Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczących zestawu

TTTTTTOMA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem znalazłem sobie super sprzęcik.

Obudowa : SilentiumPC Gladius M40

Grafka : GeForce GT 650 OC 4GB

Płytka : ASRock FM2A88X Extreme 6+

Procek : AMD A10 - 7700K (Blac Edition )

Ram : DDR3 Black Dragon 8gb / 2133 ( 2 kości 4GB)

Dysk : WD Blue 320 GB

Chłodzenie CPU : Noctua NH-D15

Pytania :

1. Będzie do siebie pasować ??

2. Czy cooler procedora zmieści się w obudowie i nie będzie kolidować z RAM-em ?? (Obudowe mam kupioną)

3. Czy pójdzie mi BF4 ?

Z góry THX

Opublikowano

To jest jakaś aukcja, czy co? Czy ty chcesz to nowe kupić? Jaki zasilacz tu jest? 

Do gier słabo opłacalny sprzęt.

Na przyszłość - nazywaj poprawnie temat ;)

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

gtx 650 4gb ram wut...

Nie opłaca się kupować FM2 jeśli masz k.graficzną.

Także sprzęt kupa ponieważ k.graficzna procesora jest porównywalna do GTX 550 (czyli niewiele gorzej niż gtx 650 przez co gtx 650 jest nie opłacalny)

Kup bez k.graficznej i dokup używaną hd7970

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Sprzęty kupuję nowe. Pieniędzy mam dużo.

Czemu karta słaba ?? ;/ . dobre taktowanie, szybki przesył danych, 4gb...

Zasilacz kupie jakiś dobry, z mocą itp.

Opublikowano

Sprzęty kupuję nowe. Pieniędzy mam dużo.

Czemu karta słaba ?? ;/ . dobre taktowanie, szybki przesył danych, 4gb...

Podaj budżet, złoży się coś dużo lepszego, bo to co Ty tutaj podałeś to totalny syf do gier.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Budżet to ok 2 koła. Jak będzie trzeba to jeszcze z tysiaka wycisne...

No to się zdecyduj. Bo między 2 tysiące a 3 tysiące jest ogromna różnica w wydajności. Rozumiem, że masz tylko obudowę?

Za 2k dostaniesz taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/iNU1cH/ (wywal obudowę)

Za 3k taki: http://www.morele.net/inventory/info/X9j1H/ (również wywal obudowę)

KLIK!

Opublikowano

Mam wywalić nową obudowe o.O .

Wolał bym nie :)

No tak... Ale widzisz, w zestawie nr 2 podałeś mi karte graficzną za 1200 zł... 2GB

Moja kosztowała 500 zł i dawała 4 gb, ponadto dobre taktowanie miała.

Podałeś pamięci 1600, przy czym pamięci 2133 mają duża przewagę nad nimi.

Dysk który podałeś kosztował 220 zł.

Ja potrzebuje tani dysk sata III 2,5" tylko do systemu, taki za 150 zł, bo nam zewnętrzny 2TB i mi do gier pasuje ;).

A na dodatek dlaczego procesor który podałem jest zły ?? Ma lepsze statystyki niż ten twój intel.

A płyta Extreme 6+ dostała wiele nagród za dobre podstawy do gier i OC.

Co o tym myślisz ?? Wytłumacz bo nie rozumiem twojego zestawu, a nawet dwóch :/

Opublikowano

Mam wywalić nową obudowe o.O . *facepalm* Chodziło o to, że masz wywalić obudowę z podanego przeze mnie zestawu 

No tak... Ale widzisz, w zestawie nr 2 podałeś mi karte graficzną za 1200 zł... 2GB

Moja kosztowała 500 zł i dawała 4 gb, ponadto dobre taktowanie miała. Śmieszny jesteś jak patrzysz na takie rzeczy. Po pierwsze r9 290 ma 4gb pamięci. Po drugie r9 290 gniecie  jak chce tą Twoją syfną kartę pod każdym względem.

Podałeś pamięci 1600, przy czym pamięci 2133 mają duża przewagę nad nimi. Różnica w wydajności praktycznie zerowa

Dysk który podałeś kosztował 220 zł.

Ja potrzebuje tani dysk sata III 2,5" tylko do systemu, taki za 150 zł, bo nam zewnętrzny 2TB i mi do gier pasuje ;). No to sobie go zmień na taki jak chcesz, co za problem?

A na dodatek dlaczego procesor który podałem jest zły ?? Ma lepsze statystyki niż ten twój intel. "Statystyki" to ma postać w grze. Ponownie stwierdzę, w grach i5 gniecie jak chce Amd. Syf > Amd

Na koniec dodam - po co się pytasz, skoro wiesz lepiej?

KLIK!

Opublikowano

Masz racje ;))) . Kupie twój zestaw tylko go zmienie o te ramy, dodam jakieś chłodzenie Noctua itp.

A właśnie ten cooler Noctua sie zmieści w mojej obudowie ?? Jak mierzyłem to się zdaje że się zmieści ale może wiesz :)

Opublikowano

Masz racje ;))) . Kupie twój zestaw tylko go zmienie o te ramy, dodam jakieś chłodzenie Noctua itp.

A właśnie ten cooler Noctua sie zmieści w mojej obudowie ?? Jak mierzyłem to się zdaje że się zmieści ale może wiesz :)

Po co Ci chłodzenie na procek z zablokowanym mnożnikiem? Ramy zostaw jakie są, płyta nie obsłuży o częstotliwości większej niż 1600MHz

KLIK!

Opublikowano

Czyżby minusik cudownej płytki i procesorka ;).

Sorki za dogryzanie ale musiałem. Troche to trudne to zrozumienia z tymi procesorami intela.

Dlaczego procesor 3,3 intela jest lepszy od 3,5 amd, ale tak na zdrowe myślenie.

Opublikowano

Sorki za dogryzanie ale musiałem. Troche to trudne to zrozumienia z tymi procesorami intela.

Dlaczego procesor 3,3 intela jest lepszy od 3,5 amd, ale tak na zdrowe myślenie.

Tak na zdrowe myślenie taktowanie się nie liczy. Intel ma dużo mocniejszy jeden rdzeń, więc do póki gry nie wykorzystają kilku rdzeni amd to gówno wydajnościowe w grach. Powtórzę po raz kolejny - wiesz lepiej, to po co się pytasz? 

> Weź swój zestaw

> Szpanuj przed kolegami cyferkami

> Płacz, że Ci nie działają gry

> ???

> Profit

KLIK!

Opublikowano

To sobie kup intela z "k" na końcu i kręć do 3,5 ghz. Wtedy może zrozumiesz różnicę wydajności.

4 gb nie robi różnicy, dopóki nie będą popularne ekrany 4k i dalej. Gtx 650 ma 128 bit, a ta nowa zakładam, że 256 bit(nie moge na telefonie wejść w morele), więc pomyśl. Po co przepłacać za ramy 2133 mhz, skoro płytka obsłuży tylko 1666 mhz.

Pewnie dali drogie ramy na aukcji, a kartę to dali lipna i zmienili ilość vram celowo. Ale jak masz takie pretensje, to sam zloz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...