Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić czy nie Kupić DayZ Sa

Bocian1906

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić komputer do 1500 zł max. 

Znaczy złożyć go i mam to na oku 

Karta Graficzna: Gigabyte Radeon R7 260X OC

Procesor: AMD A6-6400K 3.90GHz 1MB BOX

Zasilacz: Corsair VS Series 450W

Pamięc Ram: 8 GB

System Operacyjny: Win 7 64 bit.

Płyta główna: ?-?

Ile bym miał fps z tym (w miastach) ? Polecacie coś zmienić?

Opublikowano

Ja na swoim leciwym Readonie HD 7770 wyciągam ze spokojem 40 fps w miastach do 60 na terenach otwartych. Ilość klatek to też kwestia optymalizacji sprzętu. Istnieje wiele magicznych, ale banalnych do wykonania (kilka kliknięć) sztuczek które dodadzą kilkanaście klatek. Oczywiście żeby nie było nie gram na niskich ustawieniach lecz na wysokich. ;)

Opublikowano

Ja na swoim leciwym Readonie HD 7770 wyciągam ze spokojem 40 fps w miastach do 60 na terenach otwartych. Ilość klatek to też kwestia optymalizacji sprzętu. Istnieje wiele magicznych, ale banalnych do wykonania (kilka kliknięć) sztuczek które dodadzą kilkanaście klatek. Oczywiście żeby nie było nie gram na niskich ustawieniach lecz na wysokich. ;)

co to za sztuczki?

Opublikowano

co to za sztuczki?

Trochę głupio to ująłem, ale mniej więcej ten poradnik większość ci wytłumaczy http://www.mpcforum.pl/topic/1201673-tut-zwiekszenie-fpsow-w-dayz/ oczywiście na ilość klatek wpływa także system który też niezoptymalizowany potrafi zżerać mnóstwo zasobów. :P Przykładowo staram się zawsze defragmentować dysk, gdy poziom defragmentacji osiągnie <10%, wyłączenie zbędnych animacji, najświeższe aktualizacje systemu, delikatne podkręcenie karty graficznej, porządek w rejestrze. To rzeczy które są tak mało ważne, że często pomijane, ale razem wszystko potrafi dodać kilkadziesiąt klatek przynajmniej tak jest w moim przypadku. ;)

Opublikowano

Trochę głupio to ująłem, ale mniej więcej ten poradnik większość ci wytłumaczy http://www.mpcforum.pl/topic/1201673-tut-zwiekszenie-fpsow-w-dayz/ oczywiście na ilość klatek wpływa także system który też niezoptymalizowany potrafi zżerać mnóstwo zasobów. :P Przykładowo staram się zawsze defragmentować dysk, gdy poziom defragmentacji osiągnie <10%, wyłączenie zbędnych animacji, najświeższe aktualizacje systemu, delikatne podkręcenie karty graficznej, porządek w rejestrze. To rzeczy które są tak mało ważne, że często pomijane, ale razem wszystko potrafi dodać kilkadziesiąt klatek przynajmniej tak jest w moim przypadku. ;)

aha dzięki, no właśnie mam straszny syf na komputerze :P w piątek zrobię formata, dzięki za odp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...