Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przejsc do Edron z facc?

Alver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma żadnego takiego buga, a przynajmniej nic o nim nie słyszałem.

Dla mnie to by był absurd, cipsoft załatał by to od razu bo stracił by na tym $$$.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

31311141674607819813.jpg

88969141674607819813.jpg

Svargrond/Darashia/Ankrahmun/Port Hope/Zao

Tam można śmigać 

Powiesz jak? myślę, że bawiłeś się po prostu z Cheat engine, bo wątpie, że to prawda

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

to nie zgaduj.. to jest rl tibia.

Masz może pacc? jak masz przejdz sie po edron i zobacz ile facc biega ;)

Opublikowano

Powiesz jak? myślę, że bawiłeś się po prostu z Cheat engine, bo wątpie, że to prawda

Cheat engine odczytuje i nadpisuje RAM, które w tym wypadku nic nie da ponieważ w momencie kiedy npc sprawdza nasz status premium to porównuje dane z bazy danych a nie z pamięci operacyjnej.

EDIT: Co do samego "buga" to jest to prawdopodobne tylko i wyłącznie przez to że jakiś npc nie sprawdza stausu premium, a tylko ilość GP potrzebnych na travel. Nie wiem, nie sprawdzałem i jest to tylko moja interpretacja.

EDIT2: Skoro można śmigać tylko po : Edron, Zao, Ankrahmun, Darashia, Port Hope i Svargrond to podejrzewam, że jakiś dywan na FACC jest zepsuty. Czyżby znowu Kazordoon?

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Cheat engine odczytuje i nadpisuje RAM, które w tym wypadku nic nie da ponieważ w momencie kiedy npc sprawdza nasz status premium to porównuje dane z bazy danych a nie z pamięci operacyjnej.

EDIT: Co do samego "buga" to jest to prawdopodobne tylko i wyłącznie przez to że jakiś npc nie sprawdza stausu premium, a tylko ilość GP potrzebnych na travel. Nie wiem, nie sprawdzałem i jest to tylko moja interpretacja.

EDIT2: Skoro można śmigać tylko po : Edron, Zao, Ankrahmun, Darashia, Port Hope i Svargrond to podejrzewam, że jakiś dywan na FACC jest zepsuty. Czyżby znowu Kazordoon?

Chodziło mi o nadpisanie pamięci typu 'He is a sorcerer' na coś w stylu 'He is a master sorcerer'.

I po prostu tak podrobili zdjęcie.

Ale przecież nie potrzeba mieć wykupionego promotion by się tam udać, więc nie ma sposobu na sprawdzenie czy ktoś ma pacc czy nie.

@blebleble

przeczytaj jeszcze tą 3 linijkę :P

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Chodziło mi o nadpisanie pamięci typu 'He is a sorcerer' na coś w stylu 'He is a master sorcerer'.

I po prostu tak podrobili zdjęcie.

Tutaj się zgodzę. Chociaż na samym początku, kiedy dodano dywan na Kazz, można było latać dywanem do Darashi bez konieczności kupowania premium. Z tego co pamiętam wszystkie serwery cofnięto a błąd został usunięty na następny dzień.

Co do samego sprawdzania premium to w bazie danych zazwyczaj jest wers np:

isPremium

którego wartość wnosi 1 bądź 0

1 = posiada premium

0 = nie posiada premium

a SC odpowiedzialny za takie sprawdzanie móże wyglądać następująco:

BOOL _isPrem(Player* _p) {
    return DB::CheckPremiumStatus(_p::GetId());
}

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Account Status:Premium Account

on ma premium, więc o co chodzi?  Co do buga nigdy takiego nie widziałem :O.

Serio myslisz ze 317lvl gra tyle lvl bez promocji? :)

Kiedys był bug i dalo sie lataz dywanem z kazzo. Dzis testowalem i jednak sie nie da wiec musi byc jakis inny sposob.

Opublikowano

Juz wiem jak to zrobić :)

Podpowiedz  musisz mieć zrobiony cały explorer society quest oraz kolege z pacc, które również go ma.

Powodzenia

Opublikowano

Juz wiem jak to zrobić :)

Podpowiedz  musisz mieć zrobiony cały explorer society quest oraz kolege z pacc, które również go ma.

Powodzenia

O to chodzi?

Od teraz masz możliwość podróżowania między Liberty Bay a Svargrond przez teleporty w siedzibach w tych miastach. Musisz tylko mieć Orichalcum Pearl w plecaku.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

a nie chodzi przypadkiem o przejście przez Gnomish Area?
z Thais da się tam wejść a wyjść można w kilku miastach PACC.

czy o to chodzi? ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...