Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dedykowany, strona, forum-kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam kilka pytań odnośnie serwera metin2.

Pliki mam praktycznie gotowe, zostało tam kilka bugów do ogarnięcia, ale to już takie ostatki.

Teraz skupiłbym się bardziej już na dedyku, stronce, zabezpieczeniach, płatnościach oraz forum.

1.Dedyk- OVH, Hosteam? Jaka maszyna, która by mogła udźwignąć od 500 do 1000 osób?

2.Zabezpieczenia- czy bez jakiegoś specjalisty poradzę sobie wraz z tutorialami na epvp i mpcforum?

3.Strona.

-Jaki koszt strony z pełnym oskryptowaniem? Zielsko krzyknął ponad 2000zł z html, css, psd + skrypty.

-Robię stronkę na hostingu ct8, później podpinam ją pod domenę. A forum? 

-Co instalujemy na dedyku aby działa strona wraz z skryptami ? apache22?

-Jak podpiąć stronkę pod serwer ? Co wrzucamy do dedyka ?

4.Forum

-Forum robię sobie na darmowym hostingu, np. ct8 a później podpinam subdomenę?

-Jaki skrypt? Czy musi być koniecznie skrypt IPB, Bullet, lub woltlab? Mam forum na mybb wraz

z template IPB, w miarę to fajnie wygląda.

5.Płatności.

-Konto w banku jest podstawą do wszelkich wpływów.

-Gdzie są najlepsze "zarobki" w firmach typu dotpay?

-Czy trzeba składać jakiś podatek od wpływów na konto bankowe? 

I ostatnie.

Ile kosztuje całość, serwer + dobra strona ? 

Opublikowano

5.1- tak musisz je mieć żeby wypłacać kasę.

5.2 Dotpay/homepay.

5.3 podatek za ciebie odprowadza dotpay/homepay ty się rozliczasz na koniec roku z podatku dochodowego PIT.

Co do strony to od zielska nie kupuj. Za drogo. Za 500zl ci ktoś stronę zrobi wystarczy poszukać. Za 1000zl Bombwork całego cms ci sprzeda.

Opublikowano

BombWork śmignie Ci stronkę za 500zł :D, dedyk jak dla mnie ovh ma dobre dedyki jak i ceny :), zabezpieczenia polecam Arosb'a :)

Koszt całego serwera wydaje mi się, że zależy to od tego jakiego zakupisz dedyka ile dasz za stronę no i od twojego budżetu :).

Opublikowano

Cześć.

Mam kilka pytań odnośnie serwera metin2.

Pliki mam praktycznie gotowe, zostało tam kilka bugów do ogarnięcia, ale to już takie ostatki.

Teraz skupiłbym się bardziej już na dedyku, stronce, zabezpieczeniach, płatnościach oraz forum.

1.Dedyk- OVH, Hosteam? Jaka maszyna, która by mogła udźwignąć od 500 do 1000 osób?

2.Zabezpieczenia- czy bez jakiegoś specjalisty poradzę sobie wraz z tutorialami na epvp i mpcforum?

3.Strona.

-Jaki koszt strony z pełnym oskryptowaniem? Zielsko krzyknął ponad 2000zł z html, css, psd + skrypty.

-Robię stronkę na hostingu ct8, później podpinam ją pod domenę. A forum? 

-Co instalujemy na dedyku aby działa strona wraz z skryptami ? apache22?

-Jak podpiąć stronkę pod serwer ? Co wrzucamy do dedyka ?

4.Forum

-Forum robię sobie na darmowym hostingu, np. ct8 a później podpinam subdomenę?

-Jaki skrypt? Czy musi być koniecznie skrypt IPB, Bullet, lub woltlab? Mam forum na mybb wraz

z template IPB, w miarę to fajnie wygląda.

5.Płatności.

-Konto w banku jest podstawą do wszelkich wpływów.

-Gdzie są najlepsze "zarobki" w firmach typu dotpay?

-Czy trzeba składać jakiś podatek od wpływów na konto bankowe? 

I ostatnie.

Ile kosztuje całość, serwer + dobra strona ? 

1.Z hosteamu możesz kupić vps'a http://hosteam.pl/vps/kvm/ z tej oferty zaleźnie od liczby graczy.

2.Mogę kogoś polecić jak byś chciał PW.

3.Kongo - 250zł za zakodowanie PSD

4.Do punktu z forum i stroną też mam rozwiązanie.

5.Tak konto bankowe jest potrzebne.Myślę,że nie chyba,że ktoś Ci podpierdoli to będzie problem.

Zakodowanie layoutu kosztuje 250zł u Konga.Serwer w zależności od wymagań. + myślę,że jak byś chciał dobrego hosta pod stronę i forum za całkiem przyzwoitą cenę to tak za 50zł bym Ci załatwił.

Nothing.

Opublikowano

BombWork śmignie Ci stronkę za 500zł :D, dedyk jak dla mnie ovh ma dobre dedyki jak i ceny :), zabezpieczenia polecam Arosb'a :)

Koszt całego serwera wydaje mi się, że zależy to od tego jakiego zakupisz dedyka ile dasz za stronę no i od twojego budżetu :).

OVH? Nie polecam. Mają dość częste problemy ze stabilnością. Zdecydowanie hosteam.pl. Jeśli na poważnie myślisz o dedyku, to kwota nie będzie tak astronomiczna. Wszystko zależy od Twoich potrzeb. 

Opublikowano

Ten vps to się nadaje się co najwyżej pod testy, jeżeli chcesz postawić konkretny serwer na taką liczbę graczy to serwer dedykowany musisz zakupić z większą mocą obliczeniową, polecam serwery ovh lub mintshost nawet najsłabszy dedyk z ovh będzie lepszy od tego. 

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

Jeżeli już teraz opłata instalacyjna to dla ciebie spory koszt to co z opłatami na kolejne miesiące? Masz wielu sponsorów z tym nie ma problemu :)

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...