Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka sciezka isc ?

Norder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Jakimi sciezkami isc, mianowicie chodzi mi o niszczyciela i czolg ciezki. Obecnie robie do KV1 i tak dalej, a nie wiem jaki robic kolejny zeby byl dobry . Jezeli chodzi o niszczyciela to nie wiem jaka nacja i typ :) Mozecie mi pomoc?

PS. mozecie podac jakie ogolnie czolgi oplaca sie robic i jaka nacja

Opublikowano

Skoro jesteś początkującym graczem to idź do IS-7, a w TD to bym Ci polecał E4, E3.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Linia Heavików ruskich od 7 tieru jest droga w utrzymaniu. 

Lepiej w Amerykańce iść albo niemcy fajnym wyborem też byłby francuz 6 tier to dobra zarabiaczka najlepsza penetracja na tym tierze.

Polecam też drogę do E3

Opublikowano

HT to zdecydowanie IS-7. Musisz zrobić 2x 5t, ale warto. Francuzy są bardzo trudne, papier, mobilność, magazynek, wymaga sporych umiejętności.

Jeśli chodzi o TD. Polecacie E3, bo TD bądź co bądź najlepszy na tierze, ale trzeba przejść czołgi takie jak T28 (i/lub) T28 prot., które moim zdaniem są koszmarne, szczególnie ten 1. Nie mają pancerza, mobilności zero, działa tego wszystkiego nie rekompensują, czołg do campienia średnio się nadaje, imo tragedia. Mam zrobioną linię do Jadzi E 100. Linia bardzo przyjemna, ale za to 10 słabiutka. 

Opublikowano

HT to zdecydowanie IS-7. Musisz zrobić 2x 5t, ale warto. Francuzy są bardzo trudne, papier, mobilność, magazynek, wymaga sporych umiejętności.

Jeśli chodzi o TD. Polecacie E3, bo TD bądź co bądź najlepszy na tierze, ale trzeba przejść czołgi takie jak T28 (i/lub) T28 prot., które moim zdaniem są koszmarne, szczególnie ten 1. Nie mają pancerza, mobilności zero, działa tego wszystkiego nie rekompensują, czołg do campienia średnio się nadaje, imo tragedia. Mam zrobioną linię do Jadzi E 100. Linia bardzo przyjemna, ale za to 10 słabiutka.

Sugerowanie, że T28 nie ma pancerza.

Sugerowanie, że T28 nie nadaje się do campienia... Masz genialne camo, celownik nie rozjeżdża się zbytnio, zwrotność jest OK.

Opublikowano

Słabo mi się robi czytając niektórych... Do dziś myślałem że najwiekszą bolączką T28/T28p jest jego mułowatość. Od dziś pamietać musze o papierowym pancerzu, który zależnie od modelu wynosi 254 bądz 203mm. Sugeruje pograć obojetnie jaką linią/nacją uzyskując przy tym max 6t. Pozwoli Ci to zapoznać się z mechaniką gry a z drugiej str. nie bedziesz miał kontaktu z wyższą szkołą jazdy, jaką są potyczki z IX/X.

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

Sugerowanie, że T28 nie ma pancerza.

Sugerowanie, że T28 nie nadaje się do campienia... Masz genialne camo, celownik nie rozjeżdża się zbytnio, zwrotność jest OK.

W porównaniu do jego następnika pancerza nie posiada. Ma 2 spore włazy i papierowe boki. Osłona daje radę, ale jeśli mnie pamięć nie myli resztę przodu można przebić. Prototyp ma policzki, które przebijają nawet 6t.

Chodziło mi o T28 prot., zapomniałem napisać. 12% bazowego jaj nie urywa, do tego jest to działko z T34 - celność dobra tylko na papierze, prędkość pocisku wszystko psuje. Co do camo T28 się zgodzę, 18% bazowego. 

Słabo mi się robi czytając niektórych... Do dziś myślałem że najwiekszą bolączką T28/T28p jest jego mułowatość. Od dziś pamietać musze o papierowym pancerzu, który zależnie od modelu wynosi 254 bądz 203mm. Sugeruje pograć obojetnie jaką linią/nacją uzyskując przy tym max 6t. Pozwoli Ci to zapoznać się z mechaniką gry a z drugiej str. nie bedziesz miał kontaktu z wyższą szkołą jazdy, jaką są potyczki z IX/X.

Przód jeszcze ujdzie, chociaż jak grałem prototypem 8 tiery, nie mówiąc o 9 czy 10 dziurawiły go jak chciały. Jak wylosuje na 6-8t, to na 6 można bezkarnie wyjeżdżać, ale boki mają zaledwie 50mm!

Opublikowano

Juri

Pierdolisz głupoty

Nie umiesz grać czołgiem i uczysz innych grać nim. No proszę Cie. Prot jest genialbym czołgiem którym nieraz robiłem 5-6k dmg, odbija mase pocisków, a umiejętności wielkich nie trzeba by się nim dobrze ustawić.

I skończ pouczać mnie, bo mi się niedobrze robi.

Opublikowano

Juri

Pierdolisz głupoty

Nie umiesz grać czołgiem i uczysz innych grać nim. No proszę Cie. Prot jest genialbym czołgiem którym nieraz robiłem 5-6k dmg, odbija mase pocisków, a umiejętności wielkich nie trzeba by się nim dobrze ustawić.

I skończ pouczać mnie, bo mi się niedobrze robi.

Beka. Ustawisz się pod lekkim kątem - wszystko 230 peny + przebija Cię bez problemu, ustawisz się pod kątem ok. 30 stopni i strzelają w bok gdzie wszystko wchodzi. Jedyną zaletą tego czołgu jest działo i ew. wieża (która ma świetną prędkość obrotu...). Pancerz jedynie 6/7 dinga.

Opublikowano

Beka. Ustawisz się pod lekkim kątem - wszystko 230 peny + przebija Cię bez problemu, ustawisz się pod kątem ok. 30 stopni i strzelają w bok gdzie wszystko wchodzi. Jedyną zaletą tego czołgu jest działo i ew. wieża (która ma świetną prędkość obrotu...). Pancerz jedynie 6/7 dinga.

Ustawisz się pod kątem 30 stopni kiedy umiesz kątować - nie wystawiasz boku, nic Cie nie przebije, wystrzelą pestki, wyjedziesz, lufa za 400, chowasz się z powrotem.

Opublikowano

Ustawisz się pod kątem 30 stopni kiedy umiesz kątować - nie wystawiasz boku, nic Cie nie przebije, wystrzelą pestki, wyjedziesz, lufa za 400, chowasz się z powrotem.

A policzki wieży, gdzie większość osób wali? Tam 200 peny i wszystko wchodzi.

Opublikowano

A policzki wieży, gdzie większość osób wali? Tam 200 peny i wszystko wchodzi.

Ciekawe jak ci mają strzelić w wieżę, jak wystawiasz tylko 10cm przedniego pancerza pod chorym kątem?

Opublikowano

Ciekawe jak ci mają strzelić w wieżę, jak wystawiasz tylko 10cm przedniego pancerza pod chorym kątem?

Żeby oddać strzał musisz pokazać wieżę. Przy płaskich częściach jest ok. 200mm (a penetracje na tych tierach mocno tą wartość przekraczają). W policzki wszystko wchodzi, a kto będzie strzelał w 200mm pod "chorym kątem" o0?

Opublikowano

ISem 3 i Sta-1 mam problemy czasem przebić tego prota.

IS-3 o0? Ja is-6 dingam się raz na 4-5 strzałów o0

Opublikowano

weakspoty z przodu to jarzmo karabinu maszynowego i te pochyłe części, a tak jak wieże wystawia to weź go przebij. Strzał i się chowa.

I nie chodzi mi o bardzo słabych graczy, bo takiego zniszczyć to nie problem, gorzej jak ktoś ogarnia, z 6 razy widziałem typa co rushował w mieście protem.

I dobrze mu to wychodziło  + stalowa ściana na koniec.

Opublikowano

Chyba przebijasz.

Sam się srałeś niedawno, że Prot taki nieprzebijalny. Gdybym ci nie pokazał weakspotu Prota to byś dalej narzekał. Ps - sam sprzawdzałeś czy przebijesz z pene 175 policzki T28 Prot - nie przebiłeś ani razu na 6 strzałów.

Rzeczywiście to wychodzi 1 rykoszet na 5 strzałów.

Opublikowano

Chyba przebijasz.

Sam się srałeś niedawno, że Prot taki nieprzebijalny. Gdybym ci nie pokazał weakspotu Prota to byś dalej narzekał. Ps - sam sprzawdzałeś czy przebijesz z pene 175 policzki T28 Prot - nie przebiłeś ani razu na 6 strzałów.

Rzeczywiście to wychodzi 1 rykoszet na 5 strzałów.

Bo nie wiedziałem gdzie go strzelać ;)

Opublikowano

Protek nie jest złym czołgiem, może też wymaga większych umiejętności grania bo z tego co pamiętam nie narzekałem na niego ;) ale z 2 strony kiedy ja nim grałem ? :D coś koło 2 lat temu ;)

Sprzeczacie się bez sensu, zróbcie sobie treningówkę i sprawdźcie wynik a nie próbujcie pisać o czymś o czym nie macie pojęcia (głównie do jednej osoby to kieruję) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...