Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomysł na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie przed chwilą wpadłem na świetny pomysł :-D.

Na serwerze będziemy mogli zostać mieszkańcem wyspy, pracować na życie i o to by zwiększyć bogactwo wyspy. Stali gracze, którzy oczywiście będą bogaci, dostaną możliwość kupna własnej nie zamieszkanej wyspy. Gdy już takową zakupimy, nie będzie ona w 100% czysta, znajdziemy na niej nieprzyjaznych tubylców, opuszczone i bogate ruiny. Nie zabraknie wojen między wyspami po których zdobędziemy bogate łupy i nowe okręty, nie jakieś durne kajaki tylko poważny okręt bojowy ;-).

Oczywiście będę musiał jeszcze pomyśleć bo nie wiem jak będzie z wieloma ważnymi rzeczami, np. Co z budownictwem na owych wyspach.

Mapa będzie oczywiście autorska, pluginy chyba też

graphic.png
Opublikowano

No brzmi to bardzo ciekawie. Nie spotkałem się z takim serwerem jeszcze i jeżeli wszystko wypali tak jak mówisz to będzie ciekawie. Jaskinie, tubylcy, okręty. Trochę jak za czasów wikingów. Powiedz mi czy będą jakieś mody na tym serwerze czy po prostu czysta rozgrywka z pluginami? 

Musisz pomyśleć i to sporo bo jeszcze dużo rzeczy zostało do zrobienia. Pvp, pve, budowanie, kupowanie w sklepie może jakiś dodatkowych rzeczy które ulepszą nam rozgrywkę? Możesz zrobić sklep, w tym sklepie będziemy mogli sprzedawać te itemki cenne co znaleźliśmy w jaskiniach itp, i kupować jakieś nowe przerobione które umilą nam rozgrywkę :) 

Kappa.

Opublikowano

No właśnie ;-) wiele jeszcze do obmyslenia, napewno będzie miejsce gdzie to wszystko się sprzeda póki co, największym problemem będzie budownictwo ;-)

A czy będą mody ;-) to się zobaczy później

@Edit właśnie wpadłem na pomysł. Jeżeli takowy gracz źle zarządza swoją wyspa gracze mogą stać się buntownikami bądź bandytami, a czasy to taki 15 wiek wiec nie średniowiecze, raczej spróbuję wprowadzić muszkiety i broń obleznicza

graphic.png
Opublikowano

Według mnie pomysł bardzo ciekawy, jednakże wymaga to wiele pracy. Pamiętaj też, żeby zebrać jak najlepszą i zaufaną administrację. Osobiście chętnie bym zagrał, szczerze mówiąc to zobaczyłbym jeszcze jakiś dobry texture pack do tego serwera. Mam nadzieję, że uda Ci się tego dokonać.

Pozdrawiam

PS Myślę, że nie masz zamiaru wypakowywać po brzegi IS?...

@Edit

Miałem na myśli to, że raczej nie chcesz zrobić serwera p2w?...

Opublikowano

Według mnie pomysł bardzo ciekawy, jednakże wymaga to wiele pracy. Pamiętaj też, żeby zebrać jak najlepszą i zaufaną administrację. Osobiście chętnie bym zagrał, szczerze mówiąc to zobaczyłbym jeszcze jakiś dobry texture pack do tego serwera. Mam nadzieję, że uda Ci się tego dokonać.

Pozdrawiam

PS Myślę, że nie masz zamiaru wypakowywać po brzegi IS?...

Klimat gry to takie tropico wiec tekstur ciemny i wilgotny na pewno będzie.

@Edit a o co chodziło z IS?

Pay to win?? Nie, ale na serwerze nie zabraknie płatnych rang, bo wkoncu musi się z czegoś utrzymywać. :-)

graphic.png
Opublikowano

W sumie. Pomysł fajny. Takiego serwera nie widziałem. Potrzebujesz może jakigoś technika xD?

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

@SuSzyy technik jak najbardziej będzie potrzebny, ależ mocium panie, posiadasz doświadczenie :-P?

@CharminGxMetin2 myślałem żeby brać się do roboty, jak będę miał nowy komputer i pieniądze, czyli w lutym, co najwyższej teraz mogę wziąść się za mapkę ;-)

Nowy pomysł, zawsze chciałem mieć serwer role play, myślę by dodać specjalne akcje /sz (tekst) czyli szeptanie widoczne na kilka kratek, albo takie krzyczenie, oczywiście chat globalny dostępny będzie dla wszystkich ;-)

graphic.png
Opublikowano

Dzięki, dzięki.

W późniejszych etapach dodam wiele nowych funkcji ;-), ale na start będzie trzeba wykupić dobra maszynę, duża ilość slotów i ściągnąć wielu graczy bo serwer nie będzie grywalny.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...