Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie obudowy komputera

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W związku z tym, że posiadam komputer już ok 5 lat i nigdy go nie czyściłem postanowiłem to zrobić. I teraz pytanie czy wystarczy jak zdejmę pokrywę komputera wcześniej odłanczjąc przypięte do niego kable i z zastosuje sprężone powietrze , czy muszę odłanczać coś w środku. To nie musi być super profesjonalnie wyczyszczone. Ważne by temperatura spadła. Zaznaczam , że się na tym bardzo mało znam i mam 14 lat.

Opublikowano

Od sprężonego powietrza lepsze są zdrowe płuca i porządne przedmuchanie wszystkiego, jak nie palisz to jest to lepszym rozwiązaniem, tylko kurzu czasem nie wdychaj. Przyda się też wymiana pasty termoprzewodzącej na karcie graficznej oraz procesorze.

Opublikowano

Od sprężonego powietrza lepsze są zdrowe płuca i porządne przedmuchanie wszystkiego, jak nie palisz to jest to lepszym rozwiązaniem, tylko kurzu czasem nie wdychaj. Przyda się też wymiana pasty termoprzewodzącej na karcie graficznej oraz procesorze.

A tą pastę gdzie kupić  i jak nałożyć?

Opublikowano

Już ja widzę dmuchanie 5letniego kurzu.

Weź sobie odkurzacz, tylko nie dotykaj rurą żadnego elementu w komputerze i będzie git, jak nie chcesz, żeby Ci coś wciągnęło, to załóż na rurę mokrą chusteczkę i niech wyłapuje wszystko.

Pasta przez neta na chociażby morelach, a jak nałożyć, to masz na yt pełno filmików o tym.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ta, odkurzaczem to nie wciagnie 1 dniowego kurzu (wiem bo mam zelmera 2kW). Slabe pluca Kirito :p Paste kup lepiej dobrą, przez neta np. arctic mx2, mx4 lub gelid extreme. Nakladaj mozliwie malo

Opublikowano

Polecam też użyć pędzelka z naturalnego włosia, ostatnio wyczyściłem sb0060 i wyszło piknie ^_^ Sprężone powietrze w moim wypadku nie podziałało

Tylko ma być z naturalnego włosia! Kiedyś wyczyściłem zwykłym pędzelkiem jakimś syntetycznym czy jakoś tak i zepsułem zamiast wyczyścić  :huh:

Koński pędzel jest miękki. Świński już twarszy

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...