Ps. Możesz dodać kilka modów adventure do tego serwera aby było wszystko jeszcze bardziej urozmaicone! 

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...