Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PermissionBukkit +AZrank+Viproom - nie dziala jak nalezy.

lolzere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Nie dziala mi sposob na zrobienie viprooma. Tzn zaznaczam teren wpisuje //expand 10 up pozniej /rg define test potem /rg flag test entry deny następnie /rg addmember test g:vip. I gdy nadaje /setrank Wart15 vip 10min  to ten vip nie moze wchodzic do viprooma bo go odpycha. W essentials chat mam tak napisane:

group-formats:
    wlasciciel: '&f[&4Wlasciciel&f]&8 {DISPLAYNAME} &f-> {MESSAGE}'
    bud: '&f[&6Budowniczy&f]&8 {DISPLAYNAME} &f-> {MESSAGE}'
    mod: '&f[&2Moderator&f]&8 {DISPLAYNAME} &f-> {MESSAGE}'
    hipervip: '&f[&5HiperVip&f]&e {DISPLAYNAME} &f-> {MESSAGE}'
    vip: '&f[&eVip&f]&7 {DISPLAYNAME} &f-> {MESSAGE}'
    default: '&f[&bGracz&f]&7 {DISPLAYNAME} &f-> {MESSAGE}'

Natomiast w confingu permissionsbukkit to:

groups:
      default:

permissions:

adadadadada: true

dadadadadad: true

vip:

permissions:

da sie jakos zrobić aby vip mogl wchodzic na ten region? czy musze sciagac permissionex (ktorego za nic nie rozumiem- rozwalil mi authme ktore juz mialem skonfigurowane na serwerze) ?

Proszę o odpowiedz i poradę, sam AZrank dziala i integruje sie z tymi grupami w permissionsbukkit config wszystko pieknie dziala oprocz tego wchodzenia!.

DODAM TYLKO ZE JAK WCHODZE NA DZIALKE i pisze /rg info to wyskakuje : *vip  - niezaleznie jak wpisze duze czy male robi sie takie cos,

2.

Jak sie weryfikuje gildie/clan  w simple-clans jest jakas komenda specjalna? Czy nozna ustawic aby to sie automatycznie weryfikowalo?

Z góry dziękuje za kazdą odpowiedz, ja juz nie mam sił na to.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Po pierwsze:

Zmień plugin na permisje na np. PermissionEX - ja polecam.

Po drugie:

Najpierw wykonaj pierwsze

P.S. jak masz problemy pisz na Skype tomasztopolewski421 postaram się pomóc do 24 h

4462514400953061278225.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngovergeming

poradzilem sobie, jak dla mnie permissionsbukkit jest prostszy. Dałem flage allow-cmds false i teraz kazdy kto znajdzie sie w regionie nie bedzie mogl wpisywac komend - a teleport do tego regionu ma tylko vip w permisjach. Zastanowisz sie jak to zabezpieczylem aby np nie vip wchodzil a no zrobilem ala kwadrat dzialka (to pomieszczenie) z kazdej strony otoczone scianami i na dole spad w dół (otwor na zasadzie pistonow) dodatkowo wylaczylem enderperly aby gracze nie wrzucali w dziure.

-

teraz potrzebuje czegos jakiegos pluginu/skryptu ustawienia ktory by ludzi po lognieciu dawal najpierw na spawna aby mogli sie zalogowac a potem spowrotem do ich lokacji w ktorej byli (coś jak serwer hardcore aby nie znac kordow gildii). Znasz cos takiego?

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano
    SaveQuitLocation: true
    teleportUnAuthedToSpawn: true

Tak AuthMe                                                                                                                                            ^   ^^  ^

EDIT: @1361622928-U485574.pngovergeming potem w config.yml szukasz takich linijek ich wartość ustawisz na True tak jak powyżej   ^  ^^  ^

EDIT2: Liczę na like :)

4462514400953061278225.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...