Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon od T-mobile, a wymiana w salonie GSM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kończy mi się umowa na telefon.

Chcę wykupić abonament na telefon w T-mobile za 49,99. ew. 69,99 <- wolę mniejszy ;-).

I tu jest pytanie czy dało by rade kupić teraz na promocji w tmobile w abonamencie 49.99 sgs4 za 550zl i wymienić go w salonie za nowy lub mało używanego iphona 5? Czy lepiej wybrać jakiś telefon z mniejszej/średniej pólku cenowej z androidem? Zastanawiam się nad iphonem, bo wiem, że na pewno dłużej mi posłuży niż telefon z androidem, który po 2 latach trzeba koniecznie wymienić, bo laguje, że nie ma siły na niego.

Opublikowano

Jak kupujesz myphone to faktycznie po dwóch latach laguje. Z takimi poglądami to nawet nie kupuj androida tylko zostań przy jabłuszku. Sgs 4 się opłaca, ale po co go wymieniać za iPhone?

lownfast

Opublikowano

Dla wyjaśnienia posiadam telefony z androidem na ten moment, jednak wyfaje mi się, że IOS jest o wiele bardziej zoptymalizowany. Widząc co da się zrobić na iphone dwuletnim 4s z moja 1,5 letnią xperią L przykładowo w grach... Czyściłem oba telefony. Chciałbym by telefon mi posłużył jednak spokojnie te 2,5 roku czego na doświadczeniu z posiadanej xperii wiem, że nie wycisne :-( . Chyba, że podasz jakiś telefon, który w 100% będzie spełniał mój wymóg. Słyszałem, że z czasem w sgs4 shstem też łapie coraz większe lagi...

Opublikowano

Xperia L to przecież widelec do obiadu a nie smartfon.. Pierwsze androidy nie były udane. 

iPhone'owej płynności doświadczysz na nexusie 5 z androidem L który własnie wyszedł. 

Gdzie iPhone 5s stuka 30k w antutu to mój nexus wyciąga prawie 40k. 

lownfast

Opublikowano

Czy nexus z czasem dzięki androidowi nie będzie miał spadków w wydajnosci? Czy wymiana z sgs4 na iphona5 będzie wogóle możliwa i ewentualnie jakie by były tego koszta?

Opublikowano

Czy nexus z czasem dzięki androidowi nie będzie miał spadków w wydajnosci?

raczej zyskuje a nie traci.

Czy wymiana z sgs4 na iphona5 będzie wogóle możliwa i ewentualnie jakie by były tego koszta? 

Jest głupotą i każdy cwaniak tak robi na OLX są tylko takie oferty i każda wisi po 2-3 miesiące bez odpowiedzi. 

lownfast

Opublikowano

raczej zyskuje a nie traci.

Jest głupotą i każdy cwaniak tak robi na OLX są tylko takie oferty i każda wisi po 2-3 miesiące bez odpowiedzi. 

Nie dostanę używanego iphona 5 za nówkę sgs4 prosto z salonu? Ile w takim razie musiałbym dopłacić? 

Prosiłbym o poradę dotyczącą jakiegoś telefonu z androidem, który mogę dostać w wyżej wymienionym abonamencie za nie więcej niż te 500 zl./w abonamencie 49,99zl. i 300zl/w abonamencie 69,99

Opublikowano

T-mobile ma tak durnowatą stronę że za chiny na niej nic nie znajdę. 

Nie rozumiem po co chcesz wymieniać na jabłko.. Myślisz że 4 cale Ci wystarczą? Zresztą, nie moja sprawa.

iphona 5 za nówkę sgs4 prosto z salonu? Ile w takim razie musiałbym dopłacić? 

za "ipchona" musiałbyś dopłacić 300-500 zł. BTW, większość iP5s jest już po gwarancji na OLX.

lownfast

Opublikowano

Prosiłbym o radę apropos innych telefonów. Ja na stronie t-mobile klikam> oferta> abonament> wybieram abonament 49,99 lub 69,99 i klikam dobierz telefon. Na stronie pojawia się kilka telefonów by wyswietlalo soe woecwj trzeba zjechać w dol i kliknąć pokaż więcej. P.S. W abonamencie za 69,99 są oferty, w ktorych dodają do telefonów tablety za darmo, czy te tablety są coś warte, czy szkoda zachodu?

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Mam jeszcze pytanie czy będzie się z czasem zacinać, gdzieś wyczytałem, że tak, jeśli tak czy zmiana softu pomoże? Przepraszam, bo być może jestem upierdliwy, jednak nie chciałbym się naciać i chcę by telefon wytrzymał te 2,5 roku, by ewentualnie przetrzymać opertatora, żeby dał mi jakąś ciekawa ofertę na następne lata.

Opublikowano

Jest gdzieś te powiedzenie że android się zacina a Samsung szczególnie ale S4 mimo wszystko to dobry telefon i z takimi podzespołami jak ma spokojnie wytrzyma dwa lata. Później, po gwarancji zawsze możesz zmienić ROM na lżejszy gdybyś odczul dyskomfort ale wydaje mi się że nie będzie takowej potrzeby. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...