Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się wyłącza podczas grania

stasiek982

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w sprawie komputera otóż chodzi o to że podczas gry komputer zwiesza się lecz działa dalej a monitor gaśnie.

Problem ten występuje już od 3 dni odkąd wyciągnąłem chłodzenie oraz procesor aby zmienić pastę. Od tamtego czasu kiedy chcę w coś zagrać moja karta graficzna ma 90-100 stopni a wentylator działa na pełnych obrotach.

Po tym gdy wentylator się ''rozkręci'' komputer  zwiesza się lecz wszystkie wentylatory działają dalej.

Przed zmianą pasty wszystko było OK.

Zdjęcie wyników HWMonitor:

http://i60.tinypic.com/2zgr9r5.png

Specyfikacja Komputera:

Windows 7 Professional SP1

Procesor: AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70 GHz

Karta Graficzna: NVidia GeForce 630 GT

Płyta Główna :Gigabyte Technology Co., Ltd.: M61PME-S2

Pamięć ram: 2048 Bytes Elpida DDR2 i 512 Mbytes Kingston DDR2

P.S. Wiem że komputer jest słaby ale ma on swoje lata więc proszę bez niepotrzebnych komentarzy :)

Opublikowano

Jeśli problemy wystąpiły po tym jak zmieniałeś pastę to źle ją nałożyłeś. Rozkręć, wyczyść i nałóż poprawnie.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Tu nie chodzi o pastę na karcie graficznej bo z nią nic nie robiłem chodzi o pastę na procesorze. Po nałożeniu pasty zrobiłem testy procesora w stresie Temperatura wyniosła max. 66 stopni (pomiar wykonałem programem OCCT). Problem leży w karcie graficznej że właśnie po zmianie zmianie pasty na procesorze karta graficzna zaczęła się przegrzewać chociaż przed zmianą wszystko było OK. 

Opublikowano

Zapomniałem dodać że po tym jak zmieniłem pastę i załączyłem kompa to miałem 2 blue screen'y. Po tym jak 3 raz załączyłem kompa to nie chciał się załączyć i musiałem wyjąć baterie na płycie i wsadzić ją z powrotem następnie uruchomiłem ponownie komputer i wszystko było ok tylko własnie karta zaczęła szwankować. Więc może to wyjęcie baterii mogło jakoś wpłynąć na kartę bo z tego co wiem to po wyjęciu baterii bios się restartuje.

Opublikowano

Zapomniałem dodać że po tym jak zmieniłem pastę i załączyłem kompa to miałem 2 blue screen'y. Po tym jak 3 raz załączyłem kompa to nie chciał się załączyć i musiałem wyjąć baterie na płycie i wsadzić ją z powrotem następnie uruchomiłem ponownie komputer i wszystko było ok tylko własnie karta zaczęła szwankować. Więc może to wyjęcie baterii mogło jakoś wpłynąć na kartę bo z tego co wiem to po wyjęciu baterii bios się restartuje.

Jak reste biosu mógł wpłynąć na temperatury na karcie? Wyczyść ją, rozkręć, nałóż nową pastę.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...