Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Tak jak w temacie,chciałbym się was poradzić jaki serwer wybrać dla 1000+ osób.

Przeglądałem oferty:

http://www.soyoustart.com/pl/serwery-essential/

Co myślicie o tym hostingu ? I która oferta byłaby najlepsza ?

Możecie też zaproponować jakiś inny hosting.

pozdrawiam,

tekstura.jpg

Opublikowano

@Endymion_ Na OVH mają slabego firewalla a ta maszyna jest jakaś... Dziwna?

na SoYouStart jest z*******y firewall - Testowałem z 112gb/s i nic się nie działo pingi odpowiadały, nic nie lagowało ddos leciał ^^

Mi się wydaje że SYS-IP-5 Bedzie dobrym wyborem

kwwLI6C.png

Opublikowano

@Endymion_ Na OVH mają slabego firewalla a ta maszyna jest jakaś... Dziwna?

na SoYouStart jest z*******y firewall - Testowałem z 112gb/s i nic się nie działo pingi odpowiadały, nic nie lagowało ddos leciał ^^

Mi się wydaje że SYS-IP-5 Bedzie dobrym wyborem

A teraz zamilcz.

Specjaliści do Twojej dyspozycji
Serwery So you Start korzystają z pomocy technicznej OVH.
OVH to ponad 15 lat doświadczenia w dziedzinie hostingu oraz 1. miejsce w Europie i 3. na świecie.
Od małego bloga do strony o dużym ruchu - OVH zarządza stronami Internetowymi każdego typu a pomoc techniczna zna potrzeby i oczekiwania klientów.
Nasi konsultanci dysponują dużym doświadczeniem i znają nasze produkty od strony klienta. Dostarczają porad i odpowiedzi dostosowanych do potrzeb.

A 112gb/s to ty na oczy nie widziałeś.

Opublikowano

112  Gbps powiadasz ta? Nie sadze by cala telekomunikacja miala taki ruch na swoich liniach sumujac wszystkie z calej polski. Na sam wikileaks uzyto okolo 10/20 gbps w szcycie, gdzie OVH sobie z tym swietnie poradzil. 50gbps jest uwazane za bardzo powazne ataki.

masz trzy opcje do wyboru :

OVH

HOSTEAM

SEFLOW

Ja polece ci OVH ze wzgledu iz na hosteam atak 5 gbps siada, niestety.

Ja wogole nie rozumiem cie jak piszesz slabego firewalla , maszyna dziwna. Maszyna jak maszyna, wszedzie jednakowa. A firewalla maja najlepszego na rynku oczywiscie jesli jestes w stanie go dobrze ustawic.

Czy mnie sie wydaje Endy czy wczoraj jeszcze pisales ze OVH to s**t?

Opublikowano

A jeżeli mam już prawie gotowy serwer easy to na nim będą mi się zwracały pieniądze za opłatę serwera ?

Bo nie chcę też zbankrutować przez to ;x

Z tego co mi wiadomo na serwerze hard zwraca się wszystko,a jak jest z easy ?

tekstura.jpg

Opublikowano

A teraz zamilcz.

Specjaliści do Twojej dyspozycji

Serwery So you Start korzystają z pomocy technicznej OVH.

OVH to ponad 15 lat doświadczenia w dziedzinie hostingu oraz 1. miejsce w Europie i 3. na świecie.

Od małego bloga do strony o dużym ruchu - OVH zarządza stronami Internetowymi każdego typu a pomoc techniczna zna potrzeby i oczekiwania klientów.

Nasi konsultanci dysponują dużym doświadczeniem i znają nasze produkty od strony klienta. Dostarczają porad i odpowiedzi dostosowanych do potrzeb.

A 112gb/s to ty na oczy nie widziałeś.

A tak mówiłeś i nawet mi wmawiałeś że ovh to lipa i polecasz hosteam a teraz ovh.. Enduś jednak miałem rację że ovh to nie lipa ^^ ja tam mam z ovh kimsufi ale co do ataków to są nowsze ataki niż zwykły ddos jak coś :) ja polecam od zawsze ovh :3

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Poleciłem mu ovh bo skoro nawet nie wie jaka maszynę brać to nie wie jak skonfigurować wszystko, a w ovh ma np więcej ramu niż maszyny z ht. Osobiście robię serwer na coś w ht, a serwer będzie stał tez w hosteam. :P

Opublikowano

Poleciłem mu ovh bo skoro nawet nie wie jaka maszynę brać to nie wie jak skonfigurować wszystko, a w ovh ma np więcej ramu niż maszyny z ht. Osobiście robię serwer na coś w ht, a serwer będzie stał tez w hosteam. :P

Haha xD stary miałeś kiedyś serwer z ovh? Bo takie głupoty teraz piszesz że to jest masakra xD powiem Ci tak że serwery z ovh muszą mieć odpowiednie konfigurację bo tam przez panel tylko instaluje się FreeBSD i Linux i Windows ale mowa o FreeBSD no oraz inne możliwości typu reboot, netbot, rozdzielenie dysku przed instalacją na osobne partycje itp no ale instalowanie mysql już trzeba sobie samemu robić.. Trzeba także odpowiednio skonfigurować pfa oraz ipfw oraz anty-ddos pro no i prawie to samo co hosteam.. Bo na hosteamie musisz także instalować mysql więc wiesz.. Hosteam około 4 miesięcy temu zmienił filtrację no w sumie wyglądało to na dość dobry wybór ale jak zwykle znowu nie powiodło im się gdyż nadal padają dedyki nie pod ddosem bądź ddos +fajny dodatek :D no ale ovh też ma z tym problem ale do czego dążę? Do tego że hosteam to ścierwo :) no tyle w tym temacie mam do napisania.

Życzę miłej zabawy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Haha xD stary miałeś kiedyś serwer z ovh? Bo takie głupoty teraz piszesz że to jest masakra xD powiem Ci tak że serwery z ovh muszą mieć odpowiednie konfigurację bo tam przez panel tylko instaluje się FreeBSD i Linux i Windows ale mowa o FreeBSD no oraz inne możliwości typu reboot, netbot, rozdzielenie dysku przed instalacją na osobne partycje itp no ale instalowanie mysql już trzeba sobie samemu robić.. Trzeba także odpowiednio skonfigurować pfa oraz ipfw oraz anty-ddos pro no i prawie to samo co hosteam.. Bo na hosteamie musisz także instalować mysql więc wiesz.. Hosteam około 4 miesięcy temu zmienił filtrację no w sumie wyglądało to na dość dobry wybór ale jak zwykle znowu nie powiodło im się gdyż nadal padają dedyki nie pod ddosem bądź ddos +fajny dodatek :D no ale ovh też ma z tym problem ale do czego dążę? Do tego że hosteam to ścierwo :) no tyle w tym temacie mam do napisania. Życzę miłej zabawy. Pozdrawiam.

O k***a, a powiedz mi teraz co wspólnego ma instalacja MySQL i ataki?

Hosteam jest dobry pod względem zabezpieczeń jednak ich firewall wytrzymuje dużo mniejszy atak niż OVH.

Jak jesteś ogarnięty to powinieneś wiedzieć, że w OVH wystarczy wykonać kilka poprawek na brzegówce, albo nawet już w tym wew. pfie czy ipfw i serwer stoi jak dąb, ale czytając Twoje posty mam jednak tą świadomość, że brak u Ciebie jakichkolwiek informacji dot. doboru sprzętu i konfiguracji firewalli. 8S

Opublikowano

O k***a, a powiedz mi teraz co wspólnego ma instalacja MySQL i ataki?

Hosteam jest dobry pod względem zabezpieczeń jednak ich firewall wytrzymuje dużo mniejszy atak niż OVH.

Jak jesteś ogarnięty to powinieneś wiedzieć, że w OVH wystarczy wykonać kilka poprawek na brzegówce, albo nawet już w tym wew. pfie czy ipfw i serwer stoi jak dąb, ale czytając Twoje posty mam jednak tą świadomość, że brak u Ciebie jakichkolwiek informacji dot. doboru sprzętu i konfiguracji firewalli. 8S

Czytaj ze zrozumieniem ok? Już widzę że Twoja wiedza jest nie ogarnięta ;/ ja porównanie dałem między ovh a hosteam że no np. mysql się instaluje tu jak i tu a później powiedziałem nieco o firewallu typu ipfw bądź pf ale nigdzie nie napisałem że mysql pod ataki czy tego typu zdania, a Ty teraz mnie podsumowałeś idiotycznie bez urazy ale nie oceniaj jak nie czytałeś ze zrozumieniem poprzednich postów i nie oceniaj mnie jak mnie nie znasz ok? Po drugie mam 2 serwery z ovh dedyki, które mają ponad rok i ech szkoda mi słów na Ciebie i powtarzanie się... Później powiedzą że nabijam posty czy coś ale tak nie jest.. Ale jeśli widzę że taki koleś jak Ty pisze takie głupoty które nazywam hejtem bo to czysty hejt pisząc coś co nie zrozumiałeś... Nie odpisze już na takie zdania gdyż nie chce oberwać niespodzianką od Moda itd.

Powodzenia Z Twoim serwerem życzę.

Przy okazji na drugim miejscu soyoustart byłbym polecił a na testy itp itp to kimsufi dobry bądź do nauki i zabawy itd.

Miłego dnia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ta, miałem w ovh od kwietnia do początku listopada i nie miałem problemów. dalej nie chce mi się czytać twojego postu. prawda jest taka ze wszędzie można kupić maszynę jak się na tym zna.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem ok? Już widzę że Twoja wiedza jest nie ogarnięta ;/ ja porównanie dałem między ovh a hosteam że no np. mysql się instaluje tu jak i tu a później powiedziałem nieco o firewallu typu ipfw bądź pf ale nigdzie nie napisałem że mysql pod ataki czy tego typu zdania, a Ty teraz mnie podsumowałeś idiotycznie bez urazy ale nie oceniaj jak nie czytałeś ze zrozumieniem poprzednich postów i nie oceniaj mnie jak mnie nie znasz ok? Po drugie mam 2 serwery z ovh dedyki, które mają ponad rok i ech szkoda mi słów na Ciebie i powtarzanie się... Później powiedzą że nabijam posty czy coś ale tak nie jest.. Ale jeśli widzę że taki koleś jak Ty pisze takie głupoty które nazywam hejtem bo to czysty hejt pisząc coś co nie zrozumiałeś... Nie odpisze już na takie zdania gdyż nie chce oberwać niespodzianką od Moda itd.

Powodzenia Z Twoim serwerem życzę.

Przy okazji na drugim miejscu soyoustart byłbym polecił a na testy itp itp to kimsufi dobry bądź do nauki i zabawy itd.

Miłego dnia.

Pozdrawiam.

ahahhahahahahahha co za typ, Boże chroń tego idiote

jak mogę Cię nie znać jak musiałem przesiedzieć (niestety) z Tobą na ts i słuchać Twoich głupot, po czym i tak Cię wyjebali bo jesteś nikim

czytam ze zrozumieniem, ale Ty masz z tym problemy, bo typ gada Ci o filtrach, a Ty mu gadasz o instalacji mysql :D :D :D

niezły troll xD

Opublikowano

Ja tam bym polecił OVH,bo jednak ta firma ma według mnie najlepsze doświadczenie i doskonale wie co robić i jaki Dedyk doradzić,wystarczy tylko odpowiednia konfiguracja i serwer będzie miał za przeproszeniem wyjeb*ne na DDOSY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...