Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VB Problem z wyszukiwaniem plików.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie jestem pewien czy napisałem dobrze temat, ale już tłumacze, o co mi chodzi.

A więc piszę Launcher do gry minecraft, do mojej paczki modów. Podczas piwerwszego uruchomienia launchera ma być możliwość kliknięcia tylko jednego przycisku. Jest to button2.

I mam taki kod:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        If My.Computer.FileSystem.FileExists("%appdata%/.gtvpack") Then
            Button1.Enabled = True
        Else
            Button1.Enabled = False
            MsgBox("Kliknij przycisk'Aktualizuj' Aby pobrać paczkę.")
        End If
        If My.Computer.FileSystem.FileExists("%appdata%/gtvpack.zip") Then
            Button3.Enabled = True
        Else
            Button3.Enabled = False
        End If
    End Sub

Czyli Button1 i 3 są zablokowane.

Teraz, gdy kliknę aktualizuj pobiera się plik. Gdy się pobierze ma odblokować się Button2. I chciałbym do tego uzyć pętli, która sprawdzała np. co 1 sek. Czy plik istnieje czy nie.(Chyba, że jest lepszy sposób. Mam co do tego obawy, że program wykryje plik, ale on nie zdąży się do końca pobrać.) Jeśli plik by się pobrał do końca ma  odblokowac się button3, który wypakuje całą paczkę. Po wypakowaniu, ma się odblokować button1, który służy do uruchamiania gry. Prosze o szybką pomoc. :) Jeszcze jedna sprawa. W kodzie podałem chyba złą ścieżkę do plików. Poradźcie mi co mam robić

Odwiedź stronę: http://proste-zarabianie-telefonem.esy.es/ i dowiedz się jak możesz szybko zarobić np. na skiny do CS:GO!

Opublikowano

Ze sprawdzeniem pliku powiem tylko jedno słowo - TIMER. A ścieżka powinna być taka:

Dim sciezka As String = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData)

If My...(sciezka + "/gtvpack.zip")...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...