Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran przy odpalaniu dużej ilości gier... Problem z rozdzielczością !

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

mam taki problem , duża ilość gier niechce mim się poprawnie odpalić !

Włączam gre i jest ciągle czarny ekran , ale dzwięk w tle słychać. Jak się najedzie myszką na menu to też słychć.

Nie ma jedynie obrazu !

Wydaje mi się że jest to problem związany z rozdzielczością gdyż przy uruchamianiu TES Skyrim na 

małej rozdzielczości (600x800) występuje ten sam błąd a jak zmienie na większą to już działa normalnie.

Sęk w tym że w grach takich jak: GTA SA, Władca Pierścieni - Podbój, Władca Pierścieni - Bitwa o Śródziemie II, nieda się zmienić rozdzielczości

przed wejściem do gry tak jak w Skyrim gdzie po odpaleniu launcher mamy "Opcje".

Co robić? 

Czy nieda się przypadkiem ustawić rozdzielczości otwieranej gry w :

-PPM na gre "Właściwości" i tam w "Element docelowy" coś dopisać??

Bo wydaje mi się ze kumpel kiedyś tak zmieniał ale niepamiętam dokładnie. 

Opublikowano

Może to coś z karta graficzną albo procesorem? Podaj ich specyfikacje. Ewentualnie uruchamiaj gry w innej liczbie kolorów (prawym na grę -> właściwości -> zgodność).

Opublikowano

Jak pisałem jest to problem z rozdzielczością :D I znalazłem odpowiedz ;)

Z większości gier znalazłem pliki konfiguracyjne rozdzielczości w "Moje Dokumenty" zmieniłem na takie jaki mam ustawiony pulpit "1366x768" i gry się normalnie włączają.

Nie znalazłem jedynie żadnego pliku ani w folderze z grą ani w dokumentach z gry GTA San Andreas! Ktoś może wie gdzie go znajdę??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...