Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw jest opłacalny?

××MateusZ××

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Ostatnio przeszukujac olx wpadłem na swietny pomysł jakim jest zakup nowego komputera ( moj ma już około 8 lat...). Najbardziej spodobala mi sie ta oferta http://olx.pl/i2/oferta/super-komputer-swietne-parametry-directx11-tanio-CID99-ID7WmHZ.html#:1577e79902 nie znam sie za bardzo na komputerach a nie chce kupowac na glupiego. Nie szukam jakiejsc tam super maszyny za 3tys zlotych na ktprej najnowsze gry zobacze na ultra detalach. Zalezy mi tylko na tym zeby je odpalic na tych 30 fpsach i teraz pytanie czy na tym komputerze bedzie to mozliwe? Jestem w stanir dolozyc 2gb ram jeszcze prosze o szybkie info na temat tego zestawiku. Ps. Jestem otwarty na inne propozycje, cena do 800zl. Z gory dzieki i przepraszam za ewentualne bledy ( pisalem z tel ).

Opublikowano

Do 800zł można złożyć coś sensownego, ale wątpię, żebyś znalazł to w gotowej ofercie. 

Musisz obserwować ogłoszenia, aukcje, pentiumy przestają wystarczać do gier, więc zwróć uwagę na i3 pod LGA1155. Do tego tania płyta na H61, zasilacz jakiś używany Chieftec GPS powyżej 400W, 4GB RAM DDR3 wszędzie kupisz poniżej 100zł, HDD - 100zł (500GB), karta wystarczy Radeon 5830 lub jak chcesz coś nowszego o podobnej wydajności to 7770. 

W 800zł na pewno się zmieścisz. 

Opublikowano

Żadna kłótnia tylko odpowiedź na oczywistość. Szkoda tylko, że ta karta wymaga 2x więcej papu, a ta oferta z tego co się dowiadywałem była zaklepana. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...