Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z cs:go (fps)

PaczajLeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, otóż mam podczas rudny około 200 fps, lecz czasem jest tak ze nagle mam po jakiej 100fps i co 5 sekund spada do 10.

Jestem właśnie w trakcie reinstalacji cs:go, wszystkie sterowniki mam aktualne od komputera  a jenak sie tnie ten cs.

Musze dodac ze grajac w bf4 na wysokich ustawieniach mam stale 60fps, a tutaj w cs jak patrzylem zmiana grafiki nic mi nie daje, tyle samo fps(wiec to nie raczej wina sprzetu)

Moj sprzet:

Intel Core i5-3350P 3,10 GHz (4 rdzeniowy)

GeForce GTX 660Ti 2gb

8gb ram

Komputer raczej nie jest zly, wszystko do tej pory smiga jak powinno tyle z cs'em  ma problem.

Znacie jakieś sprawdzone sposoby na ustabilizowanie cs? jakies komendy, programy? poradniki?

slyszałem o komendzie cos tam z rdzeniami procesora, moze mi ktos podac cos takiego? do mojego procka x4 rdzenie

Opublikowano

dziwne, pierwsze 10 minut 230-250 fps caly czas a potem nagle spadlo do 100 i spadalo.

Po odpaleniu cs'a i wejsciu na jakis serwer mam caly czas te 200fps+ a jak sie skonczy mapa i jest inna to nagle okolo 100, po zmianie serwera tez jest 100, chyba tylko restarty co mape cos daja.

Lecz tak mysle ze to nie za wiele dalo.Moze pobrac program razer speed booster czy jakos tak? da to cos?

Opublikowano

Zacznijmy moze od tego jakie posiadasz temperatury? Pobierz hwmonitor i podczas tych spadkow szybko sprawdz temp. Wazny jest czas po zejsciu z gry na pulpit proc i grafa szybko stygna.

Podaj model moc i marke zasilacza.

graphic.png
Opublikowano

Temperatury tez sprawdzalem, wszystko jest umiarkowane. W bf4 nie mam takiego problemu a gra jest bardziej wymagajaca, tak samo w innych grach np crysis 3 na wysokich mi dziala bez zacinania.

Moj zasilacz:

Be Quiet! Pure Power L7-530W 80plus, activePFC

Opublikowano

zainstalowalem sobie driver booster i znalazlo 11 sterownikow do zaktualizowania, ok wszystko zaktualizowane ale nic to nie dalo.

zainstalowalem tez starsze sterowniki od karty graficzne ze strony producenta ( 3 inne starsze wersje) tez nic to nie dalo

Jeszcze w nvidia geforce experience zoptymalizowalem cs ( mialem na niskich i wszystko mialem zaproponowane na full i szczerze nic to nie dalo)

Jakies pomysly co dalej? na poczatku mapy mam 200fps +/- trzyma sie to a po okolo 5 minutach jak patrzylem to spada do 100+/-, co to moze oznaczac? sprawdzilem jeszcze raz temperatury i wszystkie w normie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...